Što, što s ogledalom?sorciere prvotno napisa
Sorci na ovom topicu definitivno opravdava svoj nick (i avatar).![]()
U ovoj knjizi koju sam procitala na tu temu pise da cesto svi mi variramo od aktivnog do pasivnog oduzimaca energije. Tako da nije cudno da si pronasla neke elemente u kojima si se prepoznala. Problem je s likovima koji se bas ufuraju u ulogu aktivnog primatelja energije (da se ljepse izrazim), e njih se treba kloniti. Kako ih prepoznati? Navodno su to osobe koje bas uvijek imaju "crni oblak nad glavom", stalno pricaju o problemima, uvijek kukaju i ocekuju vas angazman, tj slusanje i uzivljavanje u njihove crnjake, od vas se u neku ruku ocekuje da otjerate njihove vjecne strahove. Na taj nacin vam oduzimaju energiju, a vi ste nakon takvih susreta slabi i umorni, ponekad potpuno ispijeni, mentalno i fizicki.iki prvotno napisa
Jos malo o toj pojavi, citiram autora Joe H. Slatea: Dugorocne posljedice pšsihickog vampirizma su izuzetno skodljive. Za vampira (oduzimaca energije) to ukljucuje ispraznjenje unutarnjih zaliha i, eventualno potpunu blokadu procesa osobnog rasta. Za zrtvu to ukljucuje mnostvo mentalnih i psihickih simptoma. Moze izgledati cudno ali psiholoski vampirizam moze postati sporazuman u nekim odnosima.
Kako se obraniti ili izaci iz uloge vampira? Potrebno je osnaziti vlastiti energetski sustav putem odr. vjezbi. Ali vec se sad mozemo poceti vise smijati i izbjegavati negativne emocije (strah, mrznja, ljubomora...), a osnazivati pozitivne (ljubav). Znam da je to tesko u ovo vrijeme (recesije) i generalno lose drustvene situacije, ali ako se uspije - na pravom smo putu .![]()

Odgovori s citatom