Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 98 od 98

Tema: Energetski vampiri

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa

Definitivno prvo treba znati tko je "kradljivac",zatim koji su razlozi toga,i onda kako to riješiti.
    Emotivni način blokiranja je najlogičniji..pokazati da se ne bojimo,da nam ne može ništa,da smo ravnodušni..
    Do ovoga sam i ja dosla,potpuno isto razmisljam, jedino ne razumijem ovo boldano...da li ta osoba ima razlog,konkretno prema nama ili je ta osoba takva po svom odredjenju,tj.prema svima oko sebe?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa

Definitivno prvo treba znati tko je "kradljivac",zatim koji su razlozi toga,i onda kako to riješiti.
    Emotivni način blokiranja je najlogičniji..pokazati da se ne bojimo,da nam ne može ništa,da smo ravnodušni..
    Do ovoga sam i ja dosla,potpuno isto razmisljam, jedino ne razumijem ovo boldano...da li ta osoba ima razlog,konkretno prema nama ili je ta osoba takva po svom odredjenju,tj.prema svima oko sebe?
    Verujem da ima onih koji su po de faultu negativni prema vecini - ona koleginica koju sam pominjala je upravo takva. Nikog posebno ne mrzi, jednostavno je takva - mracna po prirodi.
    Nasuprot tome, u zivotu sam se susrela sa nekoliko ljudi koji me, blago receno, nisu voleli i cija je negativna energija rusila svaki moj pokusaj da unesem pozitivu. Posle susreta sa njima osecala bih se potpuno iscedjeno. U medjuvremenu sam naucila kako da dignem nivo svoje mentalne snage i snaznom aurom se zastitim od takvih...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa

ogledalo?

da li si ikad uperila svjetlo u ogledalo? što si vidjela? kamo je svjetlo otišlo?
    Ajd, ajd, objasni u potanko.
    potanko, ha?

kad uperiš svjetlo u ogledalo (okrenuto prema tebi) - ono ti vraća svjetlost.

kad ti uzmeš ogledalo i okreneš ga prema nekom - tom "nekom" će se vratiti ono što ti je poslao. a ti si zaštićena

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa

U mom slučaju je bilo da me osoba jednostavno mrzi,ono...do kraja.
    Da pokušava na razne načine utjecati na mene i iscrpiti me na bilo koji način.

Slažem se s Vishnjom- kad se dignemo iznad toga (ako možemo,znamo,shvatimo) i postavimo tako da nas "zabole" što ta osoba misli i pokušava s nama- onda mora biti rezultata. Kod mene je proces trajao neko vrijeme i bilo je više "napada" sa strane te osobe u dužem vremenskom periodu.Zato sam i pitala Sorciere kako je ona to riješila da vidim da li sam i ja na sličan način.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Čitam i uzdržavam se, jer kad ova veštica sa bezazlenim nickom krene....

poješću te! kolegica pravi krasnu tortu s višnjama!
    Sorcie, mislila sam na sebe kada sam pominjala vešticu sa bezazlenim nickom! Kod tebe bar čovek zna kako da se vlada spram imena, a ja umem i da prevarim...
    A ovo je OT, ali moram...
    Sad si me podsetila na anegdotu kada me mama kao malu devojcicu vodila ulicom. Ona me vuce a ja plačem. Iz sveg glasa. Sretnemo njenu prijateljicu i na pitanje zašto plačem ja tužno odgovaram:"Stavila me baba u kolačeeee!"

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kada sam ja izgubila prvu bebu u trudnoći, ostala sam potpuno bez ikakve zaštitne energije. toliko me to dotuklo da sada gledajući iz perspektive mislim da sam sama sebi htjela da me neka druga energija pojede.
    sjećam se da me samo gužva oko mene, tipa vozim se u autobusu iscrpljivala i dovodila na rub. o paničnom strahu od normalnih ljudi oko mene da ne govorim. nisam bila u stanju ostaviti tadašnjeg dečka niti se bilo kome suprostaviti.
    hvala bogu prošlo je, ali i danas se mogu sjetiti kako bi me osobe vampiri tada tako znale srediti da sam se doslovno razbolila...užas

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Sto se tice nadnaravnog, ne bih rekla da je ova tema u toj domeni jer energija koju posjeduju ljudska bica je sasvim dokazana, naravna i fizicka pojava, a svi smo iskusili njen uspon i pad zbog raznih uzroka pa i onih koje u odr. momentu nismo znali objasniti.

Traktorka, moguce je. Imam i ja u proslosti jedan slican dogadaj.
    Slažem se.Energija je prisutna kod svakoga,nadnaravno nije (ne ulazim postoji li ili ne,niti znam išta o tome).
    Energija se po meni osjeti ,bila ono dobra ili loša i ne može se sakriti kao nešto što prođe nezapaženo.
    Moje iskustvo je bilo baš jako,rekla bi slično kao kod Ivy bila sam bila toliko iscrpljena i emotivno i fizički da sam se osjećala baš bolesnom.
    Nije lako samo poželjeti blokirati taj negativizam druge osobe.Potreban je veliki mentalni trud,koncentracija i snaga uma,a to je poprilično teško postići kada si energetski slab.

Fritulice-zanima me tvoje iskustvo,ako ti se da.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

U isto vrijeme sam dobijala poz. energiju i možda se i kompenzirala na taj način..jel to moguće ili zabrijavam?
    Kako kaže pjesnik, samo mijena jest...
    Energija nije statična i uvijek je u promjeni, sve je moguće.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam jednu takvu osobu i skoro pa sam prekinula veze s njom, jer me takvo ispijanje mozga počelo opterećivati, a to mi ne treba.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pomikaki, nije zaista bilo nista zlonamjerno, to se referiralo na ovo:
    Citiraj pomikaki prvotno napisa
    sad ste mi malo zabrijale Smile
    ...u smislu, do sad je bilo OK, ali sada ste pretjerale (presle granicu) . Meni je to bilo simpaticno pa sam u tom duhu i komentirala. Nadam se da se to kuzi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja se isto zezam, sorci me ovdje plaši da me siše na daljinu preko interneta...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ok, mogu načelno prihvatiti sve to s vampirima, ali meni se čini da svi mi i primamo i dajemo ono nešto i ne bih mogla to okarakterizirati kao nešto loše od čega bih zazirala.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Ok, mogu načelno prihvatiti sve to s vampirima, ali meni se čini da svi mi i primamo i dajemo ono nešto i ne bih mogla to okarakterizirati kao nešto loše od čega bih zazirala.
    ???

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eh baš si me našla....ja definitivno znam jednu "vampirušu".

Kad god ona i njen dragi dođu do nas u posjetu (uvijek prespavaju) ja sam 3 dana nakon toga ukomirana i život nema smisla! Mm čak više ne želi da dolaze jer je zaista primjetio da me uništava ta njena energija. Budem izmrcvarena. Ni naš brak mi ne bude po volji, imam osječaj da je jedino što još mogu doživjet u životu, potpuna propast (a inače sam zaista bila optimistična i vesela).

A vrhunac je bio, prije 3 tjedna, mm i ja smo išli po srmtovnice naše djece. I okolnosti su se poklopile da smo trebali ostati spavat kod nje, jer je to ipak drugi grad.
    Žena ne da me je uništila energijom, neshvačanjem, bezosječajnošču itd. Nego je u najgorem trenutku mog života išla samnom raspravljati o tome što sam ja napravila krivo, kako sam ja mogla sprječiti smrt svoje djece, i još pored svega usporedila to što je ona izgubila posao sa tim što sam ja izgubila djecu!!!!!!!

Kad sam ja samo na to rekla da je takva usporedba degutantna i da ne želim ni komentirat jer očito ne shvača da mi nije do rasprave i da ne kuži kako se osječam...ona meni na to: E sad si zaista zla!

Vjerujte mi, večer provedena sa njom mi je 1000 puta teže pala nego jutro u matičnom uredu. Čovjek tamo je bio divan i pun razumjevanja. A ona, kao da je vidjela da sam ja slaba i bez trunka snage, pa udri još jače i gore nego ikad, šiklja negativu, a ja upadam ko da me twister zahvatio.

Ako to nije vampir, ne znam što jest.

Hm, oprostite ako sam ipak falila temu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

roza, ovo je strašno! točno poznam taj tip ljudi, koji ti ni u najgorem životnom trenutku neće dati da dišeš od njihove sebičnosti. zar ti je baš potrebna? čemu trošiti energiju na takve ljude kad ima milion drugih boljih

pomikaki, pazi kako okrećeš to ogledalo, ja sam joj susjeda

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ivy to je bila kako se reče, kap koja je prelila čašu. Od tad nikakvog kontakta. Ona nazove i pita kako ste, ja onako mrtva hladna: OK, sorry imam posla...valjda če shvatit nakon 5-6 odheba

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorcie, pomakiki, fritulica...molim da se zezate putem pp-e, mail-a ili bilo čega drugog.

Za 2 sata brišem vaše postove koje nemaju veze sa ovom temom.

Inače, tema mi je super....a energetski vampiri...imam ih i ja u svojoj blizini, ali se trudim držati ih dalje od sebe. :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Sorcie, pomakiki, fritulica...molim da se zezate putem pp-e, mail-a ili bilo čega drugog.

Za 2 sata brišem vaše postove koje nemaju veze sa ovom temom.

Inače, tema mi je super....a energetski vampiri...imam ih i ja u svojoj blizini, ali se trudim držati ih dalje od sebe. :/
    nisi ti čula onu: u šali, pola zbilje!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roza, baš mi su mi koma takvi kometari. Nevjerovatno kako nekome nečija nesreća služi za "pravicu" i hranjenje vlastitog ega. :/ Imala sam isti slučaj sa "frendicom", ali moja nesreća nije bila ovako strašna kao tvoja.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Roza, baš me potresla ova tvoja priča... i meni se jednom nešto slično dogodilo i od šoka sam totalno zatrokirala i zašutjela, što inače nije moj običaj. Sad mi je žao zbog toga jer znam sve kaj sam joj trebala u lice sasuti, al eto, očito je šok bio jači...
    Energetski vampiri... ko god da je izmislio ovaj naziv i usporedbu, nije mogao bolje pogoditi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma dio mene joj je htjeo svašta izgovoriti...a opet sam se nekako suzdržala, plus popila sam normabel koji me lagano ušlagirao.

"Energetski vampiri " kad sam pročitala odma me asociralo na nju!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ps: al bilo je u autu po povratku: Ph Hebote, mogla sam joj reč ovo, mogla sam joj reč ono

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ivy to je bila kako se reče, kap koja je prelila čašu. Od tad nikakvog kontakta. Ona nazove i pita kako ste, ja onako mrtva hladna: OK, sorry imam posla...valjda če shvatit nakon 5-6 odheba
    Rozi, takvi uglavnom ne shvate, ili odbijaju da shvate, jer im je potrebna "zrtva"... znam ,znam takve, bar jednu sigurno....ali trebas ti shvatiti kako djeluje na tebe (nazalost si imala priliku da shvatis... ), i mantrati kako znas samo da ti ne moze nista...
    Iz mog iskustva sa mojom "cjediljkom" , kljucno je bilo da sam spoznala kako djeluje na mene, i odbila da se to vise moze desiti, kako god mi je slala svoju negativnu energiju, ja sam se u sebi smijala na to...
    ne kazem da sam imuna, ali puno lakse je podnosim nego ranije kad nisam shvatala sta se desava. Ljubim te puno !

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cjediljka...super izraz!
    Evo baš sam jučer izignorirala njen tel.poziv!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tema mi je pun pogodak
    Potaknuta ovom temom malo sam istražila i pronašla ovu knjigu o energetskim vampirima pa evo stavljam link ako nekoga zanima
    http://www.galaksija.com/literatura/unholy_hungers.pdf

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cjediljka...super izraz!
    Evo baš sam jučer izignorirala njen tel.poziv!
    Ja to tako, recimo, ne bih odigrala...ne bih ignorirala (imala sam jedan sličan slučaj) već bih joj objasnila da više s njom ne želim imati posla iz tih i tih razloga....ako ona to ne shvaća - tada zaista nemate zašto obnavljati prijeteljstvo...neki ljudi nam jednostavno nisu kompatibilni i to treba prihvatiti!!! Na ovakav način, po mojem skromnom mišljenju, te još uvijek može cijediti na daljinu, ali ako pak s njom riješiš i "zaključiš" to "prijateljstvo" odahnut ćeš!!!

RozaGroza...offtopic, ali gdje si točno lokalizirana u DBK-u???...(može i na PP)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf Abonjenko rekla bih ja to njoj, ali ona je jedna od onih osoba koja bi raspravljala do besvijesti i dok me totalno ne izludi. Njeno uvjerenje je da apsolutno sve i svašta na ovom svijetu sa svakim treba raspraviti...a ja kad osjetim da istinskim u sebi više ne želim s nekim nešto raspravljati, jednostavno se odmaknem.

Več je vidim, da idem išta reći to bi njoj bila kao hrana!!! Phuking vampiruša

Ps: Lokalizacija Golden Creek and Old Town, ovisno kako kad. Ti?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ps: Lokalizacija Golden Creek and Old Town, ovisno kako kad. Ti?
    L.A.P.D

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Offtopic: Buuuu LPD

Evo moja vampiruša mi poslala poruku na FB...uffff, to mi je za laku noć!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ipak sam ja tu vašu teoriju krivo shvatila. U mojoj galaksiji ljudi daju i primaju, i u energetskom i svakom drugom smislu.
    Mogu još samo posvjedočiti da "vampire" ja nisam još srela.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Shvaćam. Svekrva ti je dala sina i time se pretplatila da ti pije krv do kraja života.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Shvaćam. Svekrva ti je dala sina i time se pretplatila da ti pije krv do kraja života.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Drage curke puno hvala na ovoj temi koju ovako lijepo raspravljate, dosada najbolji forum o tome, jako me zanima..Hvala prije svega Vishnji koja je započela temu i to jako lijepo i točno, jako dobar opis, još ne znam iz koje literature..
    Također hvala i Rozi Grozi koja je sa nama podijelila svoje iskustvo, potpuno suosjećam s tobom u situaciji, i sama sam okusila točno takve reakcije..samo od osobe koja mi je bila bliza..i nakon što sam dugo upletena u tu priču, pokušsvam se iskobeljati.. Dobra literatura na tu temu je Serena Alba Geometrija bozanske iskre..ima ih i još, neke su tu spominjane..
    Ono što je mene zanimalo je kako sam ja doprinjela toj tematici..time što sam takva kakva jesam..ovaj fenomen naziva se još i emocionalnim vamprizmom, dakle osobe se hrane našim emocijama, a emocije su naše slabe točke, na kojima treba raditi. Kako se prestati emocionalno i mentalno davati energetskom vampiru?? I zašto to uopće činimo?? Pitanja su na koja treba odgovoriti. Moj slučaj je duboko opsežan i traumatičan, najčešče takve stvari vuku korijene iz obiteljskih obrazaca u kojima smo stekli određene povrede ili obrasce, uvjerenja koja nas slabe..lakše je kao u slučaju Roze kada je emoc vampir osoba koja nam nije skroz bliska, bar ne s prve linije, teže je kad je to partner, ili netko iz obitelji, netko s kime živimo, gdje je uključeno više emocija, i teže je prekinuti..redovito duhovno niže osobe crpe one duhovno uzvišenije, to je znak njihove slabosti, nesigurnosti, slabosti, koja traži svjetlo, energiju jer je nema.. Ono što je bitno je kako se zaštititi..i kad prekinemo kontakt sa emoc vampirom, u nama ostaje ta informacija i frekvencija, ako ne mijenjamo sebe radom na sebi, i mogućnost je velika da će se takvi i slični energetski odnosi pojavljivati i u budućnosti.. Jedini način efikasne obrane je rad na sebi, svojim emocijama, emocionalnom tijelu boli koje privlači takve ljude koji nas crpe, a mi im dajemo, to najčešče ima korijene u nekakvom odnosu iz djetinstav s roditeljima, nekakvoj traumi koju smo doživili na emocionalnom planu( s tim da to može biti čisto neizražavanje ljubavi, nedovoljna briga, odsustvo), i našim osobnim strahovima..To je jedini način rješavanja ovog odnosa i obrasca trajno i naduge staze..sve ostalo su kratkoročni dobici, no naravno da je potrebno reći ne energetskom vampiru..i to ne samo na fiz razini, nego prije svega na energetskoj i u tom pogledu zaštititi sebe! Bit je iskoristiti sve što vam se dogodilo u vašu korist, kao iskustvo, pozitivno emoc sazrijevanje, i učenje nošenja sa vlastitom senzibilnošću i emocijama.. No naravno da nekim osobama treba reći odlučno NE, ali to ne je bez ljutnje i zamjeranja, jer zapravo svaka emocija hrani vašeg vampira, još više one negativne, a vas oduzima, zato je bitno kontrolirati emocije, prema vamp ravnodušan, zatvoriti svoju dušu, i ne dopuštati im da dolaze više u bliski kontakt ili priliku da vas izbace iz takta, a sebe i emocije dovoditi u balans, svaki dan svakodnevni posao da budeš jača i jača..jedini način tvog procesa, nema sazrijevanja ni sfreće bez rješavanja zastarjelih emoc obrazaca koji nas koče..vampiri su samo sindrom toga iznutra..........zato ne dopuštat im blizu jer je uvijek ista energija, oni vas poštuju tek kad ih ignorirate...jedino mijenjanjem sebe.........mogla bi o ovoj temi do prekosutra...i to najviše zahvaljujući spomenutim "tetam"+a" koje su me inspirirale na diskusiju..no neka stanem ovde. Ne valja ni preduboko ići, previše se baviti ovom problematikom, bolje pažnju usmjeravati na sebe, ono što nas jača i puni, no prijetnju treba otkloniti i problem riješiti u sebi, jer inače smo stalno napočetku, nema napretka. To zahtijeva dobro pratiti sebe, osluškivati svoju intuiciju, pratiti svoje poteze i reakcije, to je duhovni put prema unutra, jedini koji nas može ispuniti, sve ostalo je samo iluzija.

Lijep pozdrav, curke, hvala još jednom

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Izuzetno zanimljiva tema, nisam ni znala da postoji taj termin, ali kad sam se malo zamislila, shvatila sam da sam okruzena s dosta energetskih vampira raznih vrsta. Neke sam naucila blokirati metodom pokusaja I pogresaka, ti su uglavnom vezani uz posao, a najteze se branim od onih familijarnih. Kod nekih clanova obitelji sam primijetila da su se odjednom fokusirali na mene I pitala se zasto I kako. Onda sam shvatila da je to vrlo cesto bilo vezano uz npr. Gubitak partnera, umirovljenje ili sl. Ocito su do tada 'pili krv' negdje drugdje, a kad je taj izvor nestao, fokusirali su se na mene.
    Isto tako sam primijetila da sam laka meta, kao da imam nekakvu slabu energiju, ili slabi stit. Banalan, ali znakovit primjer: ako stojim u nekom redu, I prolaze ljudi koji zele presjeci red zastrasujuce cesto ce to napraviti upravo ispred mene. Kao da se osjeti da sam 'najslabija karika'.
    Isto tako, I ja nekad znam biti energetski vampir, sad to puno lakse prepoznajem I nastojim se svladati na vrijeme.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A upravo sam se sjetila da sam prije 10 g. Prekinula 'prijateljstvo' s jednom vampirusom. Nikad prije ni poslije nisam izvela tako nesto, ne znam sto mi se dogodilo da sam skupila toliko snage I hrabrosti I sve joj rekla. Inace nisam bas takav direktan tip, ali tada se nesto dogodilo, ne znam sto, sraz energija, sto li, ne mogu si to ni dan-danas protumaciti. Ali, znam da mi je uzasno laknulo I da I nakon toliko godina znam ponekad pomisliti koliko mi je drago sto ta osoba nije vise dio mog zivota. Bas je bila vampir najnajnajgore vrste, s posebnim fokusom na mene, I ja sam to trpjela valjda 7-8 g. Svakodnevno. Budala, sto cu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja u ovo ne vjerujem u te energetske vampire, radi se po mom mišljenju o tome da li kemija između dvoje ljudi štima ili ne. Nekome pašu energične, prodorne, nametljive, divlje, neobuzdane osobe, koje melju sto na sat i stalno hoće biti u centru pažnje, i stalno su u modu JA, dok nekom drugom bi takva osoba sjela ko krvopija, čovjek bi valjda skrenuo uz njih. S druge strane nekom ide na jetru onaj drugi ekstrem, tihi, povućeni, ne vidiš i ne čuješ, ali znaju itekako kako sprovesti svoje naume na njima već specifičan način, dok nekome baš takve osobe odgovaraju.

Hiljadu puta sam u životu srela ljude od kojih sam već na prvu htjela pobjeći glavom bez obzira, i one koje su me od prve nevjerojatno privlačile, svjedno ili cure, dečki, žena na šalteru, bakica na placu, susjeda, slučajni prolaznik, dok su te iste osobe mojoj nekoj prijateljici ili mužu ostavljale dojam ili indiferentan ili skroz suprotno od mene. Bilo je i slučajeva da sam se nekad pitala kako taj i taj može uopće biti prijatelj s tim i tim, pa ta ne vidi koji je to krvopija i zlo od čovjeka, ali svaka krpa nađe zakrpu.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja taman došla reći da smo po onoj klasifikaciji svi emocionalni vampiri, a ono šafran me pretekla.

Bilo bi lijepo kad bi se umjesto "što mogu reći o drugome?" zapitali "što mogu učiniti za drugoga?"

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sigurno smo svi ponekad energetski vampiri prema nekome, to se dobro uklapa u 'nasla krpa zakrpu' koncept.

Ne bih rekla da se tu radi samo o neslaganjima karaktera, 'antipatiji' i sl., niti je rijec o 'tracanju', 'ocrnjivanju' i dr. Cini mi se da pokusavamo doci do zakljucaka na nacelnoj razini i nikako nije cilj nekoga naprasno 'odrezati' iz svog zivota ili biti sebican vec naci formulu da se poveca kolicina pozitivne energije.

Vecina tog 'vampirizma' sigurno nije niti svjesna niti zlonamjerna, i ja bih, recimo, rado nasla nacin da poboljsam protok energije, ne da siledjijski nekoga 'iskljucujem', 'reflektiram negativno prema toj osobi', 'stitim se krugovima i energetskim poljima', nego da napravim nesto da i moja i energija drugih osoba kolaju fluentno, pozitivno, i da jedni druge 'hranimo', a ne iscrpljujemo.

Jos jedan primjer iz moje okoline: imam kolegicu koja je zadnjih par godina energetski vampir, i to prema svima u radnoj okolini, ali prema meni najvise jer smo dosta dobre, a i ja sam ocito takav submisivan tip da se dam pretvoriti u zrtvu.
    S drugima nije nesto superdobra i oni je ponekad saslusaju (a rijec je uglavnom o kukumavkanju), zakolutaju ocima i odu dalje. Kad nemaju vremena ni volje za to, jasno joj daju do znanja. A meni se dogadja da mi po 10 puta dnevno dolazi u ured s kuknjavom koja traje po 10-15 min. I jos se zali na druge kolege jer su 'bezobrazni', 'grubi', 'ne slusaju' i sl., a ljudi se zapravo samo brane jer si nisu predobri s njom i ne osjecaju se obveznima ulaziti u takvu razmjenu energije.

Nije uvijek bila takva (ili barem nije bila takva prema meni), ali slijed okolnosti i njeni vlastiti postupci doveli su do objektivnih poteskoca, koje bi takodjer svojim angazmanom mogla vecinom rijesiti.

Inace mi nije antipaticna, bas suprotno, i nacelno se ok slazemo, ali sad smo u fazi da ona zapravo mjesecima ne zna nista o meni jer niti je zanima, niti pita, jedina tema su samo njeni problemi. Vise nema ni onog formalnog 'bok, kako si', odmah prelazi na svoje financijske zackoljice, poslovne poteskoce, svoju djecu, obitelj itd. A nigdje pozitive.

E, sad, ja pomognem savjetom, posluzim kao 'uho' za slusanje, ali nju zapravo ne zanima rjesenje problema jer sto god ja kazem (ili netko drugi kome se jada), ona opet radi isto i opet dolazi kukati o novim problemima koje je proizvela. Znaci, nije stvar da joj ne zelimo pomoci, ali ona ne trazi pomoc, trazi upravo 'kante' za iskrcavanje energetskog smeca.

Ne radi to svjesno, niti zlocesto, niti zlonamjerno, niti joj je cilj mene i druge energetski 'unistiti', niti mi je antipaticna. Nemam namjeru 'blokirati je', 'iskljuciti' itd.
    Ali, eto, sad je u takvoj fazi (koja traje godinama, doduse), i ja bih rado nesto ucinila da ta energija dobije pozitivan predznak, i da ona izadje iz tog kruga, skupa s ljudima s kojima je u interakciji.

Ako joj to kazem, imam osjecaj da ce se uvrijediti jer nije svjesna nacina na koji funkcionira.
    A naporno je jer smo u dnevnom kontaktu. Kad se nadje s nekom od svojih frendica jednom u dva tjedna na kavi i kuka, one to lakse podnesu jer je sporadicno, a ja 5 dana u tjednu po 1h svaki dan slusam o problemima.

I sad, sto ja mogu 'uciniti za drugoga' vise od onoga sto cinim? Slusam, savjetujem, placem skupa s njom, ali i ja sam dosla do ruba svojih snaga.

Kako to preokrenuti u nesto pozitivno, to je ono do cega pokusavam doci.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

malo mi naziv zvuci pretjerano,sugerira da to osoba radi (zlo)namjerno...

ja sam prije 5god prekinula prijateljstvo sa curom koja me emocionalno iscrpljivala,dosta je pesimisticna i nesigurna kao osoba a ja sam dobar slusac pa sam uvijek bila dezurna za nabildavanje samopouzdanja,uvjeravanja da nije ruzna/glupa,da ce kad tad naici "onaj pravi" itd itd...imala je prevelika ocekivanja od mene a kad ih nisam ispunila mjesecima iza toga se vracala na staro i nabijala mi krivnju za nesto sto je kao bilo rijesena stvar...i kad to vise nisam mogla podnijet imali smo jedan zesci okrsaj i to je bilo to...
    u samom pocetku sam se osjecala kao preporodjena,tu i tamo mi bude krivo ali ne mislim da sam pogrijesila...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku

ja sam prije 5god prekinula prijateljstvo sa curom koja me emocionalno iscrpljivala,dosta je pesimisticna i nesigurna kao osoba a ja sam dobar slusac pa sam uvijek bila dezurna za nabildavanje samopouzdanja,uvjeravanja da nije ruzna/glupa,da ce kad tad naici "onaj pravi" itd itd...imala je prevelika ocekivanja od mene a kad ih nisam ispunila mjesecima iza toga se vracala na staro i nabijala mi krivnju za nesto sto je kao bilo rijesena stvar...i kad to vise nisam mogla podnijet imali smo jedan zesci okrsaj i to je bilo to...
    u samom pocetku sam se osjecala kao preporodjena,tu i tamo mi bude krivo ali ne mislim da sam pogrijesila...
    Sigurno nisi pogriješila. Sebi si napravila uslugu, a vrlo vjerojatno i toj osobi - pružila si joj priliku da nađe nekog drugog s kim si "bolje paše".

Iskreno, nema nikakve razlike između ovakvih loših prijateljstava i loših ljubavnih veza. Te veze treba prekinuti na korist svih umočenih, iako u trenutku prekida možda to ne izgleda tako. Jednostavno netko treba povući crtu i prerezati veze, dajući drugim ljudima priliku da se povežu s nekim drugim, ili sa starim partnerima na bolji i uravnoteženiji način.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku

Slična situacija s jednom frendicom s kojom sam bila jako prorijedila druženja nakon što sam shvatila da izbjegavam njene pozive... Stalno, ali stalno se tužila, na sve... I kad god bih joj pokušala pomoći nekim savjetom, uvijek bi nalazila opravdanja zašto je to nemoguće, teško i unaprijed osuđeno na neuspjeh (tipa, čak i slanje prijava na natječaje za novi posao, a sve nas je davila s njenim poslom, mjesecima, godinama). I ako bih ja krenula pričati o sebi, nikad to nije bilo dovoljno teško kao što je njoj...ma ono, nakon kave s njom, ja bih hodala pognuto, kao da me netko premlatio... Kad smo se prestale družiti, bilo mi je super. I danas mi dođe malo žao jer je dobra i pametna osoba, ali jednostavno u nekom trenutku (koji je trajao) to više nije bilo na obostrano zadovoljstvo.
    Nije mi problem biti s nekim u nevolji i potezati...ali ako je netko stalno negativan, to me umori i odbija.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja nemam snage ni za rođenu djecu nakon 20-tog buđenja noću
    vidim da su mi se živci istanjili i jednostavno nemam strpljenja da me itko drugi još sisa

nemam prijateljica koje bi me gnjavile, iako sam imala i hvala - ne bi više
    naporne rođake nazovem jednom u dva tjedna kad sam iznimno raspoložena za njihov monolog
    na poslu sam okružena dobrim i pozitivnim ljudima većinom
    one koji nisu u stanju 10 rečenica sastaviti a da nisu o njima i njihovoj žrtvi i njihovoj djeci i svemu njihovom, ne zarezujem
    odslušam prve tri rečenice i ispričam se da moram dalje, te se bez odlaganja okrenem i odem

mislim, lijepo je nešto činiti za drugoga i saslušati čovjeka, savjetovati ga kad zatraži
    ali ovo izbacivanje "smeća" iz njihove kante u moju i to na redovnoj bazi - to ne bi mogla tolerirati

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam jedna od onih koje vampiri rado obilaze, valjda im prštim energijom, šta li već. jend akolegica je imala običaj ući u kancelariju, da me, kao pretpostavljenog, pita neki savjet, a onda bi ona zapola sata izlazila preporođena, a mene je ostavljala ošamućenu, i bolesnu. Kada sam to prihvatila, a skontala sam brzo, ja sam prilikom razgovora sa njom bila dosta površna, nisam učestvovala aktivno, i dala bih joj 10 minuta, nakon čega bih ustala, kao imam nekog podla. I zaista je pomagalo.
    MM također, ima jednu tetku, žena nekih 46, 47 godina, ostala u ratu udovica, sa manje od 30. Ona samo priča o bolešćugama, rakovima, nesrećama, recesiji, snahi koja čini zlo svekrvi, i sve tako nešto mračno. Ja je lijepo zamolim, da pričamo o nečemu vedrijem, jer sam svašta u životu prioživjela i ne želim da pričam ni o čemu ružnom. To uspije. Znači, ona je ok, dobra, draga, i pustim joj 10 minuta.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A imate li iskustvo da neku osobu ne možete gledati u oči, ono baš ne možete? To mi se dogodilo jednom u životu, prije već više godina. Čovjek je bio frend od frenda, jedno kratko vrijeme smo se viđali svi troje stjecajem okolnosti, nisam ga znala prije toga niti smo imali ikakve komunikacije poslije toga. Baš bizarno i pomalo zastrašujuće iskustvo. Sjećam se, kad sam bila znala da ću ga opet vidjeti, rekla bi si: e sad ćeš ga gledat u oči dok ne nabrojiš barem do pet, pa ne može biti nemoguće! Ali nisam uspjevala. Jednostavno nisam mogla izdržati njegov pogled, i pri tome ne mislim ništa pozitivno.
    Ima li netko slično iskustvo i kako ste si to objasnili?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj more prvotno napisa Vidi poruku
    A imate li iskustvo da neku osobu ne možete gledati u oči, ono baš ne možete? To mi se dogodilo jednom u životu, prije već više godina. Čovjek je bio frend od frenda, jedno kratko vrijeme smo se viđali svi troje stjecajem okolnosti, nisam ga znala prije toga niti smo imali ikakve komunikacije poslije toga. Baš bizarno i pomalo zastrašujuće iskustvo. Sjećam se, kad sam bila znala da ću ga opet vidjeti, rekla bi si: e sad ćeš ga gledat u oči dok ne nabrojiš barem do pet, pa ne može biti nemoguće! Ali nisam uspjevala. Jednostavno nisam mogla izdržati njegov pogled, i pri tome ne mislim ništa pozitivno.
    Ima li netko slično iskustvo i kako ste si to objasnili?
    Ako te baš zanima teorija, posudi si ovu knjigu i pročitaj: http://www.kupiknjigu.com/p/iscjeliteljske-ruke/48/

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Više bi me zanimala iskustva. Teorija ima svakakvih.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj Bože, ja točno vidim sebe u ovom gore postu! Imam neke osobe koje su pravi vampriri, 2 sam otkantala, jedna mi je još tu, ne mogu je otkantati, jer je mm-ova obitelj,ali kad se sretnem s tom ženom (bit će da su ti emocionalni vampiri samo žene ?????? ) osjećam se iscrpljeno i ispijeno. Prošli put sam čak u posjetu nosila Ranix (za želudac ) jer znam kakva ću otići od nje.

Dajte pliz još savjeta kako se obraniti od tih hodajućih krvopija!...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imaš knjigu "Geometrija božanske iskre" (Serena Alba). Nisam čitala, samo sam prolistala, ali to je ta tema.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •