-
Drage curke puno hvala na ovoj temi koju ovako lijepo raspravljate, dosada najbolji forum o tome, jako me zanima..Hvala prije svega Vishnji koja je započela temu i to jako lijepo i točno, jako dobar opis, još ne znam iz koje literature..
Također hvala i Rozi Grozi koja je sa nama podijelila svoje iskustvo, potpuno suosjećam s tobom u situaciji, i sama sam okusila točno takve reakcije..samo od osobe koja mi je bila bliza..i nakon što sam dugo upletena u tu priču, pokušsvam se iskobeljati.. Dobra literatura na tu temu je Serena Alba Geometrija bozanske iskre..ima ih i još, neke su tu spominjane..
Ono što je mene zanimalo je kako sam ja doprinjela toj tematici..time što sam takva kakva jesam..ovaj fenomen naziva se još i emocionalnim vamprizmom, dakle osobe se hrane našim emocijama, a emocije su naše slabe točke, na kojima treba raditi. Kako se prestati emocionalno i mentalno davati energetskom vampiru?? I zašto to uopće činimo?? Pitanja su na koja treba odgovoriti. Moj slučaj je duboko opsežan i traumatičan, najčešče takve stvari vuku korijene iz obiteljskih obrazaca u kojima smo stekli određene povrede ili obrasce, uvjerenja koja nas slabe..lakše je kao u slučaju Roze kada je emoc vampir osoba koja nam nije skroz bliska, bar ne s prve linije, teže je kad je to partner, ili netko iz obitelji, netko s kime živimo, gdje je uključeno više emocija, i teže je prekinuti..redovito duhovno niže osobe crpe one duhovno uzvišenije, to je znak njihove slabosti, nesigurnosti, slabosti, koja traži svjetlo, energiju jer je nema.. Ono što je bitno je kako se zaštititi..i kad prekinemo kontakt sa emoc vampirom, u nama ostaje ta informacija i frekvencija, ako ne mijenjamo sebe radom na sebi, i mogućnost je velika da će se takvi i slični energetski odnosi pojavljivati i u budućnosti.. Jedini način efikasne obrane je rad na sebi, svojim emocijama, emocionalnom tijelu boli koje privlači takve ljude koji nas crpe, a mi im dajemo, to najčešče ima korijene u nekakvom odnosu iz djetinstav s roditeljima, nekakvoj traumi koju smo doživili na emocionalnom planu( s tim da to može biti čisto neizražavanje ljubavi, nedovoljna briga, odsustvo), i našim osobnim strahovima..To je jedini način rješavanja ovog odnosa i obrasca trajno i naduge staze..sve ostalo su kratkoročni dobici, no naravno da je potrebno reći ne energetskom vampiru..i to ne samo na fiz razini, nego prije svega na energetskoj i u tom pogledu zaštititi sebe! Bit je iskoristiti sve što vam se dogodilo u vašu korist, kao iskustvo, pozitivno emoc sazrijevanje, i učenje nošenja sa vlastitom senzibilnošću i emocijama..
No naravno da nekim osobama treba reći odlučno NE, ali to ne je bez ljutnje i zamjeranja, jer zapravo svaka emocija hrani vašeg vampira, još više one negativne, a vas oduzima, zato je bitno kontrolirati emocije, prema vamp ravnodušan, zatvoriti svoju dušu, i ne dopuštati im da dolaze više u bliski kontakt ili priliku da vas izbace iz takta, a sebe i emocije dovoditi u balans, svaki dan
svakodnevni posao da budeš jača i jača..jedini način tvog procesa, nema sazrijevanja ni sfreće bez rješavanja zastarjelih emoc obrazaca koji nas koče..vampiri su samo sindrom toga iznutra..........zato ne dopuštat im blizu jer je uvijek ista energija, oni vas poštuju tek kad ih ignorirate...jedino mijenjanjem sebe.........mogla bi o ovoj temi do prekosutra...i to najviše zahvaljujući spomenutim "tetam"+a" koje su me inspirirale na diskusiju..no neka stanem ovde. Ne valja ni preduboko ići, previše se baviti ovom problematikom, bolje pažnju usmjeravati na sebe, ono što nas jača i puni, no prijetnju treba otkloniti i problem riješiti u sebi, jer inače smo stalno napočetku, nema napretka. To zahtijeva dobro pratiti sebe, osluškivati svoju intuiciju, pratiti svoje poteze i reakcije, to je duhovni put prema unutra, jedini koji nas može ispuniti, sve ostalo je samo iluzija.
Lijep pozdrav, curke, hvala još jednom
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma