Izuzetno zanimljiva tema, nisam ni znala da postoji taj termin, ali kad sam se malo zamislila, shvatila sam da sam okruzena s dosta energetskih vampira raznih vrsta. Neke sam naucila blokirati metodom pokusaja I pogresaka, ti su uglavnom vezani uz posao, a najteze se branim od onih familijarnih. Kod nekih clanova obitelji sam primijetila da su se odjednom fokusirali na mene I pitala se zasto I kako. Onda sam shvatila da je to vrlo cesto bilo vezano uz npr. Gubitak partnera, umirovljenje ili sl. Ocito su do tada 'pili krv' negdje drugdje, a kad je taj izvor nestao, fokusirali su se na mene.
Isto tako sam primijetila da sam laka meta, kao da imam nekakvu slabu energiju, ili slabi stit. Banalan, ali znakovit primjer: ako stojim u nekom redu, I prolaze ljudi koji zele presjeci red zastrasujuce cesto ce to napraviti upravo ispred mene. Kao da se osjeti da sam 'najslabija karika'.
Isto tako, I ja nekad znam biti energetski vampir, sad to puno lakse prepoznajem I nastojim se svladati na vrijeme.