Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 52 od 52

Tema: žensko naslijeđe

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Za sve koje zanima tematika ženskog nasljeđa, imate jednu krasnu knjigu:
    Clarissa Pinkola Estes, "Žene koje trče s vukovima"

Evo jednog inspirativnog citata:
    "Zdrava žene uvelike nalikuje vuku: čvrsta, prepuna snažne životne sile, daruje život, svjesna je teritorija, domišljata, odana, pokretna. No, odvajanje od divlje prirode ženinu osobnost čini oskudnom, tankom, sablasnom,poput prikaze. Nije zamišljeno da budemo kržljave s krhkom kosom i nesposobne za skok, za potjeru, rađanje, stvaranje života."
    svima koji imaju živaca tu knjigu pročitati do kraja, ja sam odustala nakon 20-ak stranica i shvatila da je to totalno gubljenje vremena. Valjda zato jer mi idu na živce te podjele na muško i žensko i jer se ne uklapam u sliku tipične žene. Ali zanimljivo mi je da ima žena kojima se to sviđa i koje se u tome mogu pronaći.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jako mi se sviđa tema, jer me natjerala da još jedanput razmislim...
    U većini stvari moja mama mi nije uzor, zapravo želim biti upravo suprotno od nje - želim i pokazujem otvoreno svoju ljubav prema djetetu, mužu; ne želim ustanoviti neka pravila u životu i ne mijenjati zbog toga što mislim da će se svijet srušiti; ne želim prati veš subotom nego neki dan u tjednu; ne želim usisavati nedjeljom, nego provoditi dane vikenda u šetnji i druženju...
    Moram priznati da je dosta teško nemati se osloniti na nekog starijega, ali zato imam svoju mlađu sestru (ali iskusniju mamu), pa je pitam za savjete, čitam, slušam promatram, puno, puno pričam sa MM-om.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •