Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Hrana "s nogu" za 15 ljudi

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Hrana "s nogu" za 15 ljudi

Bliži mi se rođendan i planirala sam da pozovem prijatelje na mini party, jer se u poslednje vreme baš i ne srećemo često.
    U tom krugu ljudi sam poznata kao super kuvarica, bla, bla...
    Ali, ono što me muči sad upravo jeste klopa.
    Ja sam sad u 36. nedelji trudnoće i ne da mi se da satima stojim pored šporeta i radnog dela i mesim nešto, a posle da se ne mogu izvući iz sudopera od brda posuđa.

Dakle, planiram da će biti između 10 i 15 ljudi, i to će biti varijanta bez sedenja.
    Volela bih ako nam ne bi trebali tanjiri (mada imam spremne kartonske) niti kakav escajg (dakle, dolaze u obzir čačkalice ili sličan jednokratni pribor)
    Osim toga, među gostima ima i vegetarijanaca.
    I naravno, da paše uz razna pića.
    Plate tipa pršut, kobasica, sirevi ne dolaze u obzir jer nemam domaćeg (a imam još trudnica u društvu), a kupovno mi je papreno skupo.

Kakvi su vam predlozi?

Ja imam tri varijante u planu, a zanima me kako biste vi rešili ovakvu situaciju?
    Iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I bilo bi dobro ako bi to nešto mogla da napravim dan ranije (ili bar deo toga) da ne bih zevala i gledala u krevet, umesto da budem sa društvom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

misliš raditi kanape?

trebaju se najesti ili da samo grickaju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, meni se jako dopao savjet moje susjede (i forumašice suzizane)

umijesiš tijesto za pizzu, izvaljaš, nafilaš i zatim zarolaš, rezeš roladice i tako ih zapečeš.
    ja sam radila klasičnu pizzu i svima se svidjelo. jede se prstima, nema bešteka, može samo na salvete ili tanjure.
    sljedeći put ću kombinirat s različitim punjenjima.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

možda domaće paštetice, možeš ih dan ranije napravit i taj dan namazat na francuz ili kruh, neke fore tipa diplomat sendviča,salata od tijesta i povrća. Rolat od špinata punjen s malo sira i eventualno šunkarice

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

proja sa sirom i spinatom/blitvom u modlama za muffine

gibanica u modlama za maffine

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni se uvijek dopadne ona slana varijanta sa toast kruhom, ne znam kako se to tocno zove ali u tepsiju se slaze red toasta, pa sir, pa vrhnje, sunka, pa oped red tosta itd...
    ispadne i reze se kao kolac, mozes na sitnije izrezati, u sredinu staviti cackalicu pa na vrh maslinu. Jesu zasitni ali i fini.

zakon su mi i oni jastucici: napravis tijesto kao za pizzu razvaljas na tanko, izrezes na okruglo, punis cime zelis, zatvoris pritiskanjem vilice i zapeces ili zaprzis u ulju. Bolje zapeci...posipas makom, klincicima isl.

i ima jos jedna meni super varijanta. U kalup za maffine stavis listice tijesta za savijace izrezanog na kvadrate ( u svaku rupu 4 , ali razlicito slazes rubove), premazes putrom i ispeces. Dobijes kosarice koje mozes svime i svacime puniti (namazima, francuskom salatom, rizom sa povrcem, salatom od hobotnice i sl), jako su dekorativne a i ukusno ispadne

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve pite. Zeljanica, sirnica, bucnica, mesna, biraj.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tatar biftek :D
    Toster staviš na stol i nek svatko sebi sam grije kruh
    Hrenovke u lisnatom..one male, mini...
    Pašteta od tunjevine...salata od tunjevine...punjena jaja...Kapare masline i ostalo u zdjelice pa da se sami posluže...

Netko je spomenio zeljanicu i sirnicu..firma Fami ima izvrsne gotove zeljanice..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vidim da ste se raspisale... :D

Ja sam imala u planu npr.

*Naručen roštilj (ražnjići, ražnjići od nelog mesa, roštilj kobasice, ćevapi) + za vege prijatelje bih napunila šampinjone i zapekla u rerni i uz to krastavčići, masline i slično što se može nabosti na čačkalicu.

ili

*Pita sa sirom, mesom, šampinjonima...
    ili

*Štapići sa semenkama + nekoliko različitih dipova/umaka + krastavčići, masline, ajvar, tartar sos...

Ove tri varijante su mi delovale najjednostavnije za mene.
    A onda mi je palo na pamet, a vidim da i vi spominjete

*Muffins u slanoj varijanti mi je super, ali imam samo jedan pleh (onaj za 12 komada) pa bi trebala u njemu peći 5 puta
    *Klasični rođendanski sendviči hleb, margarin, šunkarica, kuvana jaja, krastavčići, majonez, narendan trapist (naravno, ova varijanta može i u obliku kanapea (ali se plašim da bi mi bilo mučno da sve to na sitno seckam, slažem, pa bi mi se to mnogo mrvilo po stanu...
    * Imala sam i pizzu kao ideju, ali ova varijanta sa rolanjem je skroz ok.

Eto, dajte još mašti na volju. Možda će još nekome trebati isto to.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Napravi od lisnatog strudle sa sirom i šunkom i gljivama ako voliš...ali sir i šunka su najjednostavniji...pa reži na manje komade..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ili Komišku pogaču, nije problem napraviti, a može i s tunom i s inčunima ili srdelama slanima...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Chilli con carne s rizom. Unaprijed pripremis veliku padelu Chillija, skuhas rizu. Nabavis plasticne zdelice i zlice i gotova parada. Za predjela mini toritille e evo Meksickog tuluma

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma, ako su ti pravi prijatelji, neka ti svatko nešto napravi (salata sa tjesteninom, razne savijače, mesnu štrucu) i donese sa sobom.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    Ma, ako su ti pravi prijatelji, neka ti svatko nešto napravi (salata sa tjesteninom, razne savijače, mesnu štrucu) i donese sa sobom.
    :D
    Sinoć me frendica baš pitala šta da napravi To je super ideja.
    Umesto poklona, da svako donese po nešto. I svi sretni.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

bas sam sinoc citala ovu temu i pokusala da te zamislim u 37 nedelji trudnoce kako spremas, pa makar i sendvice za 15 ljudi...i pozeljela da sam ti blize i da ti dodjem pomoci, ali ovo je super svi po nesto, i ti sretna i oni sretni jer su dobrodosli i korisni, pa njihovo kulinarsko umijece da malo dodje do izrazaja pored tebe (eto im prilike da se pokazu )

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa

bas sam sinoc citala ovu temu i pokusala da te zamislim u 37 nedelji trudnoce kako spremas, pa makar i sendvice za 15 ljudi...i pozeljela da sam ti blize i da ti dodjem pomoci, ali ovo je super svi po nesto, i ti sretna i oni sretni jer su dobrodosli i korisni, pa njihovo kulinarsko umijece da malo dodje do izrazaja pored tebe (eto im prilike da se pokazu )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •