Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Da li je moguće da se beba previše miče?

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Da li je moguće da se beba previše miče?

Danas sam napunila 31 tjedan. Dijete mi se toliko miče u trbuhu da sam danas bila u iskušenju da zovem doktora, ali mi je zbilja neugodno. Po noći me probudi osjećaj da je potres jer se on toliko miče da mi se valjda dok ležim na trbuhu glava pomiče. Na poslu na sastanku me s vremena na vrijeme tako bubne da kažem au, a točno mi se vidi ispod majice da mi se dijete pomiče. On se okrenuo već glavom dolje i na mjestu gdje su mu noge i ruke osjećam te udarce, a što se tiče perioda čini mi se da ima neka razdoblja mirovanja i budnosti, ali brine me intenzitet.

Što vi o tome mislite?? pls help.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Aktivna beba!
    Bez brige draga, ima mjesta pa bebač uživa!

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Da li je moguće da se beba previše miče?

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Danas sam napunila 31 tjedan. Dijete mi se toliko miče u trbuhu da sam danas bila u iskušenju da zovem doktora, ali mi je zbilja neugodno. Po noći me probudi osjećaj da je potres jer se on toliko miče da mi se valjda dok ležim na trbuhu glava pomiče. Na poslu na sastanku me s vremena na vrijeme tako bubne da kažem au, a točno mi se vidi ispod majice da mi se dijete pomiče. On se okrenuo već glavom dolje i na mjestu gdje su mu noge i ruke osjećam te udarce, a što se tiče perioda čini mi se da ima neka razdoblja mirovanja i budnosti, ali brine me intenzitet.

Što vi o tome mislite?? pls help.
    Termin nam je isti dan!
    I naša je malecka isto vrrrrlo aktivna, sve što opisuješ. No ima ipak dana kada se primiri i tada se već pitam gdje je i je li sve u redu.

Ja ne radim pa uživam doma s njom, igramo se, sviram joj i pjevam i uvijek se nastojim uključiti u ta njena stanja budnosti pa je malo lakše što se mog uma tiče.

Ne znam kako da ti pomognem, evo samo da se javim da nas ima još takvih.

čičilolobela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Misliteljica, ne brini se. Sada sam po drugi put trudna. U 36. sam tjednu i upravo pijem kavicu i spremam se u KB Merkur na pregled (da, počeli su pregledi u bolnici). Kada sam prije četiri godine nosila Jana činilo mi se sve kao normalno što se tiče udaraca bebice. No, ovaj put je to nešto prejako...Iako kažu da svaka daljnja trudnoća pridonosi većem senzibilitetu majke na dijete u utrobi, iskreno, ovako to nisam očekivala. Pretumbaav se, vrti, stišće, udara, proteže, napinje i to sve izuzetno osjetno, mogu reći i bolno, a i vidljvo. I te aktivne etape traju po sat-dva, pogotovo navečer. Čak i MM kaže da sa Janom nije bilo tako i da će mala biti neka hrvačica.

No, iako je sada teško, pogotovo pred kraj, i ne znam kako na kraj sa tolikim trbuhom, znam da će mi ipak ti pokreti i udarci jako nedostajati kada moj klokanček ugleda svjetlo dana.

Drži se i uživaj

čičilolobela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Misliteljica, ne brini se. Sada sam po drugi put trudna. U 36. sam tjednu i upravo pijem kavicu i spremam se u KB Merkur na pregled (da, počeli su pregledi u bolnici). Kada sam prije četiri godine nosila Jana činilo mi se sve kao normalno što se tiče udaraca bebice. No, ovaj put je to nešto prejako...Iako kažu da svaka daljnja trudnoća pridonosi većem senzibilitetu majke na dijete u utrobi, iskreno, ovako to nisam očekivala. Pretumbaav se, vrti, stišće, udara, proteže, napinje i to sve izuzetno osjetno, mogu reći i bolno, a i vidljvo. I te aktivne etape traju po sat-dva, pogotovo navečer. Čak i MM kaže da sa Janom nije bilo tako i da će mala biti neka hrvačica.

No, iako je sada teško, pogotovo pred kraj, i ne znam kako na kraj sa tolikim trbuhom, znam da će mi ipak ti pokreti i udarci jako nedostajati kada moj klokanček ugleda svjetlo dana.

Drži se i uživaj

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moja je bila vrlo aktivna, a sat prije pucanja vodenjaka toliko se bacakala da bi bilo čudo da nije pukao....istina, malo smo o tome dan ranije pričale, pa me izgleda poslušala

Ne brini, dobit ćeš malo zvrkasto čudo!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne daj sebi brigu!
    Ja se stalno brinem jer je moja bebačica premirna, a u 36. nedelji sam.
    Tako je celu trudnoću.
    Ona se samo proteže i po koji put me zagolica. Nekad i ne osetim ništa, samo vidim na koži stomaka da se tek-tek lagano pomera.
    Još kad se setim kakva je K. bila u stomaku... Mada ni ona nije bila neka razbijačica.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Puno vam hvala, vaši postovi su poštedili moju doktoricu jednog jaaaako čudnog poziva.
    Ako se karakter djeteta vidi već u trbuhu (u što ja vjerujem) sudba mi je dodijelila jednog jako aktivnog sina...a nisam drugo niti zaslužila Kakva mama takav sin.

p.s. malo mi je neugodno na poslu jer mislim da drugi ljudi to zbilja vide!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam i filmic koji sam sama snimila. Bebac se toliko bacakao i ritao da je to izgledalo naprosto prestrasno! Kad se rodio nije se pokazao toliko aktivan, samo je spavao i dojio. Medutim otkad je propuzao pa prohodao...ne mozes ga ulovit ni za glavu ni za rep
    Tako da...vjerovatno ce ceka mali zvrk!
    Sretno!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod mene isto, mala se vrpolji sve u 16 i još su mi rekli da je mišićava beba pa kad se rita bome sav mi se trbuh izobliči

Kaže dr. aktivna na mamu, bit će prava sportašica-vrtirepka!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    p.s. malo mi je neugodno na poslu jer mislim da drugi ljudi to zbilja vide!
    zašto bi ti bilo neugodno!

jedna moja kolegica s faksa je bila trudna i pred kraj joj se malac znao toliko ritati i skakati da sam i ja skupa s njim cupkala i vriskala na predavanjima

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni su sigurno vidjeli. Radila sam do mjesec dana prije poroda, citav bi mi stomak poskakivao i ljuljao se, posebno ako je bila majica s uzorkom pa je bilo jos uocljivije. Na kraju su mi sina redovito ubrajali u sudionike sastanka

I inace je bio aktivan, udarao, meskoljio se, pa bi citav stomak otisao na jednu stranu... U krevetu je udarcem znao probuditi tatu ako bi mu lezala priljubljena stomakom uz ledja... Kad se samo sjetim :rastop:

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jučer smo bili kod gin. Ipak sam ga priupitala je li ta velika aktivnost naše bebe znak da joj nešto ne odgovara. On kaže da ne. Da je to sve normalno da je tako živahna.

A i pucam od sreće jer se okrenula! Pa mi je sada i jasnije da jače osjećam udarce kada joj nožice igraju po mojim rebrima i bubrezima.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mene je dr ostavila u bolnici 2 dana prije poroda zbog aktivnosti bebe koja se pojačala- imala sam predtrudove i kontrakcije su ga stiskale, a on je ludovao, ctg uredan, ali kad si na kraju i kad dođe do nagle promjene raspoloženja bebaća unutra, bolje je provjeriti.
    uglavnom sve je bilo ok

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bok svima. Ja bih se pridružila aktivnim bebama. Sad sam u 29 tjednu i cjelu noć ne spavam od udaraca. Sad kad vidim da je to normalno i kod drugih drago mi je jer barem znam da je beba živa i dobro je dok god ju osjetim. Isto sam bila zabrinuta :? ali sad mi je lakše.......

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja se isto pridružujem.Moj bebač je već dugo aktivan,al u zadnjih par dana sam se već i zabrinula koliko se migolji, bacaka, proteže. I meni trbuh zna podrhtavati ko da je potres,to me baš mučilo i pitam se što onda radi ali vidim da nisam jedina pa sam se smirila. Uostalom nek se samo riče kolko želi, tako barem znam da je dobro.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Masaly avatar

Živahne bebice su super, možda su malo manje i okolo ima više mjesta pa im je puno mjesta za igru. Neka samo neka mrdaju.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala, to je mali poklončić koji samo što nije stigao.....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Masaly avatar

Živahne bebice su super, možda su malo manje i okolo ima više mjesta pa im je puno mjesta za igru. Neka samo neka mrdaju.
    Moj je bio 4060 tezak i 53 dugacak a bio strasno aktivan! Tak da to nije pravilo, nadu si oni mjesta i kad ga nema

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Citiraj nenaa prvotno napisa
    Masaly avatar

Moj je bio 4060 tezak i 53 dugacak a bio strasno aktivan! Tak da to nije pravilo, nadu si oni mjesta i kad ga nema
    aha, slazem se, moj bebi je imao 3800 i 53, al imao je cijelo vrijeme mjesta da :D unutra

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •