Poderane gaće se kod mene zovu još i FANJKI i idu ovako nekako (dugo nisam radila pa mi je teško rekonstruirati iz glave; teško je u recept napisati kako tijesto mora izgledati, ja to znam onak "na ruku" pa dodam brašna ili vode...):

oko pola kg brašna, oštrog - prosijati
2 jaja
pola čaše vode +1 čep ruma ruma (voda se može zamijeniti i jogurtom ili kiselim vrhnjem, ali ako je vrhnje ne treba staviti ulje)
2-3 žlice šećera
2 žlice ulja

štaub šećer+cimet za posipanje

Tijesto umijesiti i razvaljati tanko, rezati nožem na uske dugačke trokute, u sredini svakog napraviti rez i provući "špic" kroz tu rupu.

Ovi su tanki i hrskavi, ne stavljam prašak za pecivo.

Pržiti u dubokom ulju s 2-3 kapi limunovog soka (da ne potamni). Ocijediti na salveti. Posipati štaub šećerom u koji se umiješa 1 žličica cimeta.