Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Bolesno dijete i šetnja

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Bolesno dijete i šetnja

Da li izvodite dijete na antibiotiku u šetnju? Doktori uvijek govore mirovanje, ne smije van iz kuće... Mene zanima zašto? Nije li bolje da dijete svaki dan prošeta pola sata, nego da je zatvoreno u kući 7 dana u tijednu? Meni je jasno da se ne može družit s drugom djecom da se i oni ne razbole, ali jedna normalna, lagana šetnja, zašto ne? Prosvjetlite me!

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja kažem zašto ne?
    Ako je opće stanje solidno,da nema temperaturu,mi odemo krug po parku i to je to.
    Ne vodim ga ako je malaksao ili pod temperaturom.Za ostalo ne vidim razloga.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ju stavim u kolica da se ne umara i ako je vrijeme ok šetamo se.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nama je rečeno ako nema temperaturu i vani je ok vrijeme, zašto ne!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako nema temperaturu ponašamo se isto kao da je potpuno zdravo.
    I tako ne miruju ni doma, čak ni s temperaturom, barem moji.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ako nema temperaturu ponašamo se isto kao da je potpuno zdravo.
    I tako ne miruju ni doma, čak ni s temperaturom, barem moji.
    Moj je jednom s temp skoro 40 pretrčao pola Klaićeve dok smo satima čekali na "hitnoj".

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je kriterij opće stanje
    dakle, moze i s temperaturom, ako je opće stanje ok

antibiotik sam imala prilike davati samo jednom, tako da nemam pojma da li bi ih vodila van pod antibiotikom ili ne
    vjerojatno bih, ako su inace ok

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Nama je rečeno ako nema temperaturu i vani je ok vrijeme, zašto ne!
    takoder

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dapače, mi idemo van
    moze se i s manjom temperaturom

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da..i mi smo tako radili..i danas imam djecu koja ne koriste situaciju kad imaju malo temperature, nego to manje više stoički odrade

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nas pedijatrica uputila: Ako nema temperature i vani nije prevelika vlaga u setnju, moze biti i -10 , puhat bura ko luda , dobro se obuci i na zrak.I tog se drzimo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nama dr kaže da možemo ali u šetnje koje traju do 1h. Mi smo išle uvijek. Dobro, ne baš sa 39 temp, ali čim padne mi zgibamo van.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ni mi nesjedimo u kuću, čim malo živne i može skakati po kući -može i vani!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako nema temp. idemo van, samo ne bas gdje ima vise druge djece. Ako nigdje drugdje igramo se na balkonu.
    A i ja u to vrijeme mogu posteno proluftat stan.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hm, jeste znali da su neki antibiotici fototoksični? :/

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

neki antibiotici jesu fotosenzibilni, ali uvijek ce doktor to posebno napomenuti, kao i magistra u ljekarni...

nama je dr jovancevic kad smo bili na hitnoj s bebom od 3 tjedna rekao da ju obavezno odmah taj dan vodimo van u setnju (vrijeme je bilo bljak), te zasto nismo do tada. Naglasio je da je visoka vlaga u zraku super za zacepljen nos i disne puteve (mi smo imali problema s nosom)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Silapen fototoksičan? Pa valjda bi pisalo u lijeku. Mi smo išli u šetnju četvrti i peti dan silapena jer nemaju - niti su imali neke simptome, samo streptokok u brisu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa
    Silapen fototoksičan? Pa valjda bi pisalo u lijeku. Mi smo išli u šetnju četvrti i peti dan silapena jer nemaju - niti su imali neke simptome, samo streptokok u brisu.
    kaj to znači fototoksičan, fotonešto?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da Silapen nije fototoksičan, on je penicilinski antibiotik. Od kud si njega izvukla?

Ovdje je tablica svih fototoksičnih lijekova. Od antibiotskih skupina fototoksični su: tetraciklini, sulfonamidi i fluorokinoloni. E sad, koji su to kod nas dostupni antibiotici trebalo bi se raspitati, pregledati upute o lijeku ili dalje proguglati.
    Znam da je Sinersul sulfonamid, ali zanimljivo mi je da u uputi o lijeku to nigdje ne piše. Da li je fototoksičnost umanjena zbog dodatka trimetroprima, to fakat ne znam.
    Za Doksiciklin (tetraciklinski) piše. L. ga je pio za jedan od bezbroj bronhitisa i dr. nije ništa posebno naglašavala osim općepoznatog: "mirovanje kod kuće". Dobro da sam uputu čitala.
    Dobro bi nam ovdje došao jedan farmakolog ili farmaceut.

Dakle, što je pisac htio reći... nije baš pametno ovako naprečac preporučivati šetnje pod antibiotikom, jer tko zna koji antibiotik tko koristi. Treba pripaziti i malo se informirati.

Mene je, recimo, iznenadio podatak da je i Ibuprofen fototoksičan.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa jer ga mi pijemo Svak se svrbi gdje se češe.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    još jednom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

još jednom
    pa piše ti gore u linku na tablicu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nipošto nije dobro da dijete s temperaturom ide raditi u rudnik cijeli dan.
    Ali nikada mi nitko nije objasnio zašto ne bi prošetalo kad se dobro osjeća i vani nije vremenska nepogoda

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mujice, antibiotici i sunce, ne temperatura i rudnik

daj ti pobliže nama neznalicama
    jel' treba brinuti oko te fototoksičnosti ili ne?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pedijatrica koja nam je bila na zamjeni je rekla da je ok do pola sata - sat, ako je vrijeme OK, prošetati i ako je temperatura srednja - tipa 37,5 i možda još malo viša, moja sestra se pak drži toga da se s temperaturom ne ide vani, mi smo išli u kratku šetnju.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja prakticiram toliko mjeru aktivnosti koju dijete podnosi, ako podnosi setnju, ok, uglavnom izadjemo u setnju bez obzira na bolest, ako nista drugo kolicima. u kuci je isto tako dobro da dijete vozi nivo aktivnosti koje podnosi, sto se tice igre i skakutanja, bolje nego ga siliti da lezi ako ne zeli... kad im ponestane snage, sami se smire...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:shock:

kolko sam se ja nagutala svega sa ove liste i divljala po suncu ko mala... :shock:
    baš mi je mali sada prvi puta na ATB završio i slučajno sam nabasala na ovu temu.

pa niko ti nikada ništa ne govori,za pop...... fakat kužim da su liječnici "u banani" (pol familije mi je iz te branše) ali da baš uvijek sve moraš sam saznati,pa onda sam stvarno mogla ići na medicinu,ovo više nema smisla.ni magistra u apoteci ni A ni B o lijeku.samo se igra prodavačice i blagajnice umjesto da malo svojeg znanja prospe tu i tamo kad već doktor zakaže.

"Phototoxic reactions develop in most individuals if they are exposed to sufficient amounts of light and drug. Typically, they appear as an exaggerated sunburn response. Photoallergic reactions resemble allergic contact dermatitis, with a distribution limited to sun-exposed areas of the body. However, when the reactions are severe or prolonged, they may extend into covered areas of skin."

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •