Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Help - stražnji (nepravilan) položaj bebe u 39. tjednu?!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Help - stražnji (nepravilan) položaj bebe u 39. tjednu?!

Trudna sam 38+6 i mislim da mi je beba okrenuta licem prema gore - tzv. stražnji položaj. Na ultrazvuku nisam bila 19 dana (tada je bilo OK), ali pred jedno tjedan dana beba se jaaaaaako, ali stvarno jaaaaako micala tako da me je sve boljelo. Od tada osjećam pokrete ruku i nogu po trbuhu puno više nego prije.
    Jel ima netko sa sličnim iskustvom?
    Čitala sam da se u tom slučaju porod puno češće završava vakumumom, epiziotomijom, razdorima is l tako da me sad stvarno strah!!!!
    Ovo mi je prva trudnoća, pa ne znam.....možda se varam, da li se mogu tako jako osjetiti pokreti ruku i nogu, ako je u pravilnom položaju (licem prema mojim leđima)?? :? :? :?
    Inače moja beba je cijelo vrijeme jako živahna, dr kaže jer imam puno plodne vode, pa možda se varam.....

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

a da odeš na UZV pa da sve svoje sumnje i brige i radosti podijeliš sa doktorom..

ja vjerujem da je sve super te da će ok proći..

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Upravo to ću i napraviti, danas popodne.
    Ja sam kao beba bila u tom položaju, rođena vakumom, strašno težak porod (priča moja majka) a do 3 godine sam stalno bila po bolnicama i kontrolama zbog raznim sumnji koje su se na sreću pokazale neistinite, ali zbog toga što sam rođena vakumom.
    Stvarno to ne želim svom djetetu!

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako je beba stvarno okrenuta na zadak, onda većina doktora radi carski. Mislim da sve manje i manje (nadam se!) riskiraju sa vaginalnim porodom, ukiliko je zadak!

Sretno i javi nam se nakon UZV.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Isabel prvotno napisa
    Ako je beba stvarno okrenuta na zadak, onda većina doktora radi carski. Mislim da sve manje i manje (nadam se!) riskiraju sa vaginalnim porodom, ukiliko je zadak!

Sretno i javi nam se nakon UZV.

Nije na zadak, nego "stražnji položaj" - licem prema gore.
    Ja shvatam da je glavica dole iznad porođajnog kanala, ali je problem što nije licem prema maminoj guzi/leđima, već prema stomaku.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eto brinula sam se bez veze, beba je pravilno okrenuta licem prema mojim leđima i glavicom dolje, ali ima puuuun plodno vode pa je to uzrok jakim pokretima, a možda se i okrenula nazad....
    Uglavnom, sve je jako bizu!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:D
    Sretno na porodu i naravno posle

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Puno hvala!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super što je beba u pravilnom položaju.
    Samo napomena za one koji se nađu u toj situaciji. Porod bebe u postraničnom položaju puuuuno je lakši ako se rađa u stojećem položaju ili "na sve četri"

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo druga trudnoća, ali sad je stvarno stražnji položaj u pitanju i to već se i spušta u zdjelicu....
    Okrenula se tako pred jedno desetak dana i baš osjećam ruke i noge na trbuhu (ponovo sam sama sumnjala), ali mi je i ginekolog potvrdio UZV-om i sad me stvarno strah.
    Prvi porod mi je bio baš jako težak s dosta komplikacija, a sad me tek jako strah.

Kako da pomognem bebi da se okrene, možda ili....
    Jel netko ima iskustva ili je netko uspio "okrenuti" bebu kak spada?!?

http://www.roda.hr/article/read/namj...lozaj-za-porod

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

nela, mislim da postoje neke vježbe, a i akupunktura bi tu mogla imati učinka. no, nažalost ne znam gdje bi se mogla obratiti i pomaže li doista, no vjerujem da ćeš se ti osjećati bolje ako se pokušaš raspitati i probaš bebu nagovoriti. nadam se da ćete uspjeti. sretno!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

hm. sad sam tek pročitala članak i ovo što sam napisala se odnosilo na okretanje bebine glavice prema dolje. no možda i za ovaj vaš položaj pomažu iste metode.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam tjedan dana prije poroda smjela biti samo na jednom boku, kako bi se beba okrenula.
    Pitaj ginekologicu, možda i kod tebe to pomogne.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Moja kolegica je rodila bebu tako okrenutu. Rađala je na bok i išlo je teško al je sve prošlo ok....
    Beba se rodila s hematomom na glavici zbog tog položaja, no već nakon par dana je splasnuo i nije bilo nikakvih posljedica.....
    Sretno!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam tjedan dana prije poroda smjela biti samo na jednom boku, kako bi se beba okrenula.
    Pitaj ginekologicu, možda i kod tebe to pomogne.
    Idem u utorak opet po uputnice pa cu pitati.
    Jel se tebi beba okrenula iz straznjeg u prednji.polozaj tako ili je bilo nesta
    drugo u pitanju.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Moja kolegica je rodila bebu tako okrenutu. Rađala je na bok i išlo je teško al je sve prošlo ok....
    Beba se rodila s hematomom na glavici zbog tog položaja, no već nakon par dana je splasnuo i nije bilo nikakvih posljedica.....
    Sretno!
    Ja nisam bas neka hrabra i dobra rodilja, prvi porod mi je bio strasno tezak i zavrsio je sa dosta komplikacija (ja u nesvjesti, na kisiku, vene popucale jer su mi htjeli dati drip zbog prestanka trudova kod izgona, a nikako nisu mogli pogoditi venu, spreman vakum ali jedoktorica nekako izvukla bebu sama, tu se vikalo na sv strane jer je beba bila u opasnosti, a na kraju iscupana i posteljica, pa opca anestezija i kiretaza.....) tako da se uzasno bojim kako ce tek ovo proci

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Idem u utorak opet po uputnice pa cu pitati.
    Jel se tebi beba okrenula iz straznjeg u prednji.polozaj tako ili je bilo nesta
    drugo u pitanju.
    Morala se zarotirati oko svoje osi, jer glavica nije bila dobro okrenuta u kanalu ili kako se to već zove.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

[QUOTE=Cathy;2356888]Morala se zarotirati oko svoje osi, jer glavica nije bila dobro okrenuta u kanalu ili kako se to već zove.[/QUOTE

Molim te daj se pokusaj prisjetiti jos detalja, na kojem boku i koliko se trebala beba zarotirati. Moja je u cistom straznjem polozaju pa se treba okrenuti za 180 oko svoje osi

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ribaj pod govorim sad kroz maglu ali čini mi se da sam čitala da položaj na sve četiri dobar za okretanje. ja sam rodila na carski bebu okrenutu licem prema gore

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    ribaj pod govorim sad kroz maglu ali čini mi se da sam čitala da položaj na sve četiri dobar za okretanje. ja sam rodila na carski bebu okrenutu licem prema gore
    To i pise u ovom clanku pa cu pokusavati tako barem po pola sata na sve cetiri. Podovi me i tako zovu, pa mozda uspije.
    Jel tebi to bila indikacija za carski ili?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa nije, pokušali su vaginalno, ali nije išlo. na kraju je bio zaključak da vaginalni porod i nije bilo moguć jer se glava 'zaglavila', ali moraš znati da ja imam usku zdjelicu, a beba je bila poveća i glavata

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i da dodam: možda se sve promijeni do porođaja. druga kćer je izletila van da se nisam ni snašla

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    pa nije, pokušali su vaginalno, ali nije išlo. na kraju je bio zaključak da vaginalni porod i nije bilo moguć jer se glava 'zaglavila', ali moraš znati da ja imam usku zdjelicu, a beba je bila poveća i glavata

Ja se prvo nadam da će se ipak nekako okrenuti, jer bi tako sigurno bilo najbolje za bebu, zato i tražim neke provjerene metode i iskustva, ali se jako bojim vakuma i sličnih metoda.....
    MOja beba je sada sa 36+3 procijenjena na 3100 g, i 37 tj., dr. kaže da nije prevelika, ali i moja zdjelica je uska, iako mi to nigdje ne piše.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moje trece dete je izletelo u celom vodenjaku, za trud i po, u polozaju licem gore. U tom je polozaju bila i sa 38 nedelja, a rodila se s 39+4.
    Tezina 3700, glavica zenska, 34cm. Polozaj stojeci, polucucanj.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja se prvo nadam da će se ipak nekako okrenuti, jer bi tako sigurno bilo najbolje za bebu, zato i tražim neke provjerene metode i iskustva, ali se jako bojim vakuma i sličnih metoda.....
    MOja beba je sada sa 36+3 procijenjena na 3100 g, i 37 tj., dr. kaže da nije prevelika, ali i moja zdjelica je uska, iako mi to nigdje ne piše.

Moja seka mi je nedavno rekla da joj se obratim ako bi mi se beba okrenula na zadak- poznaje tetu koja zna što raditi. Mislim da je isto akupresura u pitanju (isto=moja seka je shiatsu praktičar), pa ako ti nije problem sačekaj par dana da saznam.

Moja je seka trenutno u Indiji, dolazi šestog pa čim dođe ja ću ju pitati ako hoćeš. Ima dosta slučajeva, a ja sam od nje čula konkretan. Baš mi je pričala prije mjesec dana kako je jedna žena imala slučaj tik pred porod, doktor joj je rekao da će odgoditi carski na nekoliko dana ne bi li se što slučajno promijenilo. I onda je popustila krutom razmišljanju i obratila se toj ženi (ka ono šta imam izgubiti), radile su neke masaže, pritiske na određene točke tijela i beba se okrenula skroz!

Eto, ako želiš, pošalji mi podatke na pp i jaću te sa svojom sekom povezati čim se vrati pa nek ti da upute što raditi.
    Posljednje uređivanje od zekana : 03.03.2013. at 08:53

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Moje trece dete je izletelo u celom vodenjaku, za trud i po, u polozaju licem gore. U tom je polozaju bila i sa 38 nedelja, a rodila se s 39+4.
    Tezina 3700, glavica zenska, 34cm. Polozaj stojeci, polucucanj.
    Drago mi je cuti ipak pozitivan primjer i tako sam mislila traziti neprokidanje vodenjaka, jedino sta mi jedruga trudnoca i glavica c biti veca po sadasnjim mjerama.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Moja seka mi je nedavno rekla da joj se obratim ako bi mi se beba okrenula na zadak- poznaje tetu koja zna što raditi. Mislim da je isto akupresura u pitanju (isto=moja seka je shiatsu praktičar), pa ako ti nije problem sačekaj par dana da saznam.

Moja je seka trenutno u Indiji, dolazi šestog pa čim dođe ja ću ju pitati ako hoćeš. Ima dosta slučajeva, a ja sam od nje čula konkretan. Baš mi je pričala prije mjesec dana kako je jedna žena imala slučaj tik pred porod, doktor joj je rekao da će odgoditi carski na nekoliko dana ne bi li se što slučajno promijenilo. I onda je popustila krutom razmišljanju i obratila se toj ženi (ka ono šta imam izgubiti), radile su neke masaže, pritiske na određene točke tijela i beba se okrenula skroz!

Eto, ako želiš, pošalji mi podatke na pp i jaću te sa svojom sekom povezati čim se vrati pa nek ti da upute što raditi.

Javim ti se na pp!

Hvala!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda da pokušaš neke od ovih savjeta u međuvremenu:
    http://www.djeca.org/index.php/sve-o...oloaj-za-porod

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda da pokušaš neke od ovih savjeta u međuvremenu:
    http://www.djeca.org/index.php/sve-o...oloaj-za-porod

Sad tek vidim!

Hvala Beti3, to je to šta sam i radila.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da se pohvalim dobrim vijestima, a možda i potvrdom ovih metoda za okretanje.....

beba se okrenula! i to potpuno kak treba s leđima prema naprijed, punih 180 stupnjeva!
    Bila sam na brisevima cerviksa danas, pa se požalila ginekologu kako me strah, blabla i onda on virne samo UZV-om i sve OK. Znala sam ja po osjetu da je nešta napravila....., ali nisam mogla vjerovati da se baš skroz namjestila "kak spada".
    Sad jedino šta od tih briseva imamlagano krvarenje/sukrvicu sluzasti koja mi sliči na sluzni čep i malo neki neugodan osjećaj i priitisak kao da se trbuh još spustio, pa.....valjda neće baš uraniti tak da se rodi sutra.....

Zadnjih dana me stvarno jako udarala, čak vrlo neugodno do prilično bolno na trenutke, ali za razumijeti jer jer stvarno joj je "na knap" ali sunce mamino zna šta radi.

Ja sam joj pomagala koristeći navedene metode koliko sam maksimalno mogla, tako da možda sam potvrdila da imaju učinka.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Da se pohvalim dobrim vijestima, a možda i potvrdom ovih metoda za okretanje.....

beba se okrenula! i to potpuno kak treba s leđima prema naprijed, punih 180 stupnjeva!
    Bila sam na brisevima cerviksa danas, pa se požalila ginekologu kako me strah, blabla i onda on virne samo UZV-om i sve OK. Znala sam ja po osjetu da je nešta napravila....., ali nisam mogla vjerovati da se baš skroz namjestila "kak spada".
    Sad jedino šta od tih briseva imamlagano krvarenje/sukrvicu sluzasti koja mi sliči na sluzni čep i malo neki neugodan osjećaj i priitisak kao da se trbuh još spustio, pa.....valjda neće baš uraniti tak da se rodi sutra.....

Zadnjih dana me stvarno jako udarala, čak vrlo neugodno do prilično bolno na trenutke, ali za razumijeti jer jer stvarno joj je "na knap" ali sunce mamino zna šta radi.

Ja sam joj pomagala koristeći navedene metode koliko sam maksimalno mogla, tako da možda sam potvrdila da imaju učinka.
    Drago mi je čuti bravo malo sunašce!

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bravo, odlično i za tebe i za bebu!
    Posljednje uređivanje od Neli : 06.03.2013. at 09:25

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa da, majstorica mala, baš sam sretnaaaaa!!!!

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

super. jedna briga manje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •