Je li ok objaviti imena ginekologa koji koliko-toliko podržavaju prirodan pristup trudnoći i porodu? Mislim, nemam spisak, nego bih voljela znati postoje li kod nas takvi i na koji način se kod koga prati trudnoća.
Je li ok objaviti imena ginekologa koji koliko-toliko podržavaju prirodan pristup trudnoći i porodu? Mislim, nemam spisak, nego bih voljela znati postoje li kod nas takvi i na koji način se kod koga prati trudnoća.
Pridruzujem se upitu... pa ako nije ok objaviti imena, molim pp
Hvala!
Naravno da je ok objaviti imena, ali bojim se da je za Zagreb spisak zapravo nikakav.
Primjeri su više anegdotalni.
Ako netko ima dobrog ginekologa u Vinkovcima, neka se javi....
Dr. Bobić u Osječkoj bolnici je stvarno prekrasna žena i lijećnica.
Zar uistinu nema niti jedan doktor u Zagrebu? :shock:
Među privatnicima, u privatnome rodilištu? Raspitajte se pa javite!
Očito nema!![]()
Što bi to točno značilo, prirodni pristup? Što bi to gin trebao zastupati/podržavati/prihvaćati?
pa očito ono ; žena s trudovima dođe u bolnicu javi se dr-u oni je smjeste u rađaonu, ona šeće i svi čekaju,aqua prvotno napisa
nikakvi lijekovi ne dolaze u obzir, samo je očima gledaju(čak ni to više nije poželjno, 8) )
Daisy, pročitaj pitanje, nije bilo o porodimaMs. Mar prvotno napisa
![]()
Ali slažem se da bi možda trebalo malo pojasniti izvorno pitanje.
Ms. Mar prvotno napisa
jesam li ja to krivo vidla, ili?
mislim da se ipak radi i o porodu, draga....
za normalan porod ne trebaju nikakvi lijekovi (a takvih je poroda 90%). ako šeće, nikome ne smeta i kraće će trajati sve skupa, najbolje bi zapravo bilo da ju ni ne gledaju - tad bi prirodni procesi radili još neometanije i trajalo bi još kraće i još bi bila manja vjerojatnost da će trebati ikakvi lijekovidaisy may prvotno napisa
.
Po meni je dr koji podržava prirodni pristup trudnoći i porodu takav da će uvažiti individualnost žene i prije svega vjerovati prirodnosti trudnoće i poroda a testove i dodatne preglede raditi SAMO ukoliko za to postoji indikacija. koji ne gleda trudnoću i porod kao potencijalnu patologiju. koji je skloniji prirodnim rješenjima mogućih tegoba. koji neće rutinski tretirati svaku ženu. a ima takvih. i ne samo privatno. i ne preko veze. i imaju stotine pacijenata, a opet radi svoje osobnosti su takvi.
Evo ja vam mogu preporučiti dr. Romanu Dmitrović koja privatno radi u poliklinici IVF,a i u bolnici u Novoj Gradiški. Jako je stručna kada su u pitanju neki problemi ali kada je u pitanju relativno urredna trudnoća ona ne pretjeruje u nićemu znala sam biti kod nje samo na razgovoru, ne inzistira na vaginalnim pregledima, ne prepisuje Prenatale, Acidosauluse i ne znam šta, kada sam se bojala poroda zbog veličine djeteta preko 4200, uvjeravala me da je naj da ga rodim prirodno i da ne idem u bolnicu prerano,.... najbolje je od svega što je jako jednostavna i otvorena po pitanju svega, prihvača apsolutno sve iako radi kao privatnik savjetuje ako su potrebne neke pretrage, kako proći jeftinije, jedino što ti ne može bti na porou jer to baš kod nas ne funkcionira...
Sorry, izgleda da smo obje dobro čitale, svaka svoj reddaisy may prvotno napisa
![]()
I da, slažem se, ako je trudnoća uredna a porod ide svojim tijekom bez komplikacija, nema potrebe za uplitanjem, pa čak ni gledanjem.
Isprika, nisam svraćala, a vidim da sam u međuvremenu pozvana da malo pojasnim uvodno pitanje.
Taj ginekolog bi bio netko tko prati trudnoću, a ne vodi ju. Kako sada razmišljam, prirodan pristup ne bi isključivao postojanje nekog ginekologa kod kojeg mogu obaviti potrebne preglede, porazgovarati s njime, savjetovati se. To bi bio netko tko bi prihvatio da preglede želim svesti na minimum, da želim rađati bez uplitanja... netko tko ne bi pao u nesvjest kad bih mu npr. rekla da želim roditi doma, nego bi sa mnom pričao o tome. Ne kažem da ja osobno želim, samo dajem primjer.
baš sam na nekom drugom topicu napisala da me je u prvoj trudnoći ginekolog pitao kojeg mi je spola dijete. vjerovao je da znam. i bilo je točno. također nije radio svaki put UZV i odgovorio me od double testa, jer je smatrao da je sve u redu i da se ne trebam opterećivati. kao i da ne trebam piti nužno vitamine, i da se mogu potpuno normalno ponašati...kad god sam došla zabrinuta, nakon pregleda nisam imala više nikakvih simptoma... baš je djelovao pozitivno na mene (sad kad pišem, stvarno ne znam zašto nisam i drugu trudnoću kod njega vodila?)
nisam dugo bila kod njega, dr. Paral na Trešnjevci, privatno, ali nije bio jako skup
Savjet iz osobnog iskustva;
Budite dosljedne u svom zahtjevu za prirodnim porodom, to je jedina i najveća stvar kada je nekome stalo kako u tome zaista i uspjeti. Liječnici su ipak liječnici zapadnjačkih svjetonazora.
što se tiće preporučenog Dr. Finderle u Riječkom rodilištu - cure, žene, nedajte se zavesti
u mom slučaju da mi je na porodu bio prisutan bilo koji drugi liječnik vjerovatno bi danas mogla govoriti o prirodnom porodu, a ne o mesarskom iskustvu gdje sam skoro riknula na stolu