Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 51 to 100 of 112

Thread: znak za IZUVANJE ( na otiraču i sl.)?

linolina's Avatar

Quote Originally Posted by MGrubi
    smo smo birali najljepše čarape za njegov stan
    e, i ovo je problem

Ma, ne mogu virovat da šaljemo ljude u svemir, a da se ne prodaje nešto što rješava ovaj proble, dezinfekcijski otirači i sl.

Matilda's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy
    Quote Originally Posted by Matilda
    Uzela sam naljepnicu beba u autu, odrezala reklamu tako da je ostao samo trokut
    ne valjda onu?? :shock:

Nije, nije!
    Evo, išla gledati, rezala sam rub (znam da sam nešto rezala), a naljepnica je iz časopisa Bebe. Meni to stoji na vratima još od Matilde. Nisam nikad ni micala.

Quote Originally Posted by linolina
    Quote Originally Posted by MGrubi
    smo smo birali najljepše čarape za njegov stan
    e, i ovo je problem

Ma, ne mogu virovat da šaljemo ljude u svemir, a da se ne prodaje nešto što rješava ovaj proble, dezinfekcijski otirači i sl.
    Rješeno je to, mi smo nekad davno imali doma neke "natikače" za cipele. To se oblačilo na cipelu i ljudi se nisu trebali izuvat.
    Kod mene se izuva tko hoće, tko neće, neće. Imam viška papuča ako nekom zatrebaju.
    Moram priznat da mi još nitko nije prošetao s bljuzgavim cipelama po stanu (osim mene u žurbi ).

linolina's Avatar

E, vidiš, te natikače, to je o.k., ne tiraš ljude da se svlače

Lucija Ellen's Avatar

Nekoc sam bila drukcijeg stava pod utjecajem jednih prijatelja, no sad mi je stav dijametralno suprotan i mogla bih potpisati ovo:

Quote Originally Posted by maxovamama
    Mi nemamo nikakve tepihe u stanu.

Zato se nitko ne treba izuvati i vrlo jednostavno je za čišćenje.

Ne smatram da djeci puzačima treba glancati i dezinficirati podove.
    I jos nesto, bonton zahtjeva da se gost ne izuva, cini mi se. I nekako mi je draze ako se ljudi ne izuvaju, no ako bas zele i inzistiraju, mogu se izuti, biti bosi, obuti svoje papuce, nase za goste... kak im je drago. U svakom slucaju, zelja mi je da mi se gost osjeca ugodno. A zbilja je nekim ljudima ljepse u cipelama a nekima je draze da se izuju.
    Kad sam ja gost, postujem pravilo domacina i nije mi problem izuti se a niti ostati u cipelama, ako je takvo kucno pravilo.

Mima's Avatar

Kod nas se ne izuva, i ja se ne volim izuvati u gostima. Iskreno, ne padne mi na pamet pitati trebam li se izuti, a ne sjećam se kad me to zadnje netko tražio. Ali, i ja sam tražila da se ljudi izuvaju kad je Lea puzala, samo što mi tada nismo niti primali nikakve goste osim baka i deda.

Lucija Ellen's Avatar

Ivy, sori, nisam tvoje upozorenje na vrijeme procitala. Mozes obrisati moj post

vještičica's Avatar

Čitam i ne mogu se čudom načuditi... kod nas je nekulturno ne izuti se i skroz mi je nepojmljivo da mi neko "zabaza" kroz kuću obuven...
    Zašto, nemam pojma, vjerovatno zbog kulturno/vjerske šarolikosti naše geografije. A i zbog lakšeg čišćenja
    Jedine prilike kad se gosti NE izuvaju su velika okupljanja zvaničnog tipa - rođendani, slave, krštenja, sahrane... I iz praktičnih razloga - ko će po'vatati koje su čije cipele i nateći tolike papuče i priglavke

Elem, praktični savjeti... s obzirom da se svi izuvaju po difoltu "opomenem" samo one za koje pretpostavljam da ne znaju običaj (inostrani gosti) i to direktno, "kod nas se izuva, evo papuče ako hoćeš/hoćete" i to je to. Papuče su samo za goste, platnene i peru se redovno poslije upotrebe.
    Povremeno imam molbi da se ostane u cipelama iz praktičnih razloga - jer se neće u njih naknadno stati ni uz pomoć čarolije - otekle noge Ali to mi se desilo samo nekoliko puta sa poznatim gošćama, koje su same tražile vlažnu krpu i prebrisale đonove. I da nisu, preboljela bi
    Otirač sa porukom je skroz kul ideja, ali mislim da ga gosti ne bi primjetili, sve i da te pet minuta čekaju da otključaš vrata. Radije napravi neki fora znak i zakači ispod zvona ili na sama vrata. Nešto kao "puzavac u stanu, ostavite cipele u hodniku" ili odaberi neke od ovih:
    http://static-p.arttoday.com/thw/thw...3_030814_76413
    http://www.sundancedesigns.net/064.jpg
    http://www.thatsawraponline.com/grap..._shoes_off.jpg
    http://www.caseashells.com/images/be...cor/893011.jpg
    http://www.jackiescrafts.com/images/.../shoes2-pp.jpg
    http://www.gogreenletsclean.com/shoesign.gif
    http://ny-image1.etsy.com/il_430xN.26141861.jpg
    http://www.edow.org/news/window/june2003/j2a-sign.jpg
    http://www.sundancedesigns.net/065.jpg
    http://ny-image0.etsy.com/il_430xN.17987156.jpg
    i moj favorit http://www.homemadecountry.com/Plaqu...n/IMAG015A.JPG

Baby's Avatar

vještičica, hvala na linkovima- genijalna stvar
    http://www.homemadecountry.com/Plaqu...n/IMAG015A.JPG

sama ću to našarati na malu daščicu...

pomikaki's Avatar

stvarno dobri linkovi, sad može tema na kreativni kutak

enchi's Avatar

Quote Originally Posted by piplica
    Quote Originally Posted by Sun
    Quote Originally Posted by enchi
    Zapravo, zar itko hoda po svojoj kući obuven?! :?
    evo prijavljujem se svemirskoj policiji. hodam po doma u cipelama, hodam po vani u šlapama, hodam bosa. baš sam skroz neopterećena time
    X
    Ma žene, to je bilo više retoričko pitanje, nisam baš očekivala odgovor ali dobro, poštujem - živi i pusti druge da žive!

linolina's Avatar

Quote Originally Posted by vještičica
    Čitam i ne mogu se čudom načuditi... kod nas je nekulturno ne izuti se i skroz mi je nepojmljivo da mi neko "zabaza" kroz kuću obuvenn:
    Stvarno? Jer, razmišljam baš kako je kod nas nekulturno-izuvanje, tj. traženje (svi bi te napali da si malograđanin)-koliko god da stoji ono o prljavštini itd. Treba to sve imati na umu, i kad si u Rimu....

linolina's Avatar

Ponukana sam jednim nedavnim razgovorom na tu temu,
    netko se prisjetio prije 20-30 godina prvih zgrada u jednom velikom ST kvartu, i ljudi su imali neke tepihiće, pa si se ti izuo i gurao nogama te tepihiće do fotelje!
    Živa istina! Izgleda da je to bilo rješenje u to vrime (možda zato jer nije bilo china shopova i jeftnih šlapa za goste).
    Uglavnom, taj što je prepričava se cili iživcira okjo toga, jer je bio s roditeljima u posjeti, pa su svi, jedan po jedan, stajali bosi na pločicama i klizali s tim po parketu,to je potrajalo, a mogu mu zamislit oca i te spretnosti

gitulja's Avatar

kod mene se ne izuva.
    zapravo jedno kratko vrijeme sam to tražila, kad je G tek propuzala, ali brzo me pustilo.
    Nemam se običaj izuvati kad dođem u goste, ali me ni ne smeta ako to netko traži. Ne obuvam tuđe papuče, jednostavno hodam bosa ( u čarapama).
    Kad dođem negdje gdje je friški puzač pitam trebam li se izuti.

gitulja's Avatar

ah, zaboravih najvažnije.
    moja susjeda je kad je na komad običnog papira napisala: "SKIDAJ CIPELE",
    to stavila na neku špagicu, zalijepila na plafon i tako pozicionirala da pukneš u to čelom kad uđeš.
    najbolja fora koju sam vidjela.

netko se prisjetio prije 20-30 godina prvih zgrada u jednom velikom ST kvartu, i ljudi su imali neke tepihiće, pa si se ti izuo i gurao nogama te tepihiće do fotelje!
    Živa istina! Izgleda da je to bilo rješenje u to vrime (možda zato jer nije bilo china shopova i jeftnih šlapa za goste).
    Uglavnom, taj što je prepričava se cili iživcira okjo toga, jer je bio s roditeljima u posjeti, pa su svi, jedan po jedan, stajali bosi na pločicama i klizali s tim po parketu,to je potrajalo, a mogu mu zamislit oca i te spretnosti
    I ja sam se neki dan s mojima prisjetila tih vremena - imamo rođake kod kojih smo dolazili (nemaju djecu) i uvijek smo klizali po parketima na tim tepihićima, ali je meni kao maloj curici to bilo full fora, ali u pubertetu mi je bilo grozno. Mislim da oni to još uvijek imaju - dugo nisam bila kod njih.

we&baby's Avatar

ajme meni

pa da uvedem ovdje kod sebe te tepihice, ne bih se vise fakat usudila zatraziti drzavljanstvo od ovih ... ovdje. deportirali bi me!

Jao ja cu poludit, kako si se samo toga sjetila.
    Jedna moja teta je imala te tepihice, ma zapravo su to bile malo finije i deblje krpe, i svi smo se na tome morali odguravati po stanu, bas je idiotski izgledalo.
    Ustvari, ne samo da joj nismo prljali stan svojim dolaskom nego smo joj jos i uglanjcavali podove.

Eci's Avatar

Ne poznam nikoga kod koga se izuva u stanu, tako ni kod mene. Jedan je doduše inzistirao da se izuje i cijelo sam vrijeme šnjofkala jel se osjete kakvi mirisi (smajlić koji bljucka). Kad idem nekome ne hodam po travi pa ni ne stanem u drek. I klinci, pužu i doma i vani i ne smeta me to ( a ni njih). Osim toga imam i dva psa. Čak spavaju u krevetu.
    Ali da netko inzistira da se skinem - poštovala bi pravila (isto bi obukla neke lijepe čarape), ali osječala bi se glupo. :/

ana.m's Avatar

Ja ne volim da mi ljudi u cipelama hodaju po stanu, dapače mrzim to!
    Još nekako i preživim hodanje po laminatu i parketu, ali kad cipelom stanu na tepih. UŽAS!! .
    Odvratna mi je pomisao da tamo gdje je netko stao zahračkanom i tko zna kakvom zas...om cipelom, moja djeca stavljaju lice na pod, valjaju se po tome, ponekad i u piđami,a ponekad bosi prodefiliraju kroz stan pa tim nogama u krevet.
    A meni je također neugodno hodati po tuđem stanu u cipelama, čak i kada mi taj netko kaže da se ne moram izuvati.
    Tako da bi i meni takav natpis dobro došao!

ana.m's Avatar

eci zašto bi se osjećala glupo da te netko zamoli da se izuješ?
    Meni to nekako ulazi u kategoriju s onim da se kod nekoga ne smije pušiti...

Suzizana's Avatar

kod nas se nikad nije izuvalo, niti ja to tražim o svojih gostiju.
    ako žele mogu, ali ne moraju.
    moji klinci prodefiliraju milion puta nutra-van, jel živimo u kući i sad su kod bake, sad su kod bratića u kućama do. kad uđu na duže skidaju se.
    i moji su bili mali ali nikad nisam pazila na to.
    što se tiče NATPISA NA OTIRAČU, ako ste iz Zg možete ga dati naštampati u jednom dućanu preko puta Zagrebačke banke u Vlaškoj u blizini Kvatrića. To sigurno znam zato jel mm radi tamo (ne u dućanu, nego u tvornici pored). Donesete lijepo sliku i natpis i voila.
    E sad kolko će vas to koštati ??
    Sad kad kad dođe mm za par dana, čuj ne znam kaj se to dešava, ali danas sam pofarbao 10 otirača sa natpisom skidaj cipele

Suzizana's Avatar

Quote Originally Posted by ana.m
    X
    zaboravih napomenuti, da se kod drugih izuvamo, ako se kod nekoga izuva, odnosno uvijek pitamo.

Inda_os's Avatar

Čitam i ne mogu se čudom načuditi... kod nas je nekulturno ne izuti se i skroz mi je nepojmljivo da mi neko "zabaza" kroz kuću obuven...
    Zašto, nemam pojma, vjerovatno zbog kulturno/vjerske šarolikosti naše geografije. A i zbog lakšeg čišćenja
    Jedine prilike kad se gosti NE izuvaju su velika okupljanja zvaničnog tipa - rođendani, slave, krštenja, sahrane... I iz praktičnih razloga - ko će po'vatati koje su čije cipele i nateći tolike papuče i priglavke
    Kod nas je isto ovako (usudila bih se čak reći da je tako ne samo u mom domu nego u Slavoniji općenito). I nikad nitko ne donosi svoje papuče (osim što gotovo svi donose za djecu jer se ne očekuje od domaćina da ima i sve dječje brojeve)

Baš sam se začudila nekim vašim komentarima, uopće nisam znala da je nekim ljudima to toliko odbojno. Ja ne poznajem nikog tko se ne izuva .

onaj natpis sa posljednjeg linka što je dala vještičica mi je odličan

linolina's Avatar

Quote Originally Posted by fritulica1
    Jedna moja teta je imala te tepihice, ma zapravo su to bile malo finije i deblje krpe, i svi smo se na tome morali odguravati po stanu, bas je idiotski izgledalo.
    Ustvari, ne samo da joj nismo prljali stan svojim dolaskom nego smo joj jos i uglanjcavali podove.
    Ajme, ajme , pa to je stvarno bilo moderno, ja ne mogu zamisliti odrasle, ozbiljne ljude da to rade, ovaj moj kaže da je to trajalo, čekaš u redu, gledaš kako se mama kliže, pa tata, pa baka, pa starija sestra....ne mogu svi odjednom, naravski, svak ima dvije noge

Quote Originally Posted by Inda_os
    Kod nas je isto ovako (usudila bih se čak reći da je tako ne samo u mom domu nego u Slavoniji općenito). I nikad nitko ne donosi svoje papuče (osim što gotovo svi donose za djecu jer se ne očekuje od domaćina da ima i sve dječje brojeve)

Baš sam se začudila nekim vašim komentarima, uopće nisam znala da je nekim ljudima to toliko odbojno. Ja ne poznajem nikog tko se ne izuva .

onaj natpis sa posljednjeg linka što je dala vještičica mi je odličan
    Ovako i kod nas u Sremu.
    Ima i onih koji se ne izuvaju i u čijim stanovima se ne izuva obavezno, ali se to nekako podrazumeva.
    Pogotovo u stanovima.

ne mogu svi odjednom, naravski, svak ima dvije noge Grin
    A ne, ova moja je doskocila tome. Imala je 4 krpe / tepihica, za svaku nogu po jednu, a ulazilo se i zlazilo u paru.

pomikaki's Avatar

meni se čini da je moj nono imao čak i neke četke koje bi nataknuo na noge, e to je bilo nespretno, a njemu je valjda bilo zgodno da odmah oglancamo parkete kad smo već tu. Kao dašćice, odozdo lijepe čekinje a gore remen pod koji zatakneš noge. Možete i to uvesti

linolina's Avatar

ne mogu svi odjednom, naravski, svak ima dvije noge Grin
    A ne, ova moja je doskocila tome. Imala je 4 krpe / tepihica, za svaku nogu po jednu, a ulazilo se i zlazilo u paru.
    Umirem od smjeha , još i to, kao u vrtiću...mama i tata, a djeca gledaju....ludnica.

Nego, spominjete tepihe, a parketi i štikle, kako izlazite s tim na kraj? Ima li takva tema?

Eci's Avatar

Quote Originally Posted by ana.m
    Ne znam, to mi je nekak malo ponižavajuće. Ali dobro, rekla sam, poštujem tuđa kućna pravila. Ni ne pušim kod nekoga kod koga se ne puši.
    Baš je zgodno vidjeti kako se ljudi razlikuju. Vidim da se kod večine koji su se javili izuva, a ja ne poznam nikog takvog. Bilo bi zgodno napraviti anketu.

Suzizana's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki
    meni se čini da je moj nono imao čak i neke četke koje bi nataknuo na noge, e to je bilo nespretno, a njemu je valjda bilo zgodno da odmah oglancamo parkete kad smo već tu. Kao dašćice, odozdo lijepe čekinje a gore remen pod koji zatakneš noge. Možete i to uvesti
    te četke kao i ti tepihići o kojima pričate su ustvari i služile da se uglanca parket koji se prije toga nečim premazivao, a poslije se sklizao kao lud (pričala mi mama)

mrkvica05's Avatar

uopće mi se ne sviđa ideja da mi netko po tepihu hoda u cipelama. ne zbog tepiha već zato što mi se dijete valja po njemu.
    kad dođem u goste u vijek pitam trebam li se izuti bez obzira imaju li djecu ili ne, uopće ne dramim zbog toga. poštujem pravila kuće.

nije mi jasno da nekome nije jasno to.

ako neće papuče koje ponudim uvijek može biti bos/u čarapama.

(inače, kako vi koje ne volite tuđe papuče isprobavate cipele u dućanima?)

linolina's Avatar

Quote Originally Posted by mrkvica05

(inače, kako vi koje ne volite tuđe papuče isprobavate cipele u dućanima?)
    Realno, nitko u tim cipelama nije nekoliko sati, da osjetim miris tuđe noge, sigurno je ne bih probavala ni kupovala (ka i drugi).
    A i ljudi imaju tepihe sve manje, alergije itd, sve se svodi na onaj tepihić ispod stola-barem tamo gdje ja idem....(samo, posebna priča je moj novi parket i strah od štikli :/ )

mrkvica05's Avatar

imamo tepih jer mi je zgodnije da mi dijete leži, sjedi na njemu nego na golom parketu (malo sam zaguljena što se tiče zdravlja, da ne kažem paničarka )

papuče za goste perem naravno, tako da ne vidim problem, NE inzistiram da ih BAŠ MORAJU obuti, ali u cipelama ne mogu u sobu, jer mi se to gadi.

a gljivice s tuđih nogu mogu se prenijeti u sekundi ne moraš biti satima u tuđim cipelama.

žao mi je ako zvučim oštro, ali tako osjećam.

linolina's Avatar

ne zvuči oštro, kad imaš puzača

ja se takvima izvuam i bosa ostajem), a inače, jednostavno -kao što smo zaključili, kultura se razlikuje, to se kod nas ne radi

uporna's Avatar

Mi jedino kad je vani mokro i snijeg zamolimo došljake da se izuju, mada se tada svi automatski izuvaju jer su cipele svima mokre.
    Kad je suho ne tražimo da se izuvaju.
    Inače u stanu nam je i pas-labrador koji se poprilično linja, tako da će moje muke po čistom podu nastati tek kad se dijete rodi i propuže.

Ja sam osobno imala situaciju da sam frendovima pušačima rekla da se neće pušiti kod nas doma kad budem trudna i rodim (mi smo nepušači i strašno mi smrdi stan danima nakon što netko popuši makar 1 cigaretu) na što sam dobila odgovor da mi neće onda dolaziti doma i još su se kao uvrijedili. Inače smo dobri prijatelji ali sam ostala skroz :shock: Od kad sam trudna nisu još bili kod nas pa ne znam kako će to ispasti kad dođu.

Kod mene se uglavnom svi izuvaju. Odmah na ulazu traze papuce ili ostaju u carapicama, kako ih je volja. Ne naglasavam to posebno ali mi se vec nekako podrazumijeva. Tko ipak ude u cipelama, ne trazim ga da ih skine osim ako se ne radi bas o nekim spic stiklama jer imam osjetljiv parket.
    Ja uglavnom svugdje skidam cipele, nije mi to nikakav problem, dapace, jedva docekam da ih skinem jer se tako osjecam puno slobodnije, komodnije i opustenije. Ja obozavam sjediti na parketu ili na tepihu s nogama podvijenim ispod sebe, a u cipelama mi je to neizvedivo.

linolina's Avatar

Uporna, ne brini se-pušače će izdresirati novi zakon, ljudima jednostavno treba sjesti da to nije njihovo pravo u svakom slučaju i da će preživjeti kavu bez cigare, kao što to u nekim zemljama davno funkcionira-da se pita pušače, nikad (i ja sam ex pušač i jednom sam na poslu zapalila kolegici u lice-trudnici, bile smo pod velikim stresom, a načelno sam bila kontra....e nakon toga sam rekla-ne, ovaj zakon mi je odlično došao-na poslu se ne puši)

cvijeta73's Avatar

jel gledao jučer netko sex i grad - carry tražilo da se izuje, bila neka welcome party za dijete. i izula ona svoje nove manolice i kad je krenula kući, manolica - nema

uporna's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73
    jel gledao jučer netko sex i grad - carry tražilo da se izuje, bila neka welcome party za dijete. i izula ona svoje nove manolice i kad je krenula kući, manolica - nema
    Ja sam gledala kad su se prvi put prikazivale i toga se sjećam

ms. ivy's Avatar

ja sam već jednom zamolila da se držite prijedloga o znaku na vratima, al' slobodno me i dalje ignorirajte.

ana.m's Avatar

E da se razumijemo, ja sam se izuvala i kad nisam imala djecu i tražila sam da se ljudi izuvaju.
    Uostalom i ja nekad legnem na taj pod, nekad prođem bosa pa odem u krevet, nekad legnem i gola na taj pod!!
    Uostalom zakaj bi se nekome morala pravdati. Kod mene se ne hoda u cipelama i ne puši i kome pravi kome krivo....
    Doduše, kako su neke cure napisale, ako dođe evenutalno netko tko je prvi put, neki majstor ilo tak netko, ne izuvam ga, ali maknem tepih i obrišem pod kada ode.

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy
    ja sam već jednom zamolila da se držite prijedloga o znaku na vratima, al' slobodno me i dalje ignorirajte.
    Eh, pisale smo skupa, sorry

ana.m's Avatar

Draga moja pa ti bar znaš šivati, pa usmi komad nekog čvršćeg platna, izreži slova u različitim bojama i priši ih gore i da vidiš.
    Objesiš to u hodnik na vidjlivo mjesto.
    Bit će cool i unique!

we&baby's Avatar

aha.
    kaaaad?!

tinaka's Avatar

Moj muž veli da nismo napravili džamiju već kuću (nadam se da se nitko neće uvrijediti i naći povrijedjen ovom izjavom) i nema nikakvog izuvanja. Za mene su svi gosti dobrodošli, sa ili bez prljavih cipela. Napravim se da nisam vidjela i poslije očistim. Meni je to stvar kulture kao što je nekome da se moram kod njega izuvati, a obično široko zaobilazim takva mjesta jer me strašno to živcira. Pogotovo ako dodjem negdje, a cijeli dan sam u cipelama, baš ne želim da neko pregledava i šnjofa moje noge, a bome ni ja tudje.

tinaka's Avatar

Zaboravih napisati da za one goste koji žele opustiti noge imam nekoliko pari papuča da ne bi pomislili da diskriminiram te goste

Matilda's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73
    Gledala i odmah se sjetila ovog topica.

Nije loša ideja ovo s šivanim natpisom.
    Ili nacrtaš na papir veliku cipelu i prekrižiš je.
    (ovo govori pobornica neskidanja cipela

tajchi73's Avatar

ja kupujem papuče na pakete ( 12 pari u paketu po par kunića svaki par ) i uvijek ih imam par ful novih, još u paketu, za slučaj da dođe netko kome se gade nošene ( kad odlazi može ih ponjeti sa sobom ).
    Ja inače kada mi dolaze gosti odmah posložim toliko pari papuča koliko ih dolazi, a pošto one zauzmu veći dio hodnika teško ih je ne vidjeti, ako se i desi da netko gleda u plafon njemu lijepo kažem da su tu i da se može skinuti.

Meni je uzmimo od tuđih šlapa puno gori tuđi ručnik za ruke ( valjda zato što na nogama uvijek imam čarape pa je šansa da nešto poberem jako mala ).

Mi nikad nismo dali da se puši u stanu, otkako sam bila na čuvanju trudnoće, tražmo da se gosti skinu jer su podovi rijetko bili prani (mm radi i preko 60 h tjedno, a on je obavljao sve kućanske poslove) i nije mi padalo na pamet glancati stan svaki put nakon što netko ode.... sad već tražimo da se ruke operu pri ulasku u stan jer svi diraju J, a meni se totalno gadi da mi netko dođe iz tramvaja pa dira J

I ja sam razmišljala o natpisu, ali mm smatrao to preradikalnim.... ionako smo već sa zabranom pušenja (može na balkonu) rastjerali puno gostiju.
    Pa sam (mislila da sam) našla način.... stavili smo ona vratašca za zaštitu djece u hodnik.... to nam služi da J ne gmizi po hodniku i wc-u....
    Kad idem otvoriti ulazna vrata, obavezno zatvorim vratašca za sobom jer sam mislila da će to zaustaviti sve one koji se ne mogu suzdržati 30 sec da ne vide J, već samo ulete i guguču mu.... nije sve zaustavilo.... pa sam jedno vrijeme s J u rukama otvarala vrata... pa su ga dirali bez da operu ruke... pa sam i to prestala.... ma neke ljude jednostavno ne možeš zaustaviti...

Meni je, inače, stvar opće kulture da se skinem i operem ruke u stanu gdje su mala djeca, gdje je netko bolestan (kroničar.... tetka ima multiplu.... još joj samo moje prljave cipele i ruke fale da joj uljepšaju dan...), gdje su stariji i teže pokretni ljudi ...to sam radila oduvijek.... puno prije nego sam razmišljala o svojoj djeci... tako nas je mama naučila... prvo se skinuti pa oprati ruke
    A ako netko inzistira na neskidanju, ne skidam jer mi je normalno da poštujem pravila domaćina....

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast