Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 112 od 112

Tema: znak za IZUVANJE ( na otiraču i sl.)?

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ja gostima ni ne dam priliku da razmisle bi li se oni izuvali ili ne, odmah ih 'Evo, izvolite...' zaskočim s papučama, ako radije žele biti bosi, meni ok.
    Kad moram izaći u vlastito dvorište skinem kućne papuče i obučem natikače za 'po vani'. Tako i mm.
    Eventualno ako mi dođu 'stranjski' ljudi po službenoj dužnosti, npr. serviseri koječega ili iz kakve gradske službe, njih ne tražim da se izuvaju. Ako trebaju popuniti kakve papire uvedem ih u blagovaonu/kuhinju gdje nemam tepih na podu pa poslije pobrišem, ako trebaju nešto raditi u nekoj prostoriji odvedem ih ravno tamo.
    Ovo potpisujem od do

Još da nadodam da goste kad dolaze čekaju već pripremljene papuče koje stavim tako da ih nemogu ne vidjeti, skoro da bi ih morali prekoračiti tako da ja mislim natpis nije loše staviti, ali nekima je i to uzalud, trebaš biti dosljedna i uću će im to u naviku, jer ako se jednom moraju skinuti, drugi puta ne...više neće biti sigurni, ali zato si ti tu da im to daš do znanja.

A ovo što se tiče pranja ruku...bljak...ja muku mučim sa svekijem i svekrvom koji znaju doći kod nas od doktora i ravno prema G, još ga baka za obraze primi :shock:
    Tome još nisam uspjela doskočiti, pa ako imate prijedloga :?
    Mislim oni su stariji ljudi, pa mi nekako to oko pranja ruku dođe kao da ih omalovažavam ( kao oni bi to trabali sami znati )...znam i reći narafski, samo se u tim situacijama osjećam kao big mama a djeca mi mogu biti baka i deda :/

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kod nas nema pušenja, izuvanje je obavezno a pranje ruku...zar je potrebno raspravljati....a ta sva pravila su postojala i prije djeteta...
    Natpisi nam nikada nisu trebali, pa imamo mene

ko se ne slaže sa pravilom moje kuće ne treba dolaziti

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Leeeaaa prvotno napisa
    Kod nas nema pušenja, izuvanje je obavezno a pranje ruku...zar je potrebno raspravljati....a ta sva pravila su postojala i prije djeteta...
    Natpisi nam nikada nisu trebali, pa imamo mene

ko se ne slaže sa pravilom moje kuće ne treba dolaziti
    ovak i ja
    i recimo izbjegavam oblaziti u stanove ljudima gdje meni neke stvari ne pašu. Npr, od kad sam zatrudnila nisam bila kod kume jer oni u stanu puše i ja kad izađem od njih sama sebi toliko smrdim da mi ide na povraćanje.

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, ja sam stvarno sve vise uvjerena da je to stvar kulture u narodu/kraju...jer ovdje gdje smo mi ljudi se uzuvanju toliko izcudavaju, kao da sam im rekla da se u gače skinu.

moram se pohvaliti da furam po svom, inzistiram da se cipele skinu, nakupovala sam hrpu slapica i papucica- i imam svoju satisfakciju

(natipis jos nisam stigla sloziti-ali budem...nesto stosno)

a prica mi frenedica, koja je cehinja, da se kod njih pod NORMALNO u kuci izuva. a njen pak muz- nizozemac hoda cijeli dan u cipelama, od jutra do mraka...i onda ih ostavi ispod kreveta kad ide spavati :shock: , to je tako uobicajeno i oni "oduvijek to prakticiraju"....

mama-mia, jedva sam se zuzdrzala od svakakvih komentara :/ !!

e da, jos nisam primjetila da imam manje posjetitelja nego prije

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa

Meni je uzmimo od tuđih šlapa puno gori tuđi ručnik za ruke ( valjda zato što na nogama uvijek imam čarape pa je šansa da nešto poberem jako mala ).
    Odvratno, mislim da je zdravije lizat pod , nego brisat ruke tuđim, vlažnim ručnikom....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    Citiraj tajchi73 prvotno napisa

Meni je uzmimo od tuđih šlapa puno gori tuđi ručnik za ruke ( valjda zato što na nogama uvijek imam čarape pa je šansa da nešto poberem jako mala ).
    Odvratno, mislim da je zdravije lizat pod , nego brisat ruke tuđim, vlažnim ručnikom....
    mi npr u kupaonu imamo rolu papirnatih ručnika za goste. Još najbolje od svega da brišu ruke s ručnikom kojim ja brišem lice.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    mi npr u kupaonu imamo rolu papirnatih ručnika za goste. Još najbolje od svega da brišu ruke s ručnikom kojim ja brišem lice.
    E, a kako ti znaš.... okrutna šala, možda jesam za kamere u wc-u....

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

(ja brišem wc papirom, malo tko drži te papirnate ručnike-tamo di ja idem, nažalost)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A tusiranje prije ulaska u stan?
    Salu na stranu. Zbilja mi nikad nije palo na pamet goste molit da peru ruke kad dodju. Niti je ikad to itko od mene trazio. Iako sama uvijek perem ruke kad dodjem iz vana, ali ne i kad dodjem u goste :/
    Obavezno sam prala ruke ako bih isla u posjet vrlo maloj bebi, inace ne.
    Inace, pretjerivanje nije dobro. Bio je bas neki dan clanak u Vecernjem kako je jedno higijena a drugo je pretjerivanje u ciscenju. Pretjerivanjem (koje vodi cak do sterilizacije igracaka koje dijete stavlja u usta) radimo vise stete za zdravlje nego sto mozemo i zamisliti! Zakljucak: ako je cistoca pola zdravlja, prljavstina je druga polovica.
    Tak da ja i dalje ne bum tjerala goste da se dezinficiraju pri dolasku u moj stan. 8)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo, clanak je bio u Jutarnjem, ne Vecernjem:
    http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2009,2,16,,152272.jl

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa
    E, a kako ti znaš.... okrutna šala, možda jesam za kamere u wc-u....
    posakrivam sve ručnike na najvišu policu iznad kade. Pa sad ako netko baš ima toliku želju obrisati ruke ne u papirnati ručnik pod nosom, nego u moj ručnik da je spreman upasti u kadu i slomiti nogu - eh onda neka briše

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zanimljiva tema.

Kod nas se svi većinom izuvaju, a za one koji ne dolaze često pa "kao" zaborave mi nije teško podsjetiti ih. Uvijek pitam žele li papuče ili ne, mada je kod nas toplo pa i ne trebaju, za one gadljive.

Nezamislivo mi je da mi netko hoda u cipelama po stanu. Živim u ulici koja je redovna ruta vlasnicima pasa prema šetnici uz rijeku. Naići na pseće govno ili pišalinu kako curi uz našu ili susjedne zgrade pa i da se slijeva po pločniku je sasvim normalno. I sad da netko tko je prešao po takvo čemu uđe u stan i hoda po bilo kojem milimetru parketa, a kamoli čupavca od tepiha mi je totalno neprihvatljivo. MM i djeca uopće nemaju kućne papuče, jednostavno ih mrze, hodaju u čarapama. I onda malo, hop u krevet pa ležimo na tepihu svi i gledamo tv, pa u pidžamama na podu. Ako klincima padne komad npr. čokolade na pod , oni slobodno dignu i pojedu. A baš u kombinaciji s nečijom pljuvačkom, kakicom i sl. odvratno!

Što se tiče ručnika za goste, ja sve naše ručnike za tuširanje kad su suhi i tako spremim u ormar, osim onog za ruke. Kad odu gosti ja taj bacim u veš i stavim čisti. I dezinficiram wc školjku i tipku na kotliću. Opekla se s klamidijom u trudnoći pa pušem i na hladno.

Kod mene su uvijek platnene natikače blizu ulaznih vrata u jednom ormariću. A natpis sam i ja imala jedno vrijeme dok su klinci bili skroz mali. Samo napisan rukom i zalijepljen na vrata.

Ja čak i psu operem noge i njuškicu kad dođe iz šetnje, kad je živio kod nas(sad je zbog susjeda koji ne podnose lajanje kod mojih ).

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •