Mi nikad nismo dali da se puši u stanu, otkako sam bila na čuvanju trudnoće, tražmo da se gosti skinu jer su podovi rijetko bili prani (mm radi i preko 60 h tjedno, a on je obavljao sve kućanske poslove) i nije mi padalo na pamet glancati stan svaki put nakon što netko ode.... sad već tražimo da se ruke operu pri ulasku u stan jer svi diraju J, a meni se totalno gadi da mi netko dođe iz tramvaja pa dira J

I ja sam razmišljala o natpisu, ali mm smatrao to preradikalnim.... ionako smo već sa zabranom pušenja (može na balkonu) rastjerali puno gostiju.
Pa sam (mislila da sam) našla način.... stavili smo ona vratašca za zaštitu djece u hodnik.... to nam služi da J ne gmizi po hodniku i wc-u....
Kad idem otvoriti ulazna vrata, obavezno zatvorim vratašca za sobom jer sam mislila da će to zaustaviti sve one koji se ne mogu suzdržati 30 sec da ne vide J, već samo ulete i guguču mu.... nije sve zaustavilo.... pa sam jedno vrijeme s J u rukama otvarala vrata... pa su ga dirali bez da operu ruke... pa sam i to prestala.... ma neke ljude jednostavno ne možeš zaustaviti...

Meni je, inače, stvar opće kulture da se skinem i operem ruke u stanu gdje su mala djeca, gdje je netko bolestan (kroničar.... tetka ima multiplu.... još joj samo moje prljave cipele i ruke fale da joj uljepšaju dan...), gdje su stariji i teže pokretni ljudi ...to sam radila oduvijek.... puno prije nego sam razmišljala o svojoj djeci... tako nas je mama naučila... prvo se skinuti pa oprati ruke
A ako netko inzistira na neskidanju, ne skidam jer mi je normalno da poštujem pravila domaćina....