Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Moja beba je prevelika !?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Moja beba je prevelika !?

Čitam vas već "godinama" i uvijek pronalazim odgovore na svoja pitanja i nedoumice u vezi djece. Hvala na tome.

Možda me možete i sada utješiti. Prije 2 mjeseca i 1 tjedan rodila sam potpuno zdravog dječaka 4,130 kg teškog i 53 cm dugačkog. Trenutno teži 7220 kg i dugačak je 62 cm. Brinem se da je stvarno prevelik. Pedijatrica se jučer samo nasmijala na to. Isključivo ga dojim.

Što vi mislite?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne brini se nego uživaj što ti beba tako lijepo napreduje
    Za usporedbu, Leon je u prva dva mjeseca dobio rano 3 kg i 10 cm.
    Kasnije taj prirast jako uspori, sada na početku je najveći.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

rano=ravno

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

L je u prvih mjesec dana dobio preko 2kg - sve je to normalno

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Naišla na ovu temu pa da te utješim.
    Evo baš je pomikaki stavila link koji je postavio MM o našoj Lari pa čitaj i uživaj.
    Mi smo prošli isto iskustvo. Lara se rodila sa 3450 a sa 2 mjeseca je imala 6,5 kila, sa 5 mjeseci i 20 dana 9850, a sa 9 mjeseci i 4 dana 11 kila.
    Brinuli smo jer je jako dobivala na težini prvih 6. mjeseci jer je isključivo dojena beba, sad smo još na dojenju + dohrana samo voće, povrće i meseko. Al nam jučer pedijatrica rekla da joj možemo početi davati i žitarice. Al više o tome na drugom topicu.
    Eto malo manje dobiva na kilaži al ništa zabrinjavajuće pa zato ne brini nego se samo dojite na zahtjev i nemaš brige.
    tebi i malome slatkaću!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Naišla na ovu temu pa da te utješim.
    Evo baš je pomikaki stavila link koji je postavio MM o našoj Lari pa čitaj i uživaj.
    da, oprosti na bespravnom korištenju
    Drago mi je da Lara dobro napreduje

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja isključivo dojena curka je s 2 mj imala 6,5 kg. Mislim da to nije za nju problem (ali je za mene - em ju je teško nosati em skupo oblačiti - br. 62 je nosila punih 10 dana )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    Moja isključivo dojena curka je s 2 mj imala 6,5 kg. Mislim da to nije za nju problem (ali je za mene - em ju je teško nosati em skupo oblačiti - br. 62 je nosila punih 10 dana )
    :shock:

a meni kažu da je NIna s 4 mjeseca i 6.700 g preteška!

nu, svašta

i ti pedijatri i njihove mjere - stvarno više nisu normalni

očito je svaka beba za sebe i razvija se za sebe, kakve crne krivulje i tablice....

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nije to nista moj najstariji sin imao sa 6 mj tocno 11480 i pitao me tada na pregledu dr cime ga hranim a ja jadna njemu samo doji 4 puta na dan a ostatak samo spava
    p.s. najmladi ima sada 9 mj i 9,5 kg

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    :shock:

a meni kažu da je NIna s 4 mjeseca i 6.700 g preteška!

nu, svašta

i ti pedijatri i njihove mjere - stvarno više nisu normalni

očito je svaka beba za sebe i razvija se za sebe, kakve crne krivulje i tablice....
    Molim lijepo, nemoj mi dijete komentirati s blejićem
    Pedicin komentar je bio citiram "a dobro, potrošit će ona to kad počne hodati " :/ , mislim da bi ipak nagovijestila kad bi mislila da je to problematično. Ja se ipak bojim da je to nagoviještanje pretilosti u kasnijoj dobi

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma koja vražja pretilost!
    Leon je rođen sa 3300g. Sa 2 mjeseca imao 6300, a sada je sa 10 imao 9200.
    Sve se to kasnije uspori i rasporedi baš kako treba

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

8) napola utješena.

Sad bar znam da nismo sami debeljuce. Hvala.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure, ništa ne brinite

moj sin isto dosta dobiva na težini, za malo više od 2 mj. poduplao porođajnu težinu - rođen s 2810

ali imam nećaka koji je bio kao beba pravo renesansno djetešce, znate one anđelčeke na slikama - sve im se prelijeva - e tako je izgledao... i to je trajalo samo do kojih godinu dana (isto dojen preko godinu)
    a onda se izdužio i do danas je mršavko (ima 8 g.)

eto, živi primjer... 8)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sad sam se utješila da bar na robu ne trošim puno Moj je nosio 62 valjda 7 mjeseci....Još uvijek neke stvari nosi....

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja se nadam da će se moj izduljiti jer se u zadnje vrijeme toliko udebljao da mu se sad sve prelijeva. ima 20g manje od 10kg!!! nije da me to jako muči sad, ali me brine da ne bude pretilo dijete kasnije. a istro- dojenje dojenje i 1 obrok dohrane. što je najbolje- aktivno je dijete, puno i vježbamo (vježbač- motorika!), sisa ne previše i prečesto (kad želi ali to nije svakih sat-dva..) rođen je sa 3470g i sad je blizu da sa 8 mjeseci utrostruči porođajnu masu!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Malo ću off ovog topica. Što se tiče težine i kretanja, Lara se počela okretati "sama" tek sa 8. mjeseci jer je bila troma, tj. krupna beba. Dobro sad je bubana pa manje dobiva na težini al ništa zabrinjavajuče. Mene su na rodi sve mame tješile i sad vidim da se isplatilo sad kad je Lara prošla već 9. mjeseci.
    A dani i mjeseci lete, zato vas mame kužim

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo i nas ovdje- isključivo dojim, odnosno izdajam, a bebo je rođen s 3500 (iz bolnice izišao sa 3350), 52 cm, danas na mjesec dana- 4900g i 56cm
    samo neka raste, jedino što mi ti cm nisu jasni, 56 roba mu je nategnuta, čini mi se da ga sestra nije baš razvukla pri mjerenju

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Malo ću off ovog topica. Što se tiče težine i kretanja, Lara se počela okretati "sama" tek sa 8. mjeseci jer je bila troma, tj. krupna beba.
    ot, i moja se počela okretati tek s 8 mj, što i nije pretjerano kasno. Ali na rodi sam doznala da je to zato što je držim na krevetu a ne na podu pa joj je to preteško za okretanje. Kad sam je počela stavljati na pod, u roku od dva tjedna je propuzala, posjela se i počela ustajati uz namještaj... To sve s 8 mj. Tako da ne mora biti da je do težine?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo se ovaj moj bumbar u 4. mjesecu toliko vrti (znam da nisu svjesni i kontrolisani pokreti, ali je zaista živ) da sam morala presvlačenje sa komode preselit na krevet jer se bojim da će se prevrnut. Digne nogice, ispravi ih, napravi neki pokret guzom i prevali se na stranu. I ja sve razmišljam kakvu ću postavku napravit na podu, tako će biti najsigurniji.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da okretanje, tj. motoricke vjestine nemaju puno veze s tezinom. Moja je rodjena s 3500, sa 6 mj. imala 9700 a preokrece se od treceg mjeseca starosti.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj od druugog dana diže glavu- sad ju kad je na trbuhu drži po min, dvije u zraku pod 45-90ak stupnjeva, uspravno ju isto jaaaako dugo drži, dakle čvrst je, a i nema više spavanja na boku- sam se okreće na leđa, tako da mislim da je sve to individualno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ha... moj buhtlek je rođen sa 3500g i to je poduplao u 2,5 mjeseca. s devet mjeseci ima 9 kila ili više, ne usuđujem se provjeriti.

stariji je imao 9 kila sa godinom i pol.

obojica su jednako dojeni, jednako zdravi. pedijatrica je bez komentara.

samo je moj lokomotorni sustav otišao kvragu. nadam se da će ovaj malac ipak usporiti.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

moja druga curka je u ovoj kategoriji :shock:
    s 4 mjeseca je imala blizu 8 kg
    uskoro će joj 10 mjeseci i mislim da je preko 10 kg
    prosjedila, propuzala, počela se dizat na noge jednako kao i starija seka koja je sa 6 mjeseci imala 5,8 kg

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

motorika sigurno nije sporija zbog mase djeteta. to znamo jer smo i mi jedni od vježbača.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    mislim da okretanje, tj. motoricke vjestine nemaju puno veze s tezinom. Moja je rodjena s 3500, sa 6 mj. imala 9700 a preokrece se od treceg mjeseca starosti.
    Meni je fizijatrica upravo na to skrenula pozornost, da mi dijete ne može brzo motorički napredovati jer je (kao) predebelo :shock: , a to je zato jer je dojen jer dojena djeca doje na zahtjev pa previše pojedu
    doduše i ja primjećujem da je puno tromiji od starijeg koji je bio mišićaviji i žilaviji, ipak treba pokrenut taj špek , ali ja bih to više obrazložila građom i mišićnim tonusom, nego kilama

btw. D je rođen s 2380/45, a s 5,5 mj je imao 8100/67 (gotovo) isključivo na izdojenom mlijeku i proglasili su ga prekrupnim za svoju dob :/

još uvijek mi nije jasno zašto pedijatri pokušavaju svu djecu ukalupiti u neke kalupe kad svi dobro znamo da svako dijete napreduje individualno :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj mis je rodjen sa 3800gr i 55cm,sa 3mj i 6dana ima 8250gr i 70cm.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zaboravih,velik je bio i prvi sin,bas je bio bucko,a prohodao sa 8mj 8)
    Sad sa 2 godine je cak sitniji od nekih vrsnjaka,ali dinamitan,

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma, težina definitivno nije ni u kakvoj vezi s motorikom!

Moj buco (2mj, 7kg ) je još u rodilištu držao otvorene šakice, s 1 mjesec (vjerovali ili ne) počeo je smijati se gledajući u nas i gugutati, prinosi već neko vrijeme ručice ustima, nogice prilično odiže od podloge (prema ustima), u potrbušnom položaju oslanja se na podlaktice i samo što se ne okrene.

Meni se to čini prilično napredno posebno u usporedbi sa starijom braćom koji su bili mršaviji ali i tromiji.

Netko je gore super rekao da nema potrebe da nam (i da si ) djecu ukalupljujemo. Tata mu je 196 visok i snažno građen ( ja mu kažem da je isti Šola ), a i ja sam 175 tako da djete ima na koga biti veliko (a i bucmasto ).

Dakle, utješena potpuno !

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

vidim da većina pedijatara upozorava na "pretjeranu" težinu. moja je ped. upravo suprotna. čak sam ja pitala "je li to previše?", ona je rekla, ne, njoj toliko treba
    sa starijom je bila vrlo zabrinuta zbog slabog prirasta težine, stalno smo ju nosili na vaganje iako je sve ostalo bilo odlično

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo da se i mi pridružimo društvu velikih! :D

Moj mali je rođen sa 4030 grama i 53 cm, a sada sa 5.5 mj ima 9500 grama i 74 cm.

Mene nitko nije nikada upozoravao na njegovu dužinu ni težinu, jer skladno je građen, nije čak ni krupna beba, on je jednostavno velika beba.

Ali s obzirom da smo i ja i moj muž visoki, on 195, a ja 178 nismo ni mogli očekivati da ćemo imati nekakvu mrvicu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo da se i mi pridružimo društvu velikih! :D

Moj mali je rođen sa 4030 grama i 53 cm, a sada sa 5.5 mj ima 9500 grama i 74 cm.

Mene nitko nije nikada upozoravao na njegovu dužinu ni težinu, jer skladno je građen, nije čak ni krupna beba, on je jednostavno velika beba.

Ali s obzirom da smo i ja i moj muž visoki, on 195, a ja 178 nismo ni mogli očekivati da ćemo imati nekakvu mrvicu.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

update: s 4 mjeseca 8700 gr i 65 cm
    nakon što se namotalo par redi sarmica na nogama, počinju se praviti i na rukama
    nadam se da će sad malo usporiti :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma mame drage nemojte se brinit oko kojeg kolutića viška. to su sve bebice koje će tako brzo izrast i kojima će se ti isti kolutići tako brzo "rastegnuti". čekajte samo dok počnu trčat.

moja L. nije bila dojena beba, nije imala niti jedan kolutić, uvik je bila tanašna ko vreteno, a posjela se sama tek s 8,5 miseci i prohodala s punih 13 mjeseci. e sad di je njoj "debljina" smetala

zato se nemojte brinit sad. kad dođe vrime i dica napune koju godinu a ostanu preveliki kolutići tada se triba počet brinit je li pretilost u pitanju. do tada uživajte u svojim bublicama

p.s. moja L. ima 4,5 godine i nedavno sam joj kupila kratke hlače za 9 mjeseci starosti jer joj jedino te nisu spale s nje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama su sa 4 mj. rekli da je njegovih 7,5 kg previse tj. da ima cak 2 kg viska!!
    A roden je sa 4060, znaci po tome je u 4 i pol mjeseca trebao dobit samo 1,5 kg...Glupost!
    I sad je okruglica al daleko od pretjeranog, cim je propuzao kile su sve sporije rasle, a tek sad kad vec trci...samo ide u visinu!

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ksena prvotno napisa
    nije to nista moj najstariji sin imao sa 6 mj tocno 11480 i pitao me tada na pregledu dr cime ga hranim a ja jadna njemu samo doji 4 puta na dan a ostatak samo spava
    p.s. najmladi ima sada 9 mj i 9,5 kg
    genijalna si, mogu mislit tog slatkica kakav je bio buhtlica mala 8)

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zaboravila rec da moja sa tri mjeseca ima 7 kg i 63 cm, rodjena sa 4 kg i 53 cm, isto se svi kao cude kolika je ali moja pedijatrica kaze da je to bas lijepo

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj je rođen sa 4590 i 57 cm Sad ima 2 mj. + 7 dana, prije mjesec dana imao 7890 g i 64 cm. Isključivo dojen. Pedijatrica mi je rekla da je to super i da samo tako nastavim

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Dash prvotno napisa
    Moj je rođen sa 4590 i 57 cm Sad ima 2 mj. + 7 dana, prije mjesec dana imao 7890 g i 64 cm. Isključivo dojen. Pedijatrica mi je rekla da je to super i da samo tako nastavim
    Krivo sam napisala - prije TJEDAN dana je imao 7890 g, a ne mjesec!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

update: s 4 mjeseca 8700 gr i 65 cm
    nakon što se namotalo par redi sarmica na nogama, počinju se praviti i na rukama
    nadam se da će sad malo usporiti :/
    s 5 mjeseci 10 kg (naravno, još uvijek isključivo dojena)

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

moj mali bucko ima sutra 4 mj. i 9.100 kg nadam se da to nije previše pošto je rođen sa 4.800 jedino što mi ruke klecaju kad ga uzimam u naručje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •