Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Bol u nozi / color doppler - privatno

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Bol u nozi / color doppler - privatno

Boli me list lijeve noge, nemam pojma zasto. Ne mogu do doktorice opce prakse do sutra poslije podne. Cule smo se telefonski, pretpostavlja da mi nije nista. Barem - nista strasno ili previse alarmantno. Noga nije natecena, list nije tvrd, nista se na njemu ne vidi. Ne boli me samo od sebe, vec samo kad stisnem jedno malo podrucje ili dok hodam (u principu me boli samo u jednom polozaju). Kaze da dodjem sutra, a da, ako me jako boli, kupim hladni Deep Relief, a ako se bas jako bojim tromba, da popijem andol. Naravno, rekla je da cu cekati dovijeka ako me posalje na pretrage po bolnicama.

Sebi za dusu, otisla bih privatno na color doppler. Zna li netko gdje?

Vise bi mi odgovaralo nesto u centru grada.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da je MM išao na Kvatrić - ali da me ubiješ ne znam ime dr.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    mislim da je MM išao na Kvatrić - ali da me ubiješ ne znam ime dr.
    Ooo, Kvatric bi mi bio vise nego odlican, tamo mogu doci i na rukama. Postoji li mogucnost da TM zna koji je to doktor, ili gdje je to bilo?

Zvala sam Medikol, u opakoj su guzvi i najranije bi me mogli primiti u petak, za 350 kuna. Teta na telefonu je rekla da sam, otprilike, luda i da mi to bas i ne treba, vec da odem fizijatru ili ortopedu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj kod prof Drinkovića
    http://www.drinkovic.hr/

mada fakat mislim da ti ne treba
    kod nedaj Bože tromboze bi ti noga bila natečena, tvrda
    probaj stopalo saviti prema gore, da li te boli tad u listu?
    udari se po peti, da li te to boli u listu?
    uzimaš li hormone?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    probaj kod prof Drinkovića
    http://www.drinkovic.hr/

mada fakat mislim da ti ne treba
    kod nedaj Bože tromboze bi ti noga bila natečena, tvrda
    probaj stopalo saviti prema gore, da li te boli tad u listu?
    udari se po peti, da li te to boli u listu?
    uzimaš li hormone?
    Oo, super, ovi su mi blizu.

Nis nateceno, nis tvrdo.

Boli me u listu kad je koljeno ravno, a stopalo guram prema gore. Zapravo, jako me boljelo jucer, nedugo nakon moje zgode s trcanjem od 10 metara, danas boli manje. VIse onako.. zateze. (Nisam krivo stala, majkemi!)

Boli samo ta jedna tocka. Kako da se udarim u petu? Drugom nogom? Dok sjedim? Stojim? Ako se udarim u petu dok sjedim, ne boli me nista spektakularno, samo malo kad se list zatrese (stvarno mi je normalno 'mlitava' noga pa me boli kad se taj straznji misic zatrese).

Na Yasminu sam 11 mjeseci, ali kontrolirano. Zadni mali i veliki koagulogram rekli - sve ok.

Nisam ni znala koji sam ja paranoik. Dzizus.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prica je dobila epilog, a taj glasi - parcijalna ruptura m. gastrocnemiusa u srednjoj trećini.

Naime, ova situacija iz prvog posta je, s vremenom, prosla sama od sebe. Malo sam sepuckala i to je bilo to. Onda sam u utorak poslije podne zakoracila i culo se kao da je netko otvorio sampanjac. Od sutra sam na terapiji strujom i ultrazvukom i do daljneg moram mirovati. Nesluzbeno objasnjenje doktora: "Kozo jedna, sto nisi dosla prije mjesec dana. Eto ti sad. A mogla si bar.. potrgat se na skijanju."

Pozitivna strana price - sigurno nemam trombozu. Zile skroz prohodne!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Sva sreća!

Nego, mene zanima razlog toga što ti se desilo? Da li je su možda slabi mišići ili šta?

Zašto te pitam... moja kuma ti ima problema sa koljenom koje je bolilo jako dugo i naravno u Draškovićevoj je proglasili ludom i da izmišlja itd. Ispade da joj je hrskavica u koljenu pojedena i još nešto - samo ja ne znam šta - ne smije sjediti u turskom sijedu i još nekim pozama i prognoziraju joj operaciju. Zašto joj se sve dešava? Jer joj mišić na toj nozi slabiji i težinu prebacuje na zglobove.
    A šta je kod tebe?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Sva sreća!

Nego, mene zanima razlog toga što ti se desilo? Da li je su možda slabi mišići ili šta?

Zašto te pitam... moja kuma ti ima problema sa koljenom koje je bolilo jako dugo i naravno u Draškovićevoj je proglasili ludom i da izmišlja itd. Ispade da joj je hrskavica u koljenu pojedena i još nešto - samo ja ne znam šta - ne smije sjediti u turskom sijedu i još nekim pozama i prognoziraju joj operaciju. Zašto joj se sve dešava? Jer joj mišić na toj nozi slabiji i težinu prebacuje na zglobove.
    A šta je kod tebe?
    Nema bas nekog objasnjenja kako i zasto jer je, navodno, rijec o jako cestoj ozljedi za koju ne treba neka mudrost. Ako nije od udarca, onda je uglavnom od brze promjene pravca kretanja ili naglog ubrzanja. Uglavnom, kazu da sam trebala doci jos prije dva mjeseca kad sam od hodanja po ledu u prevelikim gojzericama nesto malo nategla. S obzirom da nisam dosla, prva ozljeda je prerasla u drugu, druga u trecu i ... sad se stvarno moram lijeciti jer mi u suprotnom prijeti neka kronicna situacija.

Istu stvar mi je rekao i privatni ortoped (nasla jednog skoro pred kucom i odusevljena sam, iako nije bas besplatan) i HZZO fizijatar.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajd barem nije DVT
    I nadam se uspješnom izliječenju

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, hvala.

Super je, ide na bolje.. sve dok sam stvarno mirno. Cim malo prohodam (ono osnovno, po kuci), boliiii. Al bit ce bolje!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pisala sam već Ivy vezano za ligamente i rupture mišića: kod takvih povreda sportaši uzimaju L-glutamin. Probaj. Ne šteti, a pomogne.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, mim! Mozda bih i trebala, s obzirom da sam si napravila istu stvar dvaput u mjesec dana... Imas li proizvodjaca za preporuciti, ili da uzmem sto nadjem?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala, mim! Mozda bih i trebala, s obzirom da sam si napravila istu stvar dvaput u mjesec dana... Imas li proizvodjaca za preporuciti, ili da uzmem sto nadjem?
    Pazi samo da je u dovoljnoj dozi. Treba ti 750 mg na dan. To već spada u sportske preparate i nema ih u svakoj ljekarni. Trgovine s no name proizvodima za sportaše zaboravi i koncentriraj se na ljekarne. Ako si blizu Kvatrića znam da veći izbor ima i biljna drogerija Mondopharm iza placa. Tamo rade dvije mr. farmacije koje "znaju posao". Ako nemaju takve doze neka ti naruče. Nemoj pristati na 500 mg kapsule: to je za rupture premalo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala! Nasla sam na netu, tu su u B. Kasica. Blizu.. mogu i sama odsepesati kad idem s terapije. Ima jos puno ljekarni u susjedstvu, sto privatnih, sto drugih pa ce valjda netko imati.

Za parcijalnu rupturu mi isto treba 750g?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala! Nasla sam na netu, tu su u B. Kasica. Blizu.. mogu i sama odsepesati kad idem s terapije. Ima jos puno ljekarni u susjedstvu, sto privatnih, sto drugih pa ce valjda netko imati.

Za parcijalnu rupturu mi isto treba 750g?
    Mislim da ti okolne nemaju takve preparate. Većinom ljekarne drže podozirane preparate kao dodatke u prehrani, a niža doza L-glutamina bila bi za tebe upravo to: preniska.

Ta ista doza od 750 mg daje se i za znatnije oštećenje probavnog sustava-znači da je bezopasna i za starije osobe koje nemaju veze sa sportom. L-glutamin je izvor glutationa kojeg jako nedostaje u prehrani. Treba ti ta doza jer će ti brže "zrihtati" stanje. To bi bila, kao, "terapijska" doza. Ostalo su dodaci u prehrani koji su namijenjeni za konstantno uzimanje.

Nego...kad pipaš taj mišić osjećaš li u njemu neko udubljenje, rupicu...nekaj? Često se takve rupture (ako su bliže površini) osjete pod prstima. Neke se čak i vide kao mala udubljenja izvana (naročito ako se dogode na bedrima). Ma, glavno da imaš dijagnozu. Sad miruj i polako dalje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne osjecam nikakvu rupicu, naprotiv - izbocenje. No, postoji mogucnost da ja krivo pipam. Mozda je izbocenje zdravo tkivo, a osteceni dio tamo gdje to izbocenje prestaje. Uglavnom, doktor je iz prve pogodio mjesto: krenuo je pipati i pogodio tamo gdje najvise boli jer, kaze, upravo je to mjesto najcescih ruptura u listu.

Sve u svemu, nema 'rupe' ni na ultrazvuku (tako je on nazvao ono sto je trazio). Postoji samo podrucje ostecenih vlakana pa je valjda zato dijagnoza parcijalna, a ne potpuna ruptura.

Zvat cu Mondopharm odmah sutra ujutro i nadam se da imaju, ili mogu nabaviti 750 miligramsku dozu. S obzirom da sam si istu stvar napravila dva put u mjesec dana, i to pri vise-manje normalnom hodu, mozda mi neki vrag i stvarno fali...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •