Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: vodene kozice bez temperature?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno vodene kozice bez temperature?

nista o ovoj temi.. cudno :/
    daklem.. bili smo jucer kod pedijatrice i dijagnoza je: vodene kozice. hm.. jedini simptom je osip po kozi i svrbez ( a ja po svojoj slobodnoj procjeni ne vidim da nalikuje opisu vodenih kozica, tj. nisam primjetila da ima ikakve tekucine u tim stvarno sitnim pristicima )., ima ih uglavnom po trupu, ali par i u kosi.
    Inace zaista ne sumnjam u dijagnoze svoje pedijatrice, ali zbog nekih prijasnjih dijagnoza ( jer se on cese i osut je vec tjednima.. a prije je govorila da je alergija na nesto.. a sada da su vodene kozice ) vise nisam pametna.

Dali je moguce da vodene kozice prodju bez temperature? ped kaze da je ovo tek pocetak, znaci 2-3 dan od zaraze., a mali ima 21 mjesec.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moguće je, Petra je samo prvi dan imala neznatno povišenu temp (cca 37,8 rektalno) - imala je 19 mjeseci.
    ali osip je za vodene kozice ipak karakterističan - nije u ravnini kože i baš budu ispunjene tekućinom. (može biti da su to tek počeci početaka :/ ).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je imala gadne vodene kozice bez da je ijednom tokom bolesti imala povisenu temperaturu

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hm... znaci moguce je..
    ma sumnjiv mi je taj osip sto je bio prije, a pedijatrica kaze da mu se bas tako pogodilo slucajno; kozice na alergiju pa se spojilo.. morati cu malo bolje prouciti te piknjice :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moji obojica su prošli bez temperature (D s 2 mjeseca, P s 3,5 godine). počelo je ko sitni prištići, najviše po glavi i gornjem dijelu trupa, a kasnije su se povećali i bili vodenasti.
    najkritičniji su 3. i 4. dan, poslije je lakše jer prestaju izbijati i lagano se suše

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Matilda je prije godinu dana imala kozice. Bez temperature. I brzo su prošle. U 3-4 dana već su nestale.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može li mi netko reći kako izgleda sm početak kozica. m ima neke prištiće po sebi kao kad komarac ubode, 4-5 komada i pred par dana je imao 38 temp, a poslije manju, pa jedan dan ništa. Ali ima te piknjice već dva dana, a nisu se razvile u ništa osim što svrbe. kako ide početak kozica?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja je isto imala samo prvi dan temperaturu.

melrose moguce je da ima samo par tih piknjica ali isto otidji pedijatrici da pogleda, ona ionako mora zabiljezit da je preboljela kozice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ni Andrej nije imao temperaturu za vrijeme vodenih kozica.
    Zapravo, da nije bio prištav, ne bismo ni znali da je bolestan - ponašao se kao savršeno zdravo dijete.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan je prije dva tjedna odbolovao kozice- niti je imao temperaturu (zapravo, učinilo mi se da je prvi dan, kao, imao lagano povišenu, ali ne mogu tvrditi jer nisam mjerila), niti je imao puno plikića - svega 7, 8 komada :shock: !

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jucer su izasle cijele 2 nove piknjice ... vise izgledaju kao sitni ubodi komarca. Da nisam sa malim isla kod pedijatrice jer se sav svrbio ne bi mi palo na pamet da ima vodene kozice! ma u biti.. ja jos ne vjerujem
    frendica je bila kod nas sa malom, htjeli bi se i oni rijesiti vodenih kozica, pa ako ih onda dobije kroz dogledno vrijeme, onda cu znati da ih je moj imao lol

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ikubacija traje 15 dana tako da ako ta mala prijateljica ne dobije za 15 dana... ali ne mora ih ni dobiti. a djetetu ti u zdrastvenom kartonu mora biti zavedeno da je preboljelo kozice. a mozda je nekakva alergija kad ga svrbi?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo i nas u klubu ....

Matej prije dva dana imao jedan plikić na trupu, ali nisam mislila da su kozice. Jučer nekoliko na trupu i preponi. Jutros - stanje isto. Bili kod pedice, kaže da bi mogle biti, ali i ne moraju. Nema temperaturu. Petar za sada ništa. Najgore je to što sada dva tjedna kod kuće, a Petar će ih tada tek dobiti (ako dobije....) - a na poslu :/ .
    Otopina hipermangana... je li vam obojala kadu?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nama je pedijatrica prvo trazila u kosi jer isto nije bila sigurna, kaze da kod malih klinaca, ako ih ima u kosi onda su to sigurno kozice... i fakat, nasli smo ih
    inace, u kosi ih i sada ima najvise.

ja sam za to cesanje opet zvala ped i kaze da ga vjerojatno zato i svrbi vise jer ih je malo izbilo, a virus je u organizmu.
    Inace, mi smo prvi tjedan sada vec pregurali, sve potpuno bez temperature.. on jede super, raspolozen je jedino sto mu je dosadno doma.

kako se moj mali samo tusira, ja sam ga hipermanganovom otopinom samo poljevala par puta na kraju tusiranja, prije brisanja.. nije dugo bilo u doticaju sa kadom, ali ju svakako ne bi smjelo pobojati!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

MiSmo prije dva tjedna bili kod doktora, pošto je bio malo prehlađen, bez temperature ali je kašljucao.
    Pa sam ga odvela doktoru da ga posluša.I kad je ona zadigla majicu pitala me jel prebolio kozice, velim ja nije.
    A na sredini leđa je imao mali prištić kao od komarca kad tek ubode(dok se još ne raščeše).
    Rekla je samo da pratimo i ak se proširi da dođemo.
    Kad smo došli doma svog sam ga pogledala i imao je dvije tri još na guzi i jednu na nozi i to je to.
    Pratila sam par dana i nije se ništa dešavalo, samo je nestlao.
    Jel moguće da su to bile kozice?

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    ikubacija traje 15 dana
    kaj zbilja tak dugo??? može li savjet: je li dijete zarazno kad je u inkubaciji?
    ili treba dobiti kozice da se drugo eventualno zarazi?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zarazno ja dva -tri dana prije izbijanja i dok kozice izbijaju.

Kod nas ima kozica na izvoz.
    SVuda. Na tabanima, na dlanovima, među prstićima, u uhu, po tijelu, ma svugdje. I na piši. Ne češka se za sada, malo "potapkamo" vaticom umočenom u laganu otopinu hipermangana ako baš jako svrbi.
    ALi stalno pita kad više neće imati kozice.

Prosvjetlite me, zašto ne smiju van (osim da ne zaraze druge), ali recimo na balkon, malo na zrak - izludit će u kući!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vodene kozice kod mog sina su bile malobrojne, nije imao temperaturu, nisu ga previše ni svrbile... Čak nisam trebala ni kod doktorice jer sam ih znala sama prepoznati, a posjet ambulanti bi ga samo izložio novim bolestima. Nisam koristila ni one preparate koje mi je rekla preko telefona. Milina od bolesti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa

Prosvjetlite me, zašto ne smiju van (osim da ne zaraze druge), ali recimo na balkon, malo na zrak - izludit će u kući!
    vodene kozice su ipak bolest, a kako kob ni jedne druge bolesti dijete ne smije van, ne smije ni sa kozicama., s time da kozice jako sruse imunitet i za kasnije..
    sa kozicama se ipak nije za igrati i treba postovati tu uputu o ne izlasku nigdje ( cak ni na balkon ) da se ne desi neka komplikacija.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    ikubacija traje 15 dana tako da ako ta mala prijateljica ne dobije za 15 dana... ali ne mora ih ni dobiti. a djetetu ti u zdrastvenom kartonu mora biti zavedeno da je preboljelo kozice. a mozda je nekakva alergija kad ga svrbi?
    I duže, mislim 21 ili 23 dana.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa

vodene kozice su ipak bolest, a kako kob ni jedne druge bolesti dijete ne smije van, ne smije ni sa kozicama., s time da kozice jako sruse imunitet i za kasnije..
    sa kozicama se ipak nije za igrati i treba postovati tu uputu o ne izlasku nigdje ( cak ni na balkon ) da se ne desi neka komplikacija.
    Ne znam, ali ja sam sa svojom djecom uvjek vani (duže ili kraće ovisno o situaciji) - bez obzira na vrijeme i bolest (jest da nisu bili nešto ozbiljno bolesni - antibiotik nam je nepoznanica).
    Pedijatrica recimo nema ništa protiv da se izlazi van za vrijeme bolesti. Dapače. Sada nije ništa komentirala u vezi toga, ali susjeda me jako napala kada smo bili par minuta na balkonu.
    Želim znati koji je razlog - je li stvaran ili je to po vlastitom nahođenju - bolesno djete na smije van.
    Kako boravak na svježem zraku može negativno utjecati na imunitet? Po meni je boravak u zatvorenom puno gora varijanta.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Želim znati koji je razlog - je li stvaran ili je to po vlastitom nahođenju - bolesno djete na smije van.
    Kako boravak na svježem zraku može negativno utjecati na imunitet? Po meni je boravak u zatvorenom puno gora varijanta.
    sta bi ti rekla.. ja sam misljenja kao i ti.. medjutim, jedno 4 dan od poecetka kozica sam malog pustila minutu do auta i natrag, dobro obucenog.. tu noc mi je ful prokasljao i procurio mu je nos.. tako da, zaista necu riskirati vise. Biti ce doma u zatvorenom dok kozice potpuno ne prođu.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo isli van nakon nekih 7 ili 10 dana ali NE SMIJU na sunce. tako je meni pedijatrica rekla.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Na sunce se ne bi smjelo radi drugih razloga, a to su krastice. One nakon boravka na suncu mjenjaju pigmentaciju i na mjestima krastica ostaju trajne mrlje i ožiljci. To vrijedi za bilo kakvu krastu ili ranu.
    Sada sunca ili nema ili tek probija iza oblaka.
    SVi govore o hladnoći.
    Kod nas se u spavaćim sobama ne grije i prozori su nakipani.
    Zar ni to ne smije? ne vidim načina da drugačije zaspu....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •