Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Antibiotik - DA ili NE?!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Antibiotik - DA ili NE?!

Moj 8 mj. sin već 2 dana ima temperat. koja se kreće od 37,5 do 38,7. To mu je 3 temperatura od početka ove godine . Nalaz krvi pokazuje povišen CRP I malo povišene leukocite, te monocite...ništa značajno više od gornje granice. Nosić konstatno curi unazada mj. dana...bilo je i kašlja prije 2 tjedna . Uglavnom, doktorica je prema krvnoj slici propisala antibiotik Amoxil, jer sumnja na bakter. upalu gornjih diš. puteva. Naglašavam sumnja, jer bris nosa je tek za 2, 3 dana gotov. Pluća i grlo su b.o. Urin danas popodne. Ja sam skeptična prema uzimanju antibiotika bez da se utvrdi stvarni uzrok bolesti, a ona smatra da moram početi sa terapijom jer on ima temperaturu. Jeste li ikada bile u sličnoj situaciji? Mogla bi čekati bris nosa do četvrtaka ili odmah početi sa AMOXILOM koji je navodno širokog spektra djelovanja.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

osobno, nakon samo 2 dana temperature nisam nikada djetetu dala antibijotik., ili ce proci samo od sebe jer je neka viroza ili ce bris pokazati tocno koja je bakterija u pitanju. ja bi pricekala koji dan i do tada tretirala kao virozu, ciscenje nosa, puno tekucine i snizavanje temperature...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja u principu kad odem liječniku načešće vjerujem i dijagnozi... ako ima temp i crp mu je povišen zašto misliš da ne valja uzeti antibiotik, posebice ako se jadan već mjesec dana mući s nosićem. a antibiotik se može adaptirati naknadno, ukoliko se zaista potvrdi neka bakterija koja na ovaj širokog spektra ne reagira u dovoljnoj mjeri.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne, za takve jednostavne stvari moja djeca ne dobivaju antibiotike, i nikad mi lijecnik nije ni preporucio antibiotik ...

antibiotik je fantasticna stvar, ali se na zalost toliko upotrebljava da mu je znatno oslabila moc protiv drugih vaznih infekcija...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako ti je doktorica dala antibiotik, jer joj je nešto sumnjivo s krvnom slikom onda ga daj djetetu. lako se dogovoriš s njom o prekidu terapije ako bris bude ok.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    ako ti je doktorica dala antibiotik, jer joj je nešto sumnjivo s krvnom slikom onda ga daj djetetu. lako se dogovoriš s njom o prekidu terapije ako bris bude ok.
    Antibiotik -kad se počne davati onda ga treba dati do kraja.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    Citiraj Tashunica prvotno napisa
    Antibiotik -kad se počne davati onda ga treba dati do kraja.
    može se prekinuti s davanjem antib., naravno ne na svoju ruku nego u dogovoru s liječnikom, s tim da se mora davati određen broj dana.
    kad je kod nas prvi puta bila sumnja na šarlah počeli smo s ab, kad je došao negativan nalaz brisa na savjet pedijatra završili smo s antibiotikom nakon pet dana, umjesto deset.
    na to sam mislila, a ne da će prekinuti nakon tri doze.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa
    osobno, nakon samo 2 dana temperature nisam nikada djetetu dala antibijotik., ili ce proci samo od sebe jer je neka viroza ili ce bris pokazati tocno koja je bakterija u pitanju. ja bi pricekala koji dan i do tada tretirala kao virozu, ciscenje nosa, puno tekucine i snizavanje temperature...
    Ne znam bas koliko je uputno davati ovakve savjete preko foruma, ipak se radi o bebi od 8 mjeseci. Nista osobno, znam da si dobronamjerna i da govoris svoje iskustvo ali moze biti da si previdjela starost djeteta.

Meni je pedijatrica rekla da ni ne vodim dijete doktoru odmah kad dobije temperaturu (neka dodjemo tek drugi ili cak treci dan ako opce stanje nije lose), ALI, on ima 2.5 godine. Taj savjet ne vrijedi ako je dijete mladje od godinu dana, preporuka je da se tada ipak reagira ranije.

Za autoricu topika: ako imas dvojbe, potrazi drugo misljenje, ali od strucne osobe, dakle od pedijatra.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Danka k,,ao d,a s,am ja pis,ala!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kao i sve preplašene mame, slušam našu pedijatricu ali od danas ću slijediti vlastitiu intuiciju. Jer, došao nam je nalaz brisa, koji je ok :D , ali sada sam u terapiji antibiotika i dr. je rekla da se pije 7 dana i da ne prekidam. E sad, jedan pedijatar koji svoje savjete dijeli preko neta je predložio da se sa terapijom prestane. Nisam baš toliko u bedu što ćemo popiti malo antibiotika već su mu se učestale stolice i bojim se proljeva (nuspojava). Ja prva ne trčim doktoru za svaku sitnicu ali po pitanju tako malenog i nezrelog organizma sam u nekoj panici, a pogotovu što je imao temper. 3 dana, koja se nije spuštala ispod 37,5.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

peso, tvoja intuicija je ovaj put bila u pravu, to ne znači da mora sljedeći put. sljedeći put sve svoje nedoumice riješi odmah sa pedijatricom ili (kao što reče danka) potraži savjet drugog stručnjaka. jako je nezahvalno davati savjet o ovako ozbiljnoj temi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja bih dala jedan salamonski savjet.

jako je jako vazno, pronaci pedijatra na "tvojoj liniji". kojemu vjerujes. tada su stvari puno jednostavnije.
    razumijem tvoju nedoumicu, jer je moj dojam da se u hrvatskoj antibiotici dijele sakom i kapom i kad trebaju i kad ne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    ja bih dala jedan salamonski savjet.

jako je jako vazno, pronaci pedijatra na "tvojoj liniji". kojemu vjerujes. tada su stvari puno jednostavnije.
    razumijem tvoju nedoumicu, jer je moj dojam da se u hrvatskoj antibiotici dijele sakom i kapom i kad trebaju i kad ne.
    Istina, bas je tako.... iako moram priznati da je zadnjih godina kod nase pedijatrice ipak bolje.

Potpisujem ovo o pedijatru od povjerenja, to je najbitnije. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •