Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kako potaknuti bebu da siše?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Kako potaknuti bebu da siše?

Mislila sam da je dojenje najlakši posao na svijetu , međutim u mom slučaju to je postalo teže nego kopati u rudniku soli!!!
    Najprije nismo znali sisati jer nam u rodilištu nisu dali sisu na vrijeme, pa nam nisu pokazali kako, već tekkad smo sve napravile krivo i kad sam ja dobrano imala izranjavane bradavice. No i to je prošlo. Savladale mi tehniku (patronažn nam potvrdila) i tek kaj smo riješile jedan pojavio se drugi problem.
    Moj problem je sljedeći. Moje malo zrno kad siše, siše točno pet minuta i nakon toga zaspi. Pokušavam ja nju animirati tako da joj dodirujem bradicu, malo tresem bradavicom, ali uzaalud mi trud. Ona zaspi i gotovo. Ne može ju probuditi ni top.
    Čak spava i dok treba podrignuti tak da nikad nisam sigurna jel podrignula ili nije.
    muči me taj podoj od pet minuta svakih sat, sat i pol jer nikad nisam sigurna koliko je ona pojela i je li se najela (mada mi svi kažu da se ne najede dobvoljno da bi ona plakala, a ona ne plače, već blaženo zaspi).
    Koje tehnike vi primjenjujete da vam beba ne zaspi? Svaki savjet je dobrodošao .

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš probati raditi kompresije.
    evo članak s portala.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669

što se tiče dobivanje dovoljno mlijeka koliko puta na dan piški i koliko puta ima stolicu?

da li ju čuješ kako guta mlijeko?

kako mijenjaš dojke?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ne mijenjam dojku (dojim na lijevu) jer nikako ne mogu dojiti na desnu (ne mogu pronaći odgovarajući položaj, nekako joj uvijek nalegnem na rukicu, pa se bojim te desne strane). Desnu izdojim.
    Guta u samom početku podoja , a nakon toga lagano cucla dok ne zaspi.
    Do jučer je imala do 8 pokakanih stolica (kakica je bila zlatne boje), a popiškanih je bilo oko tri (više sam iskreno pratila pokakane). Od jučer ih je manje.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čini se dovoljan broj pelena da se malo manje brineš

tebi su prvi pokazatelj pelene - upišane i ukakane. ako ih nema onda treba vidjeti zašto ih nema.

reci mi kako ti ide mlijeko, jel osjetiš kad dolazi? jel vidiš dok beba sisa da li ga ima u kutevima usana? kako stoji jezik na dojci da li je naslonjen s donje strane dojke?

primjetiš li ikakvu razliku u mekoći/tvrdoći dojke prije i poslije podoja?

što se tiče položaja jel sisate sjedećki? ili ležećki?
    ako stavljaš bebu na desnu stranu skroz je isto kao i na lijevu? gdje joj je ruka?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ti mogu reći samo svoje iskustvo.
    Moja Laura je u početku sisala pet minuta svakih dva sata. Isto tako bi zaspala. Imala je uz to i duge periode spavanja i bila sam jako zabrinuta da li napreduje. Bunilo me to što ne plače.
    Čak sam postavila pitanje i tu na forumu.
    Odlučila sam pustiti je, jer ipak njihov želudac je uistinu malen.
    Plašila sam se prvog pregleda kod pedijatra. Mislila sam da će me pitati zašto ne hranim svoje dijete kad ono moja mrvica dobila točno kilo.
    I dan danas ona doji po pet do deset minuta, doji češće dok je budna, a kada spava spava deset sati u komadu i ne jede skoro nikako. Super napreduje.
    Meni je pedijatar rekao da djeca i od sna rastu

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako je pelena malo teža onda su tu sigurno više od jedne popišane pelene.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Osjetim kako mi rastu dojke i postaju kvrgave, posebno tijekom noći, kad me zbilja bole(pošto spavam na trbuhu).
    Dok je zrnce na sisi ne vidim mlijeko u kutevima usana, ali kad ju maknem onda vidim po usnicama i obavezno koj akapljica klizne niz bradu.
    Razlika je očita kod dojke koju izdajam, ali ne i na ovoj na koju dojim.
    Dojim sjedeći i to tako da bebicu stvim na jastuk ispred sebe.
    Kad smo na desnoj strani rukica joj nekako padne ispod sise i onda kad ju prislonim uz sebe počne plakati jer rukicu pritišćem.

Ne bih se brinula zbog naših malih i kratkih podoja, kad bih znala da će kod pedijatra bit sve ok i da moja bebica napreduje kako treba... A to ću znati tek za mjesec dana.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Kako potaknuti bebu da siše?

Citiraj iglica prvotno napisa
    Najprije nismo znali sisati jer nam u rodilištu nisu dali sisu na vrijeme, pa nam nisu pokazali kako, već tek kad smo sve napravile krivo i kad sam ja dobrano imala izranjavane bradavice.
    Iglice, prvo ti čestitam na bebici.

Znači nitko ti nije došao pomoći oko dojenja u rodilištu?
    Ne znam zašto rodilište ima takve oscilacije, od 100% pomoći i podrške do ignoriranja.

Evo, cure su ti rekle savjete, možeš uvijek nazvati i SOS telefon. Trebaš li fizičku pomoć, nemoj se ustručavati nazvati patronažnu. Ona je tu da ti pomogne.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se baš jako brineš nazovi sos
    ili odi pedijatru na vaganje prije ugovorenog termina.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Iglice, čestitam ti na bebici

Ne znam zašto rodilište ima takve oscilacije, od 100% pomoći i podrške do ignoriranja.
    Točno sam znala. 30.1. rodila, subota. Vikend-smjena, vidi se da nije bilo šefice

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Budem posebno opisala svoj doživljaj karlovačkog rodilišta pod temom rodilišta. Ovdje bi samo rekla kako zahvaljujući sestri koja je bila tu noć u smjeni (rekli su mi da se navodno zove Zdenka i da nisma jedina kojoj je ogadila rodilište) više nikada ne želim čuti za karlovačko rodilište, a kamoli u njega ući.. Imala sam težak porod i umjesto da mi pomogne ona se još derala na mene kako ne znam dojiti, da kaj nisam nigdje ništa čitala o tome, da je to prirodno i da se to zna samo d sebe!!!!. Uspoređivala me s cigankom s Ilovca (da se razumije nemam ništa protiv Roma) koja doji bolji od mene i tako. kATASTROFA!!!
    I onda se nazivaju prijatelji djece...
    Tek kad sam upoznala sestru Elviru shvatila sam dojenje i njegovu bit. Žena je sa mnom sjela, uzela bebu i bradavicu, pokazala mi i objasnila sve u vezi dojenja i bila mi 100% potpora. Bravo za sestru Elviru, :D

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iglice ostavi iza sebe ta loša sjećanja. nije lako ali takvih ljudi ima.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iglica prvotno napisa
    (rekli su mi da se navodno zove Zdenka i da nisma jedina kojoj je ogadila rodilište) više nikada ne želim čuti za karlovačko rodilište, a kamoli u njega ući..
    Tek kad sam upoznala sestru Elviru shvatila sam dojenje i njegovu bit. Žena je sa mnom sjela, uzela bebu i bradavicu, pokazala mi i objasnila sve u vezi dojenja i bila mi 100% potpora. Bravo za sestru Elviru, :D

Sjetila si me prvog poroda i boravka u bolnici.
    Trebam li reći da nema razlike.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo prvi mjesec je iza nas. Ne želim se ureknuti, , ali moram se pohvaliti da je dojenje krenulo. Sad smo si već na 15 minuta aktivnog dojenja. Moje zrnce je dobilo na kilaži i to cijeli jedan kg i narasla 4 cm. Baš sam ponosna na nju, :D . U ustima je cijela bradavica, u kutiću usne vidim mlijeko! Bravo za moje zrnčeko!!!!
    Noću dojimo svaka dva sata, dok je danju to svakih sat vremena (veli pedijatrica da je to prečesto, ali upravo tim čestim dojenjem smo došle do naših 15 minuta, ahahahaha).

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

iglice bravo!

imaš razloga biti ponosna, i na bebu, a bome i na sebe!

samo naprijed tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •