Pa ja sam jednostavno oduševljena,čitam šta sve radite u pekaču(ja sam ga tek kupila),ali vidim da ću puno toga naučit od vas.![]()
Pa ja sam jednostavno oduševljena,čitam šta sve radite u pekaču(ja sam ga tek kupila),ali vidim da ću puno toga naučit od vas.![]()
Može recept?cvijetak prvotno napisa
![]()
Bojim se da ništa od marmelade u pekaču koji nema taj program jer za marmeladu pekač mora istovremeno i miješati i imati uključen grijač. Ako su programi isključivo za kruh, onda nema miješanja dok radi grijač (da, niti grijanja dok radi mješalica)...princess puffy prvotno napisa
Malo me sram - ali što je tu jeKupila sam Dolcelinu gotovu smjesu za brownie (Metro cca 11kn) i dodala još nasjeckane čokolade za kuhanje.
Aaaaa, ovo je najexpresniji kolač za koji sam čula i s najmanje posla. Savršeno za zaposlene mame
!
Na koji program si stavila?
Program se kod mene (Bomann) zove "backen", broj 12. I da, treba 5-7 minuta da ga strpaš na pečenje, a nema ni vremena zagrijavanja stroja![]()
meni se čini da moj program za marmeladu miješa samo na početku, poslije ne- a to je i mene začudilo. baš ću provjeritiDream prvotno napisa
prijavljujem da sam probala u svojoj alaski pekmez 8)
strpala sam ledo miješano šumsko + višnje (cca 430 gr)
fruktoze 150 gr
žlica limunovog soka (gotovanski sam kupila bočicu)
mljaciiiiii (može i manje slatko)
nastavljam dalje (probati ću i drugo voće; ovo šumsko malo zapinje za zube "smajlisecereče")
Buby, ako voliš probaj šljive - samo malo izmiksaš štapnim mikserom i dodaš cimeta - može i bez šećera, ali onda treba odmah u upotrebu![]()
Može se izmiksati u blenderu umjesto štapnim mikserom? Ili će biti presitno?cvijetak prvotno napisa
jedino ne shvaćam zašto stavljaš smrznuto voće dok je njegova sezona.buby prvotno napisa
Jučer sam napravila miješani od marelica i šumskih malina, malo limunovog i narančinog soka- prefino
Mama sanja, moze kako god ti odgovara. Mi volimo komade voća u pekmezu/džemu pa ja onda samo malo prođem štapnim kroz voće da ga usitnim, a ne pretvorim u kašicu.
NanoiBeba, daj neke mjere za taj mijesani, bar otprilike, zvuci bas dobro...![]()
a ,evo i da podijelim sa vama ovaj super recept za brze kiflice:
1 jaje,150 gr mladog sira, 4 kasike ulja, 4 kasike mlijeka, 250-300 gr brasna,1 pzp,so. ( mogu se upotrijebiti mrvice sira ,neki ostaci itd)
Sve strpati u pekac na mijesenje, ne treba nista da nadolazi, oblikovati i puniti po zelji, i peci 18-20 min na 200.
ja sam ih juce oblikovala kao male kruscice, i nisam ih filovala, a moze se filovati sirom, prsutom, premazati kecapom,filovati kao picu itd...a tijesto je super!
hvala cvijetak, probati ću i sa svježim voćem kada se dočepam placa(obično imam samo jabuke doma)
jel` probao netko i jabuke?
šljive volim jesti, ali pekmez... - imam traume iz djetinjstva (stara je radila neke zapečene...) - zapravo bih baš mogla probati, kad si bolje razmislim (i dati staroj da proba)
Evo, dok se A72 ne javi (možda i s drukčijim odgovorom), ja ću reći da se u mom kraju mladim sirom zove svježi sir. Onaj s kojim radiš pite, savijače, štrukle, kojeg jedeš s vrhnjem...cvijetak prvotno napisa
Dream, hvala na razjašnjenju.
Buby, jabuke su super, ali uvijek ostanu nekako žive pa aklo ti to ne smeta - kreni![]()
stavila sam oko 1 kg marelica, jednu mjericu malina ( s placa, ali šumske maline - koštala ja 15 kn), sok jedne naranče i pola limuna i šećera 1/2 kile ili manje. Moj program za marmeladu traje 1 sat i uključila sam ga tri puta.a72 prvotno napisa
Dream prvotno napisa
bas tako...
NanoiBeba, hvala ti, probacu, a zasto 3 x? Neki poseban razlo, bude gusci ili...?
na mom je program vuru i 20min - bilo je ok
Davore, ne kuri, baci komentar na voće![]()
ok NanoiBeba, Davor je vec pojasnio![]()
juce sam pravila ovu kombinaciju-Jabuke i Smokve
kupila smokve (1kg) koje i nisu bile nesto posebno slatke, skinula im koru,nasjeckala ih, i 4 srednje velike zelene jabuke,naribala sa koricom. Kad je voce bilo spremno, nasjeckano i naribano bilo je ukupno 1kg. Posula sokom pola limuna, i dodala 0,5 kg secera i ukljucila.
Moj program traje 1 h,5min, i to je bilo dovoljno, nisam ponavljala jer je gust i jaaaaako ukusan. I jos sam samo malo dodala cimeta, "na vrh noza" ,uvijek ide lijepo sa jabukama.
Stvarno je dobar i nemam ni jednu zamjerku, da je ovo -da je jos ono..., a tek kako lijepo izgleda kao neki zele , pa kroz njega one sjemenke od smokve...
![]()
to uključivanje 2 ili 3 puta ovisi i o voću. radila sam jedan od šumskih jagoda i taj je od prve bio gust.
Nego, imate li ideju za što bi mogao biti upotrijebljen program "sandwich" koji traje 3 sata :? ili program "kuchen". Upute ih se skoro ni ne dotiču tako da stvarno nemam ideja. Ovaj "kuchen" možda eventualno za neke umake, ali ovaj sandwich mi uopće ne budi maštu pa ako ima kreativnih ... pomozite ...
Kuchen je kolač. Znaci to bi bio program za pecenje kolača s praskom za pecivo, tipa kuglofa i slicno.
A sandwich je valjda za sendvic-kruh, tj. obicni bijeli. Mislim da u uputama pise koliko koji mijesa i pece pa usporedi.
Hvala ti marta! Ima logike to što kažeš. Iako, kolače sam dosad pekla na "backen" i bilo je ok, ali možda je ovo bolje. A ima i poseban program za bijeli kruh tako da sam zbunjena. Upute su jako, jako šture i uopće se za neke programe ne navodi čemu bi u stvari služili.
"Kuchen" mijesi i peče kolače s praškom za pecivo, za razliku od "backen" koji samo peče (kod mene je na engleskom, pa je "cake" i "bake")
Hm, mama sanja, to bi moglo biti tako, ali stvarno ne razumijem čemu da to traje čak tri sata.
Kod nas je prava pekmezana.
Jučer je bila proba.
Dobila sam maline, kupila malo borovnica, ukupno bilo pola kile voća. Oprala voće, bubnula u pekač s 20 dag šećera i danas ujutro smo mazali fini pekmez.
Upravo završila smokve (kupila na placu, 10 kn kila). 1 kg smokvi, 30 dag šećera, malo cimeta, narančina soka i korice. Smokve sam ogulila, narezala na komadiće. Dobila sam tri teglice po 250 g.
Trenutno se kuhaju višnje. Njih sam dobila, izvadila im koštice strojčekom, na 1 kg stavila sam pola kile šećera.
Nisam ništa drugo dodavala, nikakav želin, pekmez je fini gusti, ...![]()
matilda kolko dugo ti se pekmez kuha? Sat vremena ili dodaješ po dvije ture programa?![]()
Ja sam zadnji put bila kuhala od trešanja i nije mi se jako zgusnuo.
I kod nas je pekmezana. Napravila pekmez od višanja, jagoda, borovnica, a danas cu od marelica, nektarinki i bresaka :D . Onda cekam sljive, od smokava ne volim
zgadila mi ga mama![]()
Daisy, ja ga stavim na program za pekmez. Za neke treba odvrtiti 2 puta (npr visnje), a za ostale samo jednom. Program traje oko sat i pol.
Traje sat i 20.
Program za pekmez.
Višnje su malo prerijetke. Stavila sam ih još jednom. Valjda bu dobro. :/
aaaaaaaaaa,zato meni nisu trešnjice bile gusteja stavila samo jednom,a ne dvaput.
![]()
za odgovore
Jucer sam napravila marmeladu od breskvi i marelicammmmmmmmmmm
Večeras sam probala "cake" program. Nisam još probala jesti, ali izgledom je rezultat razočaravajuć (omanja crnomanjasta ciglica umjesto sočnog žutog biskvita). Možda sam fulala proceduru jer u uputama ništa ne piše. Samo sam natrpala sastojke, a on je u beskraj izmjenjivao miješanje i stajanje (skoro dva sata), a onda je pekao. Ako tko ima detaljnije upute - nek se javi, molim. Tražila sam na netu, ali ništa korisnog nisam našla osim gomile recepata.
I ja sam se ove godine razbacala s pekmezima - jagode, višnje, breskve, marelice. Ali jedino su mi marelice zadovoljavajuće guste, sve ostalo je prerijetko.Stavljala sam po 1 kg voća i sve odvrtila 2x. Bez želina, jer sadrži konzervans.
Je li uopće moguće u pekaču dobiti gusti pekmez?
Zašto?Davor prvotno napisa
Koliko dugo mogu stajati takvi džemovi? Ja sam pravila od naranče, jagode i od breskve, i drzim ih u frižideru jer se bojim da će se pokvariti.
Ne, ali svježe jagode, višnje, marelice... ne možeš namazati npr. na palačinkeDavor prvotno napisa
, pogotovo usred zime. 8)
Tko ne može?
Mislim OK, takvi pripravci se dobro čuvaju, ali ne pucaju baš od svježine već u trenutku kada uđu u staklenku.
Ma je, ok Davore, sve to stoji, ali kad voooolimo pekmeze.
A po zimi tog voća od kojeg se sad rade pekmezi ionako nema u svježem obliku. Zato ga se sad lijepo najedeš i usput još napraviš pekmeze. A onda u hladno zimsko veče namažeš šnitu kruha (ili palačinku 8) ) omiljenim pekmezom, natočiš šalicu toplog mlijeka i mmm... eto ti uživancije. Pa još i kolače spečeš, pa za Božić zvjezdice ili kakve druge sitne kolačiće s pekmezom... Primjena mu je široka, a svakako bolje domaći nego kupovni
O.T. Kaj imaš protiv pekmezoff? Su ti se nekaj zamerili?
Kad se voli onda je to sasvim druga stvar 8)
Nekako sam digao ruke od pekmeza zadnjih godina jer kroz cijelu godinu ima nešto svježe, a pekmezi mi i nisu nešto.
Nisam još radila pekmez, ali sam spekla mesnu štrucuNo dobro, nije baš struca nego kocka, ali ako vam se ne da miješat pa palit pećnicu za 30 dkg mesa i ovo je ok varijanta.
Miješala sam na osnovnom pa sam prekinula kad je zamiješao i prebacila na program za pečenje. Jedino što ne bude hruskava zapečena korica. MM se nije svidjelo.
Baš ću i ja probat,mada i ja volim hrskavu koricu.