Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 162

Tema: Ostale fine stvari iz pekaca...

  1. #101
    nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    505

    Početno

    Pa ja sam jednostavno oduševljena,čitam šta sve radite u pekaču(ja sam ga tek kupila),ali vidim da ću puno toga naučit od vas.

  2. #102

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Danas sam probala ispeći prvi brownie kolač u pekaču - rezultat je bila čokoladno ljepljiva crna kocka Ide savršeno sa šlagom! Posla - ukupno maximalno deset minuta.
    Može recept?

  3. #103
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Citiraj habibi prvotno napisa
    ljudi, ima li kakav trik kojim mogu zavarati svoj pekač koji nema program za marmeladu (panasonic) i u njemu napraviti marmeladu?
    i mene zanima,i ja imam panasonic
    ali mislim da ništa od marmelade
    Bojim se da ništa od marmelade u pekaču koji nema taj program jer za marmeladu pekač mora istovremeno i miješati i imati uključen grijač. Ako su programi isključivo za kruh, onda nema miješanja dok radi grijač (da, niti grijanja dok radi mješalica)...

  4. #104
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Malo me sram - ali što je tu je Kupila sam Dolcelinu gotovu smjesu za brownie (Metro cca 11kn) i dodala još nasjeckane čokolade za kuhanje.

  5. #105

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Aaaaa, ovo je najexpresniji kolač za koji sam čula i s najmanje posla . Savršeno za zaposlene mame !
    Na koji program si stavila?

  6. #106
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Program se kod mene (Bomann) zove "backen", broj 12. I da, treba 5-7 minuta da ga strpaš na pečenje, a nema ni vremena zagrijavanja stroja

  7. #107
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Citiraj habibi prvotno napisa
    ljudi, ima li kakav trik kojim mogu zavarati svoj pekač koji nema program za marmeladu (panasonic) i u njemu napraviti marmeladu?
    i mene zanima,i ja imam panasonic
    ali mislim da ništa od marmelade
    Bojim se da ništa od marmelade u pekaču koji nema taj program jer za marmeladu pekač mora istovremeno i miješati i imati uključen grijač. Ako su programi isključivo za kruh, onda nema miješanja dok radi grijač (da, niti grijanja dok radi mješalica)...
    meni se čini da moj program za marmeladu miješa samo na početku, poslije ne- a to je i mene začudilo. baš ću provjeriti

  8. #108
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    prijavljujem da sam probala u svojoj alaski pekmez 8)
    strpala sam ledo miješano šumsko + višnje (cca 430 gr)
    fruktoze 150 gr
    žlica limunovog soka (gotovanski sam kupila bočicu )

    mljaciiiiii (može i manje slatko)

    nastavljam dalje (probati ću i drugo voće; ovo šumsko malo zapinje za zube "smajlisecereče")

  9. #109
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Buby, ako voliš probaj šljive - samo malo izmiksaš štapnim mikserom i dodaš cimeta - može i bez šećera, ali onda treba odmah u upotrebu

  10. #110

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    Buby, ako voliš probaj šljive - samo malo izmiksaš štapnim mikserom i dodaš cimeta - može i bez šećera, ali onda treba odmah u upotrebu
    Može se izmiksati u blenderu umjesto štapnim mikserom? Ili će biti presitno?

  11. #111
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj buby prvotno napisa
    prijavljujem da sam probala u svojoj alaski pekmez 8)
    strpala sam ledo miješano šumsko + višnje (cca 430 gr)
    fruktoze 150 gr
    žlica limunovog soka (gotovanski sam kupila bočicu )

    mljaciiiiii (može i manje slatko)

    nastavljam dalje (probati ću i drugo voće; ovo šumsko malo zapinje za zube "smajlisecereče")
    jedino ne shvaćam zašto stavljaš smrznuto voće dok je njegova sezona.

    Jučer sam napravila miješani od marelica i šumskih malina, malo limunovog i narančinog soka- prefino

  12. #112
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Mama sanja, moze kako god ti odgovara. Mi volimo komade voća u pekmezu/džemu pa ja onda samo malo prođem štapnim kroz voće da ga usitnim, a ne pretvorim u kašicu.

  13. #113
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    NanoiBeba, daj neke mjere za taj mijesani, bar otprilike, zvuci bas dobro...

  14. #114
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    a ,evo i da podijelim sa vama ovaj super recept za brze kiflice:

    1 jaje,150 gr mladog sira, 4 kasike ulja, 4 kasike mlijeka, 250-300 gr brasna,1 pzp,so. ( mogu se upotrijebiti mrvice sira ,neki ostaci itd)

    Sve strpati u pekac na mijesenje, ne treba nista da nadolazi, oblikovati i puniti po zelji, i peci 18-20 min na 200.
    ja sam ih juce oblikovala kao male kruscice, i nisam ih filovala, a moze se filovati sirom, prsutom, premazati kecapom,filovati kao picu itd...a tijesto je super!

  15. #115
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    a72, što bi bio mladi sir ?

  16. #116
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    hvala cvijetak, probati ću i sa svježim voćem kada se dočepam placa (obično imam samo jabuke doma)
    jel` probao netko i jabuke?
    šljive volim jesti, ali pekmez... - imam traume iz djetinjstva (stara je radila neke zapečene...) - zapravo bih baš mogla probati, kad si bolje razmislim (i dati staroj da proba )

  17. #117
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    a72, što bi bio mladi sir ?
    Evo, dok se A72 ne javi (možda i s drukčijim odgovorom), ja ću reći da se u mom kraju mladim sirom zove svježi sir. Onaj s kojim radiš pite, savijače, štrukle, kojeg jedeš s vrhnjem...

  18. #118
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Dream, hvala na razjašnjenju.
    Buby, jabuke su super, ali uvijek ostanu nekako žive pa aklo ti to ne smeta - kreni

  19. #119
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj a72 prvotno napisa
    NanoiBeba, daj neke mjere za taj mijesani, bar otprilike, zvuci bas dobro...
    stavila sam oko 1 kg marelica, jednu mjericu malina ( s placa, ali šumske maline - koštala ja 15 kn), sok jedne naranče i pola limuna i šećera 1/2 kile ili manje. Moj program za marmeladu traje 1 sat i uključila sam ga tri puta.

  20. #120
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj cvijetak prvotno napisa
    a72, što bi bio mladi sir ?
    Evo, dok se A72 ne javi (možda i s drukčijim odgovorom), ja ću reći da se u mom kraju mladim sirom zove svježi sir. Onaj s kojim radiš pite, savijače, štrukle, kojeg jedeš s vrhnjem...
    bas tako...

    NanoiBeba, hvala ti, probacu, a zasto 3 x? Neki poseban razlo, bude gusci ili...?

  21. #121
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Nakon jednog đira je još izgledao živahno

  22. #122
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    na mom je program vuru i 20min - bilo je ok
    Davore, ne kuri, baci komentar na voće

  23. #123
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    da bude gušći

  24. #124
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    ok NanoiBeba, Davor je vec pojasnio

    juce sam pravila ovu kombinaciju-Jabuke i Smokve

    kupila smokve (1kg) koje i nisu bile nesto posebno slatke, skinula im koru,nasjeckala ih, i 4 srednje velike zelene jabuke,naribala sa koricom. Kad je voce bilo spremno, nasjeckano i naribano bilo je ukupno 1kg. Posula sokom pola limuna, i dodala 0,5 kg secera i ukljucila.
    Moj program traje 1 h,5min, i to je bilo dovoljno, nisam ponavljala jer je gust i jaaaaako ukusan. I jos sam samo malo dodala cimeta, "na vrh noza" ,uvijek ide lijepo sa jabukama.
    Stvarno je dobar i nemam ni jednu zamjerku, da je ovo -da je jos ono... , a tek kako lijepo izgleda kao neki zele , pa kroz njega one sjemenke od smokve...

  25. #125
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    to uključivanje 2 ili 3 puta ovisi i o voću. radila sam jedan od šumskih jagoda i taj je od prve bio gust.

  26. #126
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Nego, imate li ideju za što bi mogao biti upotrijebljen program "sandwich" koji traje 3 sata :? ili program "kuchen". Upute ih se skoro ni ne dotiču tako da stvarno nemam ideja. Ovaj "kuchen" možda eventualno za neke umake, ali ovaj sandwich mi uopće ne budi maštu pa ako ima kreativnih ... pomozite ...

  27. #127
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Kuchen je kolač. Znaci to bi bio program za pecenje kolača s praskom za pecivo, tipa kuglofa i slicno.

    A sandwich je valjda za sendvic-kruh, tj. obicni bijeli. Mislim da u uputama pise koliko koji mijesa i pece pa usporedi.

  28. #128
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Hvala ti marta! Ima logike to što kažeš. Iako, kolače sam dosad pekla na "backen" i bilo je ok, ali možda je ovo bolje. A ima i poseban program za bijeli kruh tako da sam zbunjena. Upute su jako, jako šture i uopće se za neke programe ne navodi čemu bi u stvari služili.

  29. #129

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    "Kuchen" mijesi i peče kolače s praškom za pecivo, za razliku od "backen" koji samo peče (kod mene je na engleskom, pa je "cake" i "bake" )

  30. #130
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Hm, mama sanja, to bi moglo biti tako, ali stvarno ne razumijem čemu da to traje čak tri sata.

  31. #131
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Kod nas je prava pekmezana.
    Jučer je bila proba.
    Dobila sam maline, kupila malo borovnica, ukupno bilo pola kile voća. Oprala voće, bubnula u pekač s 20 dag šećera i danas ujutro smo mazali fini pekmez.
    Upravo završila smokve (kupila na placu, 10 kn kila). 1 kg smokvi, 30 dag šećera, malo cimeta, narančina soka i korice. Smokve sam ogulila, narezala na komadiće. Dobila sam tri teglice po 250 g.
    Trenutno se kuhaju višnje. Njih sam dobila, izvadila im koštice strojčekom, na 1 kg stavila sam pola kile šećera.

    Nisam ništa drugo dodavala, nikakav želin, pekmez je fini gusti, ...

  32. #132
    Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    242

    Početno

    matilda kolko dugo ti se pekmez kuha? Sat vremena ili dodaješ po dvije ture programa?

    Ja sam zadnji put bila kuhala od trešanja i nije mi se jako zgusnuo .

  33. #133
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    I kod nas je pekmezana . Napravila pekmez od višanja, jagoda, borovnica, a danas cu od marelica, nektarinki i bresaka :D . Onda cekam sljive, od smokava ne volim
    zgadila mi ga mama

  34. #134
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Daisy, ja ga stavim na program za pekmez. Za neke treba odvrtiti 2 puta (npr visnje), a za ostale samo jednom. Program traje oko sat i pol.

  35. #135
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Traje sat i 20.
    Program za pekmez.

    Višnje su malo prerijetke. Stavila sam ih još jednom. Valjda bu dobro. :/

  36. #136
    Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    242

    Početno

    aaaaaaaaaa,zato meni nisu trešnjice bile guste ja stavila samo jednom,a ne dvaput.

    za odgovore

  37. #137
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Jucer sam napravila marmeladu od breskvi i marelica mmmmmmmmmmm

  38. #138
    cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Antunovac
    Postovi
    1,132

    Početno

    Večeras sam probala "cake" program. Nisam još probala jesti, ali izgledom je rezultat razočaravajuć (omanja crnomanjasta ciglica umjesto sočnog žutog biskvita). Možda sam fulala proceduru jer u uputama ništa ne piše. Samo sam natrpala sastojke, a on je u beskraj izmjenjivao miješanje i stajanje (skoro dva sata), a onda je pekao. Ako tko ima detaljnije upute - nek se javi, molim. Tražila sam na netu, ali ništa korisnog nisam našla osim gomile recepata.

  39. #139
    Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    242

    Početno

    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Jucer sam napravila marmeladu od breskvi i marelica mmmmmmmmmmm
    imaš pp

  40. #140

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    I ja sam se ove godine razbacala s pekmezima - jagode, višnje, breskve, marelice. Ali jedino su mi marelice zadovoljavajuće guste, sve ostalo je prerijetko. Stavljala sam po 1 kg voća i sve odvrtila 2x. Bez želina, jer sadrži konzervans.
    Je li uopće moguće u pekaču dobiti gusti pekmez?

  41. #141
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Pitam se ... je li vas možda strah svježeg voća?

  42. #142
    Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Ni na nebu ni na zemlji...
    Postovi
    1,493

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Pitam se ... je li vas možda strah svježeg voća?
    Zašto?

    Koliko dugo mogu stajati takvi džemovi? Ja sam pravila od naranče, jagode i od breskve, i drzim ih u frižideru jer se bojim da će se pokvariti.

  43. #143

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Pitam se ... je li vas možda strah svježeg voća?
    Ne, ali svježe jagode, višnje, marelice... ne možeš namazati npr. na palačinke , pogotovo usred zime. 8)

  44. #144
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Tko ne može?

    Mislim OK, takvi pripravci se dobro čuvaju, ali ne pucaju baš od svježine već u trenutku kada uđu u staklenku.

  45. #145

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Dugo Selo
    Postovi
    686

    Početno

    Ma je, ok Davore, sve to stoji, ali kad voooolimo pekmeze .
    A po zimi tog voća od kojeg se sad rade pekmezi ionako nema u svježem obliku. Zato ga se sad lijepo najedeš i usput još napraviš pekmeze. A onda u hladno zimsko veče namažeš šnitu kruha (ili palačinku 8) ) omiljenim pekmezom, natočiš šalicu toplog mlijeka i mmm... eto ti uživancije . Pa još i kolače spečeš, pa za Božić zvjezdice ili kakve druge sitne kolačiće s pekmezom... Primjena mu je široka, a svakako bolje domaći nego kupovni
    O.T. Kaj imaš protiv pekmezoff? Su ti se nekaj zamerili?

  46. #146
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Kad se voli onda je to sasvim druga stvar 8)
    Nekako sam digao ruke od pekmeza zadnjih godina jer kroz cijelu godinu ima nešto svježe, a pekmezi mi i nisu nešto.

  47. #147
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Nisam još radila pekmez, ali sam spekla mesnu štrucu No dobro, nije baš struca nego kocka, ali ako vam se ne da miješat pa palit pećnicu za 30 dkg mesa i ovo je ok varijanta.

  48. #148
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam još radila pekmez, ali sam spekla mesnu štrucu No dobro, nije baš struca nego kocka, ali ako vam se ne da miješat pa palit pećnicu za 30 dkg mesa i ovo je ok varijanta.
    Zakon! Koja ideja!
    A koliko dugo si pekla, koji program otprilike, jer vidim da si i miješala,pa sigurno nije samo program pećenja u igri.

  49. #149
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Miješala sam na osnovnom pa sam prekinula kad je zamiješao i prebacila na program za pečenje. Jedino što ne bude hruskava zapečena korica. MM se nije svidjelo.

  50. #150
    stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    953

    Početno

    Baš ću i ja probat,mada i ja volim hrskavu koricu.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •