Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 151 to 162 of 162

Thread: Ostale fine stvari iz pekaca...

  1. #151
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    Pa mogla bi se u tom slucaju kratko zapeci u pecnici, dok se nesto drugo pece, i eto korice...
    kljucic, super je ideja ovo sa strucom
    mislim da vise ne bih znala nista umijesiti rucno, jer sve, bas sve mijesim u pekacu, i za kiflice, i pogace, pite , sva tijesta...pekac je zakon! (mada ima i onih koji kazu " ma, nemam ja vremena za pekac " ma sta to znacilo... )

  2. #152
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    gdje je recept za te slavne kroasane iz pekača?

  3. #153
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    nešto prigodno za fašnik, piše da se mijesi ručno, ali ja sam sve potrpala u pekač i ispalo je super

    http://sweetgreenhr.blogspot.com/201...z-pecnice.html

  4. #154

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Već treći dan uživamo u finom pekmezu od naranči. Originalni recept je sa 750 g oguljenih i nasjeckanih naranči, 750 g šećera i 50 g pektina ili 50 g soka od limuna.
    Ja sam radila sa 750 g naranči, 500 g šećera i pola vrećice Podravkinog želina. Kad je program završen imala sam dojam da je previše tekuće. Međutim, izlila sam u dvije manje staklenke i ostavila otvorene dok se ohladilo. Super se stislo. Taman za razmazivanje.
    Last edited by ljiljan@; 06.03.2011 at 09:23.

  5. #155
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    u pekmez od naranči ide i kora ili ne?

  6. #156

    Join Date
    May 2006
    Location
    karlovac
    Posts
    1,756

    Default

    Quote Originally Posted by tina55 View Post
    u pekmez od naranči ide i kora ili ne?
    Ne ide, po ovom receptu ne ide.

  7. #157
    Snekica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    ISTRA
    Posts
    5,593

    Default

    Evo vam i mog doprinosa, radila sam i s crvenim i žutim narančama. Osobno mi je bolja sa žutim. I nije iz pekača Nisam stavljala koricu. http://www.coolinarika.com/recept/ma...venih-naranci/

  8. #158
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    1. Krafne iz pekača s coolinarike
    2. U stroj za pečenje kruha najprije staviti mlijeko i rum, zatim žumanjke, šećer, vanilin šećer, koricu limuna, sol i maslac. Nakon toga staviti brašno i na kraju suhi kvasac.
    3. Aparat uključiti na program za mješanje i dizanje tijesta. Po završetku programa (cca 1,5 sati) izvaditi na pobrašnjenu radnu plohu (po mogućnosti zagrijanu) i razvaljati na debljinu cca 1 cm. Rezati u kolutove i ostaviti na daski pokriveno krpom da se podigu, otprilike 15 min.
    4. Pržiti u posudi sa dovoljno ulja, tako da krafne ne dodiruju dno posude. Gornju stranu tijesta staviti prema dolje. Prije prvog okretanja peći poklopljeno. Nakon što je dio u ulju dobio zlatno smeđu boju krafne treba okrenuti.
    5. Posluživanje
    Po želji posipati šećerom u prahu i puniti.
    Ja krafne punim pekmezom kojega pomješam sa malom žličicom ruma
    Sastojci



  9. #159
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    ja sam si bas razmisljala bi li se one mogle u pekacu napraviti, ne da mi se bas klofati po tjestu...
    Ove cu sutra napraviti.

  10. #160
    a72's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,519

    Default

    ani, javi kakve su da znamo... ( i za sad vas samo citam, pekac mi je izgleda u kvaru )

  11. #161
    ani4's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,633

    Default

    Evo, krafne gotove!!
    Ispale su ok, tijesto se lijepo diglo, cak i malo preko ruba posude ( ali nije islo van). Ja nisam imala suhi kvasac, pa sam stavila svijezi i malo vise brasna. na kraju je tjesto bilo jos malo ljepljiv, pa sam prije valjanja dodala jos brasna.
    Okus im je ok, po mome treba mrvicu vise secera. Ali kada sam ih nafilala sa pekmezom i posula secerom u prahu bile su super.
    Uglavnom, nije mi neka razlika izmedu njih i krafni iz kutije ili od gotove smjese. Ali budem radila ovako jer je manje posla.

  12. #162
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    super, da si provjerila recept, hvala ti. Mi ćem ove godine zaobići, malenu mi boli trbuh od antibiotika pa je nećemo dovoditi u napast

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •