Ivana, Argenta - sve stoji. Ma naravno da smo danas lude jer smo doma, sutra presretne i tako u krug - kao i na poslu u ostalom - jednom bi dao otkaz taj tren, a sljedeći put misliš da nema boljeg - hoću reći da jadanje ili slavljenje na forumu nije neki dokumentarac. Samo bih htjela da ljudi odlučuju na osnovu informacija - čini mi se da je ta propaganda da je vrtić odgovor na sve malo predaleko otišla. Voljela bih da se osvježe podaci o drugim opcijama i iskustvima - to svi u jaslice, vrtić, škola, posao do penzije mi je palo preveč uravnilovka. Nit su sva djeca ista, niti zanimanja, životne okolnosti, a bome ni vrtići i uvjeti u njima. Uostalom ista stvar kao i s prirodnim porodima, dojenjem - bitn oje da ljudi imaju sve informacije i podršku - onda možemo govoriti o tome da su stvarnoi nešto izbabrali.
Ima gomila klinaca koji nemaju posebne potrebe u klasičnom smislu i mame naravno ne mogu dobiti status njegovateljica, ali su itekako osjetljivi. Tada je nagore da imaš samo dvije opcije ostati doma i ostaviti posao ili prisiliti dijete da hvata ritam kad mu ne ide, a možda će za godinu, dvije, tri sam ojačati imunološki, psihološki - kako god. Tako samo "hranimo" gomile stručnjaka umjesto da nam je omogućeno da se fleksibilno brinemo o svojoj djeci kako je zaista potrebno, a ne po nekom nepisanom pravilniku.

Odgovori s citatom
).
Stalno, ali doslovno stalno me vuče za ruku. Ne dao Bog da sjednem ili čučnem, a ne, ne, odmah me vuče i krene cendrati. A ako legnem i zaklopim oči (da bi se možda i on malo umirio), odmah krene "a ne, neeee" i gura me, vuče. Kad čitam nešto, dojuri mi u krilo i unese mi se u facu i kaže "Sta je?" pa se moram i ja naceriti koliko mi tada bude smiješno. Danas sam morala pola sata plesati uz Trešnjevačke mališane, jer je odmah krenuo negodovati ako sam sjela. Pa da budem domišljata, krenula ja vježbati uz tu muziku, a on me imitirao