Ivana, Argenta - sve stoji. Ma naravno da smo danas lude jer smo doma, sutra presretne i tako u krug - kao i na poslu u ostalom - jednom bi dao otkaz taj tren, a sljedeći put misliš da nema boljeg - hoću reći da jadanje ili slavljenje na forumu nije neki dokumentarac. Samo bih htjela da ljudi odlučuju na osnovu informacija - čini mi se da je ta propaganda da je vrtić odgovor na sve malo predaleko otišla. Voljela bih da se osvježe podaci o drugim opcijama i iskustvima - to svi u jaslice, vrtić, škola, posao do penzije mi je palo preveč uravnilovka. Nit su sva djeca ista, niti zanimanja, životne okolnosti, a bome ni vrtići i uvjeti u njima. Uostalom ista stvar kao i s prirodnim porodima, dojenjem - bitn oje da ljudi imaju sve informacije i podršku - onda možemo govoriti o tome da su stvarnoi nešto izbabrali.
Ima gomila klinaca koji nemaju posebne potrebe u klasičnom smislu i mame naravno ne mogu dobiti status njegovateljica, ali su itekako osjetljivi. Tada je nagore da imaš samo dvije opcije ostati doma i ostaviti posao ili prisiliti dijete da hvata ritam kad mu ne ide, a možda će za godinu, dvije, tri sam ojačati imunološki, psihološki - kako god. Tako samo "hranimo" gomile stručnjaka umjesto da nam je omogućeno da se fleksibilno brinemo o svojoj djeci kako je zaista potrebno, a ne po nekom nepisanom pravilniku.