Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kemoterapija-bol

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno kemoterapija-bol

ako netko zna, željela bih da podijeli iskustvo.radi se o sljedećem:moja mama je prije dvije godine operirala karcinom dojke i do sada je bilo relativno ok.unatrag nekoliko tjedana ruka u koju je primala kemo počela je boljeti i pomalo oticati.a vene su postale izraženije i nekako izbačene. moram reći da kad vadi markere iz te ruke krv ne ide,uvijek je masarkiraju.to je trauma svoje vrste. brinem se do ludila,tražila sam po med.portalima i nisam ništa našla. onda sam se sjetila naravno-rode!
    ako netko slučajno zna nešto o ovovme, bila bih zahvalna...
    kontrola joj je krajem ožujka,ali kako smo svi mi osjetljivi po pitanju bližnjih, nadam se da ćete me shvatiti.
    hvala....
    ako tema ne pripada ovdje slobodno mičite.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

boškarin, nemam nikakvog iskustva niti sam stručna, samo se sjećam da sam jednom slušala predavanje gdje se spominjalo naticanje ruke kod karcinoma jer se mora vaditi limfni čvor ispod pazuha

ako već mora čekati kraj ožujka za specijalista možda da bar pita svog liječnika opće prakse?

nadam se da će ti se javiti netko stručniji, ja ti mogu samo slati vibre podrške

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

limfna drenaza?

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

je,točno da limfedemi nastaju ,ali na ruci koja je na strani operirane dojke,a ne na suprotnoj jer tamo nema limfnih čvorova... ili ja griješim?
    da je bar to, to rješava limf.drenaža, nije opasno. ipak, hvala na podršci.

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

draga boškarin, nek se mama što prije javi liječniku. našoj teti se desila ista situacija, al ona je bila dosta stara i nije "vježbala" ruku. obično se ženama poslije operacije i kemoterapije dojke dosta često savjetuje (kad rane potpuno zarastu!) da se mišići ruke vježbaju kako bi se oticanje smanjilo i ruka i mišići ojačali. da li je tvoja mama vježbala? u ljekarnama se ima kupiti loptice/bodljikave loptice/ježići različitih veličina koja se drži u šaki i stiska. je li to probala ikako? eto, to je ono što ja znam. držite se, sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •