Prije jedno tjedan dana moja djevojčica počela je po sat vremene konstantno treptati ( kao da ima tik) na desno oko (dva dana prije bili smo na eeg-u glave na Goljaku koji je bio uredan).
Prvo sam mislila da joj je nešto upalo u oko, pa da nije zbog gledanja crtića ili TV-a, koje evo ne gleda već tjedan dana, pa sam mislila da to namjerno radi i prestala joj ukazivati na to i ignorirati to kada se pojavi...pitala sam ju da li ju boli, kaže da ne (napunit će 2g za 2 mjeseca)- snimala sam ju čak i kamerom potajice kada se to događa i primjetila da kada joj to treptanje duže traje da je to iritira i da se primi rukicom za oko.
Uglavnom nikome to nism spomenula osim MM, odlučili smo pričekati koji dan prije nego odemo doktoru.
No ona je s mojom sestrom otišla na rođendan kod sestrične , a ova se u panici nakon 20 min vratila, govorivši kako je malena tamo crtala i odjednom joj je oko počelo tako jako i konstantno titrat, da su to tamo svi primjetili.
Htjela sam je voditi na hitnu jer ipak je to oko, ne daj Bože da oslijepi, da ima neke veze s mozgom, ili mogućom epilepsijom.
No MM nije htio i pričekali smo još koji dan.
Sada to traje kraće i ali se još uvijek događa, bez obzira gdje je, koje je doba dana, je li pod "stresom", želi li privući pažnju itd.
Jučer sam je odvela doktoru, on me je pitao je li za vrijeme dok joj oko treperi udara rukicom s strane?
Ja to nisam primjetila a mislim da je to pitao zbog toga što epileptičnom napadu predhode takve situacije (nisam to htijela reć pred MM).
I sam je doktor rekao da to može imati veze s mozgom ali da prvo idemo okulisti jer je EEG- glave uredan( znam ljude s epilepsijom koji imaju ok eeg-e a moja sestra koja ju nema ima jako loš eeg-e, htijela sam reć da se epilepsija često puta ne može "otkriti" eeg-om)
Sigurna sam da i nadam se da epilepsija nije i da je prolazno, nadam se da je to kao kod većine klinaca samo faza u razvoju.
Emi je kao mala zbog konjuktivitisa išla u Vinogradsku.
Molim vas zato da mi netko opiše potupak kod snimanja eeg-a oka i ostatak pregleda kod male djece i kojeg mi doktora ( da je nježan) preporuča?
Rebro, Klaićeva ili Vinogradska?
U Vinogradskoj se za pregled koliko znam ne treba naručivati...
Hvala vam puno na pomoći.