-
Prosi i vara
Zanimaju me vaši komentari na ovo:
Ispred naše crkve stoji jedna obitelj i moli za pomoć u novcu, hrani...
U subotu popodne, oko 17:30 moja kćer i ja šećemo i zaustavi nas žena. Lijepo odjevena i uredna i moli da joj dam novca. Kako kad s djetetom idem van ne nosim novce sa sobom, nego samo karticu, ja joj kažem da nemam. Ona na to kaže, ma znam ljudi nemaju novce, ali biste li mi kupili nešto hrane u dućanu, znam da ljudi imaju kartice...I ja kažem dobro. Pokazuje mi sliku djeteta koje je bolesno, ima ih troje inače, skuplja najmanjem za lijekove, svećenik je dao dopuštenje da stoji ispred crkve itd.
I još mi daje papirić pripremljen unaprijed, popis svega što joj treba (takav popis ja radim kad trebam u kupovinu). Ja kažem otići ću u dućan, ali vas molim da tu budete da ne vučem bezveze, a da vi odete. Ne-čekat će me. Kupila sam zbilja svega: mlijeka, jogurta, ulje, brašno, čokolino (ajde, djeci), 3 čokolade, ogromnu vreću čajnih kolutića, rižu, tjesteninu, tvrdi sir, ABC-a, kravljeg sira i vrhnja, čaja, 3 pakiranja mesa, hrenovke (ljudi to vole)... Ma gomilu toga, a teško za poludit. I dovučemo to K. i ja do crkve, jedva kako je teško, a i ona nemirna. Žena se zahvali i uzme. I komentira da me ne bi slala u dućan da je znala da mi je dijete tako nemirno.
Jučer u kafiću, dolazim na kavu s frendicama, kad ta žena sjedi s još jednom. Mobitel (od minimalno 2000 tisuće kn) na stolu, bijeli M. cigarete, kava i još govori toj sugovornici, ja sam ti tamo svaki dan od 5 do 6, dođi i ti. Ako nemaš kuna na mobitelu, pošalji poruku ja ću te nazvati.
Ostala sam :shock:
Nije mi žao što sam dala pomoć, samo se pitam je li u prave ruke. Možda sam mogla nekoj obitelji pomoći koja je zbilja potrebita.
Ne mislim da ljudi slabijeg imovinskog stanja trebaju biti prljavi i neugledni da bi izazvali samilost i lijepo je kad su uredni. Ima danas tih dućana gdje zbilja za male novce možeš kupiti odjeću.
Ali pitam se je li me prevarila?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma