Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 115 od 115

Tema: Prosi i vara

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sorciere i mene je jedan decko ispred lilda "zaskocio" s tim kalendarima, rekla sam mu "sorry, nedam" al on bome nije bio ljubazan, okrenuo je ocima
    A nisam mu dala zato sto sam radila 4 godine u tiskari koja radi bas te kalendare

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    sorciere i mene je jedan decko ispred lilda "zaskocio" s tim kalendarima, rekla sam mu "sorry, nedam" al on bome nije bio ljubazan, okrenuo je ocima
    A nisam mu dala zato sto sam radila 4 godine u tiskari koja radi bas te kalendare
    ja ga i danas vidjela... još iz daljine mi je poslao široki osmjeh, a čak me nije ni tražio kunu... ima 14 godina (al je mali rastom) :? , kaže da ide u školu :/ ...

jedna gospođa ga je zamolila da joj pomogne s kolicima (pridrži i vrati ih) za one dvije kune koje staviš unutra. odmah je otišao s njom...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Podižem ovu temu da vidim jesam li TOLIKO naivna ili imam istomišljenika...

Dajem prosjacima. Ne puno, 5, 10, 15 kuna, koliko imam i kako mi se tko učini. Prije nekih godinu navratio je jedan tip,Ja izašla s malim djetetom u rukama. Kaže ima bolesno dijete, malo starije od moje mišice, treba na operaciju, ide kopat po džepovima da nađe papir i pokaže dijagnozu...

Ja sva u sažaljenju odem i uzmem iz novčanika nekih 20-ak kuna. Kad je otišao pitam se- pa je li to malo, jadan čovjek...

Jučer opet dolazi on, kaže mali mu ozdravio, sad je dobio blizance, bilo je nekih komplikacija, TRESE SE.... djeca su morala u Zagreb u bolnicu....
    Sve vrijeme pogleda u moj stomak (trudna sam) i i dalje se trese objašnjavajući. Ja si mislim- uzrujan je.
    Krene da će kleknuti, preklinje, moli da mu treba nešto novaca za kartu do Zagreba. Ja (luda) pitam koliko- kaže 76 kuna. Ja odem i dam mu 80 kuna. Jednostavno me dirnula njegova priča.

Ode zahvaljivajući, da će brzo vratiti....

Kasnije taj dan pričam sa susjedom i spomenem ga. Kaže da ga je vidio i da je to propalica obična, tih 76 kuna mu je vjerovatno trebalo za litru nekog pića u obližnjem centru. Vjerojatno se zato i tresao.

Strašno sam razočarana. Pa zar se ne boji Boga, ima li savjest....??? Reći da je dijete u današnje vrijeme kad svaki drugi čovjek umire od raka....

Mislim da više prosjaci neće dobivati od mene novaca i žao mi je zato, jer neznam tko može biti zaista u nevolji...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zašto se uzrujavaš? Dala si u najboljoj namjeri - to što je čovjek lagao ide na njegovu dušu.

Iako ne dajem novce odraslima a pogotovo ženama s djecom. Jedino što od mene mogu dobiti jest da im zovem policiju.

Dajem samo starijima - hoće li potrošiti na cugu ili drva, to nije moj problem. Recimo, dajem pl. boce dedi koji ih skuplja po kvartu - uvijek istom jer mi je drag.

Mislim da više prosjaci neće dobivati od mene novaca i žao mi je zato, jer neznam tko može biti zaista u nevolji...
    Onaj tko je u nevolji će cijeniti ako mu daš i npr. litru mlijeka ili stare šlape umjesto love. Pa je to puno "bolje" davati nego novce.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto se uzrujavaš?
    Vjerojatno zato što sam nasjela, a ima i onih kojima je to bilo potrebnije.

Ima baš pokvarenih ljudi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zašto se uzrujavaš?
    Vjerojatno zato što sam nasjela, a ima i onih kojima je to bilo potrebnije.

Ima baš pokvarenih ljudi.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam danas vidjela jednu Romkinju-prosjakinju sa štakom na križanju Vukovarske i Držićeve. Ženski je očito završila šihta i krenula je doma, a fino štaku nosi pod rukom i najnormalnije hoda.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

corny- ne uzrujavaj se i ne vjeruj dok svojim očima ne vidiš da je ta osoba propalica. Do tada vjeruj da si učinila dobro djelo i nekome pomogla. I ja sam masu puta nasjela ali opet nisam odustala i ne okrećem leđa kada vidim/mislim da nekome treba.
    Mada moram priznati da ne znam što bi se trebalo desiti da ja nekome na cesti dam 80 kn :/ . To mi je stvarno too much.

Ja uzmimo od nedavno ne dajem tipu koji žica po tramvaju.Ne zato što smeće baca di stigne, ili zato što smrdi po alkoholu ili što nakon odrađene šihte digne štap i normalno hoda već zato što nakon žicanja izvuće dobivene novce i lipe baci na pod :shock: .

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Ja uzmimo od nedavno ne dajem tipu koji žica po tramvaju.Ne zato što smeće baca di stigne, ili zato što smrdi po alkoholu ili što nakon odrađene šihte digne štap i normalno hoda već zato što nakon žicanja izvuće dobivene novce i lipe baci na pod :shock: .
    :shock: Gdje taj operira? :/

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

¸Ja sam znala jednom starčeku koji je noću kopao po kontejnerima ostaviti unutra dobro upakirani kruh, paštete, i 10 kn da se nađe. objesila bi mu o ručku. Jadničak nije prosio, i doimao se kao da se srami svoje bijede, obilazio je kontejnere samo noću

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Često se sjetim gosp.Pere kojem je nakon smrti supruge dijete oduzeto i smješteno u dom u Nazorovoj, zbog siromaštva, a on je curicu posjećivao kad god je mogao. Putovao je vlakom (ne sjećam se više od kud) i plativši tu kartu nije imao za jelo, ali bio je uporan. Radio je, crnčio da bi uredio straćaru da mu vrate dijete, posjećivao je tjedno.
    Osobno sam se angažirala i prikupljala pomoć u potrpštinama za dijete od cura tu na forumu. Poslije se uključila i jedna tv kuća. Čovjek je uspio urediti dom i vratiti dijete. Imao je gomilu novca u jednom trenutku i ogromnu svotu dao je jednoj obitelji s puno djece, jer njemu nije trebalo toliko!.
    Poslije je nekog upoznao, oženio se.

Dirljivo, sa sretnim završetkom, jer je Valentina došla doma, tati koji je voli.
    Sjecam se te price. Takve necete vidjeti da prose, to je najzalosnije, takvi bi se prije ubili od posla nego prosili.
    Prosjacenje je kod nas unosan biznis, prodjite ujutro centrom pa cete vidjeti kako iskrcavaju klince iz Bembure i rasporedjuju strateski po centru, a oko podneva ide 'sefica' i ubire utrzak - zato radije tim klincima nesto kupite nego da im dajete novac jer im sve uzmu.
    Osobno dajem samo starcima i sakatima, a ovima s dvije zdrave ruke i noge, nema sanse. Radije svaki mjesec uplatim nesto sitno nekoj udruzi, tipa 'Krijesnica' i sl. i barem znam da novac ide u prave ruke, doista bolesnoj djeci...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[quote]="TeddyBearz"]

pa u tramvaju . Ne znam dal ide po cijelom gradu, ja ga uredno viđam na relaciji Dubrava-Centar i obrnuto ( nekad ga vidim i prije i poslije svog posla :shock: ).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni ja više ne dajem prosjacima. Mislim da kad im se ne bi isplatilo ne bi to ni radili.

Najgori su mi cigići na semaforima. Jednom mi je mala otvorila vrata od auta kad joj nisam ništa htjela dati i natezala sam se s njom oko vratiju. Stvarno su bezobrazni.

Jednom sam dala nešto sitno što sam imala, kad mala meni zar samo toliko?

Nakon toga sam odlučila da ću pridonijeti prosjačenju tako da nikad ništa ne dajem na ulici.
    Dobra djela se čine na drugi način, a ako želiš nekom pomoći prvo pomozi poznatima kojima je pomoć potrebna ili daj novce u neku provjerenu ustanovu.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    pa u tramvaju . Ne znam dal ide po cijelom gradu, ja ga uredno viđam na relaciji Dubrava-Centar i obrnuto ( nekad ga vidim i prije i poslije svog posla :shock: ).
    Ma da, to sam mislila, ne kojoj relaciji. Jer ga ja još nisam vidjela na relaciji Novi Zg-Centar. (Nije da mi fali. )

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa jdn od primjera je i toliko eksponirana romkinja HANČA MAŠIĆ kija je ovih dana rodila 19.dijete.
    Svako od djece koje živi s njima ima točno određene dane u tjednu i lokaciju na kojoj mora prositi i ne smijedoći kući bez 100kn(tako oni kažu),prima socijalnu pomoć a i grad im je napravio ooooooooooooogromnu kuću na Žitnjaku(al oni ne žele tamo jer kako oni kažu"tamo žive cigani" :shock: )a voze auto bolji od mene,svako malo puna kanta od smeća bačeno kruha.......i još puno toga
    A na Novoj tv traže i prose da im se opremi nova kuća :/

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •