Vidi rezultate ankete: Odlazite na mjesta na koja dosad niste?!

Glasači
113. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • ne

74 65.49%
  • da

39 34.51%
Stranica 1 od 10 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 491

Tema: Zakon o nepušenju......

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Zakon o nepušenju......

Upravo sam pročitala ovaj http://www.index.hr/vijesti/clanak/f...tu/435530.aspx članak, koji je kao i mnogi drugo potkrijepljen fotografijama praznih kafića!!!
    To bi značilo da sad u kafiće/restorane i sl nezalaze pušaći jer nesmiju pušiti unutra ali ni nepušaći koji su jedva dočekali taj zakon....
    Pa si mislim jel vi, od kad je zakon na snazi idete s klincima na mjesta na koja dosad niste odlazili jer se u njima pušilo?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, ne, u kafiće sa djetetom ne idem jer dijete tamo nema što raditi.
    Ali -recimo - kad smo zadnji puta bili na ručku vani u restoranu se pušilo i to me baš smetalo. Tako da mi je drago što se više ne smije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Niti ja ih ne vodim u kafić, eventualno negdje vani sjednemo na kavu i sokiće.
    Ja sam voljela zapaliti uz kavu, ali mi je u redu da su zabranili pušenje zato što mi je koma bilo sjediti u zadimljenom prostoru, i nakon toga još satima smrditi po dimu.
    A sad mi je koma kaj svi otvaraju 'terase' i tam di se može i tam di se ne može, pa npr. kraj nekih kafića ne možeš ni proći koliko je usko (zgrada-pločnik-stolovi-cesta), da ne kažem koliko je opasno sjediti za stolom, a tik do tebe prometnica po kojoj jure auti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa normalno da su prazni kada to obično i je tako u ovo vrijeme kada rade terase. Kada je zadnji puta padala kiša sjeli smo na kavu u jedan od nekoliko kafića - svi su bili prilično puni.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

... mislim, a ovo sa stolovima na parkiralištu... Di će se još sve sjetiti staviti stolove, na tramvajsku prugu ?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Glasam ne, ali isključivo iz razloga što sam i prije i sad restorane obilazila mahom poslovno pa mi pušenje nije bio kriterij.

No klanjam se zakonu - napokon dolazim s posla i ne smrdim kad TDR.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Pa normalno da su prazni kada to obično i je tako u ovo vrijeme kada rade terase. Kada je zadnji puta padala kiša sjeli smo na kavu u jedan od nekoliko kafića - svi su bili prilično puni.
    Slazem se. Pa kad su kafici bili puni dok vani sunce pici
    I glasala sam sa da - prije smo izbjegavali odlazak u restorane bas zbog cigareta. Sad nam je super 8)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj MamaRibice prvotno napisa
    Slazem se. Pa kad su kafici bili puni dok vani sunce pici
    I glasala sam sa da - prije smo izbjegavali odlazak u restorane bas zbog cigareta. Sad nam je super 8)

mi nismo izbjegavali restorane zbog pušenja, jer svaki ima i dio za nepušaće u koje smo išli s klincima,
    ionako se u restoranu ne puši puno, mislim tko već puši popuši jednu dvije nakon jela i to je to....
    a u kafiće nisam išla s klincima nikad pa neću ni sada, nije mi to primjereno mjesto za klince

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

novi nepušač - ne namjeravam ići u kafiće jer sam to prije radila isključivo kao čik pauzu, sad ne čikam pa mi ne traba niti pauza, niti kava (i to sam prestala piti). U principu ovo je o.k. - ljudi će si zaštedjeti dosta novaca, što nije za zgorega u ovo krzno vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj daisy may prvotno napisa
    a u kafiće nisam išla s klincima nikad pa neću ni sada, nije mi to primjereno mjesto za klince
    Pa nije da idem izvesti klince u kafić.
    Ali mi super kada je hladno da ne moram sjediti u parku na klupi ako dijete hoće pojesti pecivo i popiti kakao.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

glasala ne, ali ću u budućnosti sigurno svratiti ponekad u kafić ili restoran/pizzeriu s klinkom, jer se nećemo dimit unutra (kad dođe zima).

ni ja više ne smrdim po duhanskom dimu kad idem s posla i to mi je super.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

glupa je fora s fotkama praznih kafica u proljece

jos su donijeli zakon u vrijeme pogodno i za ugostitelje i za goste, jer im daje cijelo ljeto vremena da se naviku na novi rezim.

meni je jedini bed sada sto kad sjednem vani na kavu se sva zadimim , ali ajde, moje vrijeme dolazi kad zahladni

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, nisam glasala jer ne znam za sta bi, odgovor je i da i ne. ne je u sadasnjosti, a da u buducnosti

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam glasala da, jer ću konačno trudna i s malim djetetom moći izaći bar na objed, picu, kolače i sl., čak i zimi! Jest da kod nas zimi skoro ništa i ne radi, ali za novi zakon.
    Ni dosad nisam s djetetom obilazila kafane, ali npr. proslave dječjih rođendana u zadimljenim picerijama su mi bile stvarno uf

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    aha, nisam glasala jer ne znam za sta bi, odgovor je i da i ne. ne je u sadasnjosti, a da u buducnosti
    Pa onda DA , i ja sam glasala za buduće vrijeme, sad je ljeto pa mi je sasvim svejedno gdje se puši, ali doći će opet crna zima

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni je jedini bed sada sto kad sjednem vani na kavu se sva zadimim , ali ajde, moje vrijeme dolazi kad zahladni
    da, sad će to bit glavni problem.............

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo izbjegavali restorane zbog pušenja, jer svaki ima i dio za nepušaće u koje smo išli s klincima,
    ionako se u restoranu ne puši puno, mislim tko već puši popuši jednu dvije nakon jela i to je to....
    Dio za nepusace mi nista ne znaci ako do njega moram proci kroz pusace i ako nisu fizicki odvojeni (zatvoreni vratima). Meni je ok da postoji prostor za pusace ukoliko nepusac nema bliskih sureta sa dimom i smradom

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Isto.
    Ja pušim, ali nikad nisam s I išla u zadimljene kafiće, terasa je i nama bila jedina opcija+ kafići u AMallu, gdje je velik prostor pa se dim bar donekle raspršio (iako to vrijedi za jutarnje termine, popodne i navečer se nije ni tamo moglo disti od dima).
    Još nismo bili, ali sad bar znam da možemo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa za sada neidem nikamo jer smo po cijele dane vani ili na moru, ali doći će zima pa ću onda moći odlaziti i u ostale objekte, a ne samo u naša 2 kafića u kojima se nije pušilo.

Kod nas na poslu je uvijek u ovov doba prazan kafić jer su svi na terasi, a jedina razlika je ta što je vlasnica stalno na terasi jer je okorjeli pušač

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mali off-bravo elin!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpis na ovo

i da, sada ću zimi više izlaziti u kafiće, do sada sam zbog dima izbjegavala

meni smeta i pušenje na terasama je vjetar sa svih strana nosi dim na mene

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

neki dan sam bila u pizzeriji koja nema terasu i moram priznat da mi je bas bio gust jesti pizzu,a da ne moram istodobno udisati dim cigareta!

prije par tjedana u saxu i uzivala u plesu, pjevanju i prici sa prijateljicama bez udisanja duhanskog dima!

meni paše ovaj Zakon, ali mi je žao velikog broja vlasnika kafića/restorana koji imaju velike fin. gubitke zbog toga!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja se veselim što ćemo moći sjesti i zimi u kafić a ne putem piti sok ili tražiti klupicu, i što ću moći sjediti negdje na sokiću dok čekam M na aktivnostima a ne se šetati po gradu po svakakvom vremenu.

OT. Baš me briga za sve one vlasnike birtija, lezileboviće koji toče alkohol tinejdžerima koji zadimljuju kafiće.

Zna li tko informaciju: smatra li se ograđeno školsko igralište područjem škole i smije li se pušiti npr. na tribinama ograđenog školskog igrališta recimo vikendom? Kako je to regulirano?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ako idem na kavu s klincima to je onda samo i isključivo terasa gdje oni pokraj imaju neki prakić.
    I iskreno, kada sada razmišljam o tome, bilo bi bolje da su recimo zabranili pušenje samo u restoranima. Znači ako poslužuješ klopu nema cigareta.
    A obične birtije gdje se ne jede, neka se puši. Ionako ako sjednem na terasu, a netko za stolom do mene puši, opet mi smeta dim. .
    Bolje bi bilo da zabrane pušenje po cesti i po stanicama.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ne pušim, niti itko od mojih bližih. cigareta mi smrdi jako. u kafiće nismo išli niti sad idemo - nismo tipovi za sjedenje po kavama osim po kućama.
    Ako bi prije i zalutala u kafić dim me je smetao ako nije bila ili bila jako loša ventilacija - ako je bila bolja ventilacija - nema problema. Sad da i zalutam u kafić - ak vidim da je poprilično prazan i zrak čist - nema šanse da sjednem u njega, ja volim ljude.
    Inače nama je promet pao za 60% a i primanja u skladu (sve zbog Zakona o pušenju/nepušenju). Da nemamo prijatelje s viksom na moru - ovo ljeto bi djeci rekla NEMA MORA.
    Ali neka, sad su nepušaći mirni i zdravi (i ja sam ponavljam nepušać) i živio Zakon i donosioc Zakona.
    A ugostitelje i konobare - cca 20 000 ljudi + njihove obitelji - ko j...
    Glavno da je zrak čist a mi nepušaći zdravi ko nikad do sad.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a što se ovih što maloljetnicima toće alkohol tiče - ti mladi će si alkohol kupiti u dućanu! I nije opet problem ko im toći/prodaje alkohol nego zašto ga maloljetnici uopće traže - problem je doma

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa oni koji svoj birtijaški biznis temelje na pušenju, vjerojatno će propasti i ja ih ne ću žaliti. Nadam se da će ubrzo naći čestitiji način zarade. Žao mi je šljakera koji su radili u nenormalno zagađenim uvjetima 8 i više sati dnevno i koji će vjerojatno ostati bez posla.
    Oni koji su među vlasnicima javnih prostora poduzetnici u pravom smislu riječi, sigurno ne će propasti jer i ne temelje svoje poslovanje ulaganje u pepeljare.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam glasala, ali moj duboki naklon ovom Zakonu, podržavam ga u potpunosti. Prvi dan kad je zakon stupio na snagu došla sam na posao, a kancelarija me smrdi. Ne preuveličavam, ali došle su mi suze na oči od radosti. Ni u najluđem scenariju nisam vjerovala da se to može dogoditi u poduzeću gdje cijela uprava okorjelo puši. Ali dogodilo se, evo, i čuda su moguća. (Odmah mi ovih 15 % kaj su mi skinuli plaću lakše pada).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    neki dan sam bila u pizzeriji koja nema terasu i moram priznat da mi je bas bio gust jesti pizzu,a da ne moram istodobno udisati dim cigareta!

prije par tjedana u saxu i uzivala u plesu, pjevanju i prici sa prijateljicama bez udisanja duhanskog dima!

meni paše ovaj Zakon, ali mi je žao velikog broja vlasnika kafića/restorana koji imaju velike fin. gubitke zbog toga!
    vidim dosta vas piše o vašim izlascima, večernjim...

nisam na to mislila postavivši pitanje,
    mislila sam na izlaske isključivo s djecom???!!!

a prema rezulatatima ankete vidim da većina nije pošla na mjesta na kojima je odnedavno zabranjeno pušenje.....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče vlasnika restorana i kafića, ne smatram taj zakon nikakvim problemom. Ljudi će se naviknuti i to je to.
    Isto tako da su vlasnici restorana i kafića malo više uložili u trenutku stupanja na snagu onog starog zakona, kad su morali biti označeni prostori za pušače i nepušače, a ne samo da su prostore odvojili "nevidljivom zavjesom" (kako to ja volim zvati) - mislim da do ovog ne bi niti došli.
    Isto tako mislim da se uvedu kafići za pušače i posebni za nepušače, u pravilnom omjeru, mislim da bi i taj biznis cvao. Ali nema veze, ovako kako je ja sam sretna. Evo i sad tipkam i ne smrdim po dimu, što ima bolje????

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    ovo mi je malo neukusno, :/
    a i brojka je ipak veća od 20 000

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam isto sretna što se sa svadbe u subotu vratih prozračna
    Ali, sretni sigurno nisu bili mladenci što je pola svatova večer provelo na terasi restorana-tim više što oboje ne puše, a kumovi okorjeli pušači (i jedni i drugi) :/
    (Sorry, daisy may, ja opet offtopic, ali se to može i očekivati na ovom topicu).
    Problem bi se lako riješio uvođenjem austrijskog (?) modela koji je već spomenut-da ugostitelj odabere kakav kafić/restoran/klub želi imati.
    To je rješenje najbliže onom o sitom vuku i cijeloj kozi.
    Najbliže, jer nikad neće biti potpuno zadovoljnih-i ovdje je par forumaša spomenulo da im i na terasama smeta dim.
    Ali-i pušači su ljudi, myself included

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zašto ga maloljetnici uopće traže - problem je doma
    Ali i društvo ima odgovornost. Niti bi smjeli kupiti u kafiću niti u trgovini. Ali opet bi pao promet, ne?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vidim dosta vas piše o vašim izlascima, večernjim...

nisam na to mislila postavivši pitanje,
    mislila sam na izlaske isključivo s djecom???!!!

a prema rezulatatima ankete vidim da većina nije pošla na mjesta na kojima je odnedavno zabranjeno pušenje.....
    Ja sam s L išla i prije u kvartovski kafić (u sklopu kojeg je parkić i igraonica od kafića), no prije smo mogli biti samo na terasi. Neki dan (kad je padala kiša) smo išli prvi put u zatvoreni prostor i zadovoljna sam.

Po meni, gubitaši ovog zakona mogu biti disco klubovi - no tamo i tako ne idem s djecom. Restorani i pizzerije sumnjam da će izgubiti većinu lijentele jer se tamo i onako ne ide radi pušenja.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije ovaj zakon niti donešen radi obitelji sa malom djecom, niti je to ciljana publika kafića. Ja sa djetetom ne idem u kafiće, niti sam išla, ali drago mi je da ću ako mi bude trebalo moći sa djetetom sjesti u nezadimljeni kafić, a ne kao zimus na sanjkanju kad smo išli popiti čaj i ušli u oblak dima Što se mene tiče, zabrana pušenja u barovima i klubovima (znači mestima gdje ljudi izlaze van) činila mi se potpuno besmislena, ali mojim mladim prijateljicama koje su nepušači a izlaze van je sad super ići van a ne smrditi kao pepeljara.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Restorani i pizzerije sumnjam da će izgubiti većinu lijentele jer se tamo i onako ne ide radi pušenja.
    Čitala sam na Jutarnjem online intervjue s vlasnicima poznatih restorana u većim gradovima HR, i većina ipak kaže da postoji pad prometa oko 30%, zato jer se ekipa više nakon obroka ne zadržava uz kavu i desert, nego odlaze na mjesta gdje mogu pušiti. Naravno, riječ je o restoranima bez terase.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

3000 nepušača umire od posljedice pušenja

ničiji profit nije iznad života

ljudi će se priviknuti, i za 20g čemo imati prve generacije koje će ići u kafić na piće ili kavu bez nužnosti da zapali uz kavu
    cigaret uz kavu je samo štetna navika i ništa više

kako ja mogu guštati u kavi sa šlagom bez cigareta?

reka mi je jedan moj bivši (nepušač) da mu je baš super što sam nepušač, jer kad ljubi žensku koja puši ima osječaj da žvali pepeljaru

djeca nas kopiraju, ako vide neku 'facu' da drži duvan uz kavu, oni će kopirati
    koliko puta sam vidila svoje frendice kako se prisiljavaju na cigaret uz kavu, jer je to navodno 'gušt'

ova zabrana je za našu djecu, za njihovu čišću budućnost
    moja kćer će moći otići u disko bez da 'popuši' tj. udahne dim duhana ekvivalentan kutiji duhana

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    3000 nepušača umire od posljedice pušenja

ničiji profit nije iznad života

ljudi će se priviknuti, i za 20g čemo imati prve generacije koje će ići u kafić na piće ili kavu bez nužnosti da zapali uz kavu
    cigaret uz kavu je samo štetna navika i ništa više

kako ja mogu guštati u kavi sa šlagom bez cigareta?

reka mi je jedan moj bivši (nepušač) da mu je baš super što sam nepušač, jer kad ljubi žensku koja puši ima osječaj da žvali pepeljaru

djeca nas kopiraju, ako vide neku 'facu' da drži duvan uz kavu, oni će kopirati
    koliko puta sam vidila svoje frendice kako se prisiljavaju na cigaret uz kavu, jer je to navodno 'gušt'

ova zabrana je za našu djecu, za njihovu čišću budućnost
    moja kćer će moći otići u disko bez da 'popuši' tj. udahne dim duhana ekvivalentan kutiji duhana
    Potpisujem. Ti si lijepo sročila što sam ja u dva posta nadrobila, jer od euforije što ne smrdim, ruka mi titra kad odgovaram na ovu temu.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Pa oni koji svoj birtijaški biznis temelje na pušenju, vjerojatno će propasti i ja ih ne ću žaliti. Nadam se da će ubrzo naći čestitiji način zarade. Žao mi je šljakera koji su radili u nenormalno zagađenim uvjetima 8 i više sati dnevno i koji će vjerojatno ostati bez posla.
    Oni koji su među vlasnicima javnih prostora poduzetnici u pravom smislu riječi, sigurno ne će propasti jer i ne temelje svoje poslovanje ulaganje u pepeljare.
    meni je ovo podebljano neukusno, a ono kaj sam napisala da ko j... 20000 ljudi i njihove obitelji koji su pogođeni jako zakonom - kaj je tu neukusno, to kaj sam se tak izrazila ili ti je neukuno to što su mnogi dobili otkaz? vjerojatno je moj izraz s točkicama neukusan a sama konstatacija i nije, niš čudno.
    Ovo što se ne smije pušti po uredima, bolnicama, restoranima to je odavno tako trebalo biti, ali kafić baš i nije.
    A jel mi se može objasniti što je nečestito u birtijaškom poslu???????
    Presmiješno, nemojte ni objašnjavati jer je to nemoguće, nisam očito takva čistunka i ti poslovi neće za mene biti nečestit.
    Vraćajući se na glavno pitanje postavljene teme - ne, ne vodim djecu niti idem sama sa mm na mjesta koja su oslobođena paklenog dima, sad da i želimo ne idemo:
    1. mjesta su prazna a volimo vrevu i ljude
    2. smanjena su nam primanja zbog Zakona pa eto ne možemo.

no mjesta će se valjda uskoro napuniti onima koji taj dim strašno smeta, ili neće?!?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Problem bi se lako riješio uvođenjem austrijskog (?) modela koji je već spomenut-da ugostitelj odabere kakav kafić/restoran/klub želi imati.
    :
    taj model bi kod nas izgledao ovako:
    95% kafića za pušače
    5% kafića za nepušače (u slučaju kad je vlasnik zagriženi nepušač)

na terasam primjećujem dosta mladih mama sa dječicom (uglavnom 0-4g) kako puše
    sad im dječica imaju bar malo svježeg zraka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nije čestito temeljiti posao na pušenju i nazivati sebe poduzetnikom. Nije čestito temeljiti svoju zaradu na nečijem poroku umjesto na kvaliteti ugostiteljske ponude. Nije čestito ne osigurati svom djelatniku nezagađene uvjete rada zato što on nije u poziciji da bira posao.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije čestito temeljiti posao na pušenju i nazivati sebe poduzetnikom. Nije čestito temeljiti svoju zaradu na nečijem poroku umjesto na kvaliteti ugostiteljske ponude. Nije čestito ne osigurati svom djelatniku nezagađene uvjete rada zato što on nije u poziciji da bira posao.
    ovo prvo mi je suvišan komentar (pretpostavljam da treba i linčovati sve koji u poslovanju dolaze u dodir s nečime što netko (TKO??) ne smatra čestitim)

S drugom rečenicom se slažem.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj dajte. i ja sam nepušać (ali razumijem i drugu stranu ne gledam slijepo u jednom pravcu i niš drugo ne postoji), dalo bi se o svem razglabati i razglabati.....
    priča se jelte i o tom pasivnim pušenju, a koliko je djece i ostalih u obitelji i dalje izloženo pasivnom pušenju? ak je to već takvo zlo što onda ne ukinu sve - i proizvodnju i uvoz - e to se boje dirati, mislim da su mogli nekako prilagoditi zakon, meni je žao mnogih koji su posao izgubili a reći da je nečestito imat/ radit u kafiću - Bože? Kaj ih bute na lomaču palili?????? Strašno!
    Mene dim smeta ali ja bi i pretrpjela taj smrad (svako malo po pol sata/sat kolko neko ide na kavu) radije nego da toliko ljudi ostane bez posla, pa u kafić većinom i idu pušaći. Ili ne? Kaj su kafići sad puni nepušaća???? Aha malo sutra.
    I glupo mi je uspoređivati našu zemlju s nekom skandinavskom ili amerikom - sasvim drugačiji mentalitet, kod nas su kavopije koji vole sjediti i piti kavu. i zapaliti. Kod nas su uvijek terase po ljepom vremenu pune ljudi, vani???' Baš i ne.
    No dobro, svako ima svoje mišljenje ali trebalo bi gledati i drugu stranu pa i te ugostitelje/konobare - mafijaše.
    Ja ne pušim i ne radim u ugostiteljstvu - no na jedan način smo i te kako pogođeni zakonom.
    Al kad bi to najveći problem bio bilo bi dobro.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

DiLala je napisala:
    Mene dim smeta ali ja bi i pretrpjela taj smrad (svako malo po pol sata/sat kolko neko ide na kavu) radije nego da toliko ljudi ostane bez posla, pa u kafić većinom i idu pušaći. Ili ne? Kaj su kafići sad puni nepušaća???? Aha malo sutra.
    E pa ja ne želim više trpjeti. A što se tiče da u kafić večinom idu pušači, da išli su večinom, ali iz razloga što je večini nepušača smetao dim.
    I glupo mi je uspoređivati našu zemlju s nekom skandinavskom ili amerikom - sasvim drugačiji mentalitet, kod nas su kavopije koji vole sjediti i piti kavu. i zapaliti. Kod nas su uvijek terase po ljepom vremenu pune ljudi, vani???' Baš i ne.
    Uvijek taj mentalitet, e pa ja i tom našem "mentalitetu" dajem malo fore. Svaka promjena je teška i treba vremena da se svi prilagode. To je i razlog zašto nepušači nisu "pohrlili u kafiće". Sve će doči na svoje, ljudi su prilagodljivi, pa zdravlje je u pitanju, nas i naše djece. Koji su nam prioriteti?
    I iskreno sumljam da će se toliki otkazi podijeliti zbog zabrane pušenja.
    Mislim da je ova kriza koja je donjela smanjenje plaća i otkaze, lagano utjecala i na taj dio, a ne nepušenje. Prilagoditi će se ljudi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A tko će mene i moju djecu zaštititi od budala koje vise za šankom i piju jednu za drugom pa onda sjednu za volan? Mislim da su oni malo veća prijetnja, da prostite.
    Da malo pojasnim - pušila jesam, već valjda 5 godine ne pušim, odobravam zabranu pušenja na radnom mjestu, da se odvoje pušači od nepušača i sl.
    Ali mislim da je ovo ipak previše i svakako svrstavanje pušača u građane drugog reda. Mi i dok smo pušili vodili smo brigu o nepušačima - nismo pušili u njihovoj prisutnosti ili ako smo kod njih, nismo pušili u njihovoj kući. Znam da nisu svi takvi. I mene je smetao dim na odjeći i u kosi i dok sam pušila, i vjerovali ili ne nisam voljela zadimljene prostore. Meni je cigareta baš bila gušt.
    Slažem se sa DiLalom
    .

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma već su zatvarane (vlasnici sami nisu imali izbora) mnoge "paklene dimave rupe" - s tim su i otkaz neki dobili.
    al pušilo se bude opet u mnogim mnogim domovima (nažalost) i koliko je djece i dalje izloženo tome? Vidim mog susedeka malog - žive u maloj sobici a i mama i tata dime, mali stalno kašlje i ima podočnjake. Eto. U kafiću ne dime ali doma i dalje truju bebeka.
    Meni je to grozno a takvih je jako puno i to je meni strašnije nego u kafiću. No kako god, zakon se neće mijenjati, ljudi se moraju prilagoditi kako god, ja osobno idem na takva mjesta jednako ko i prije - 2-3 puta godišnje, zaista!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

smajlić, svaka čast, sjećam vas se iz vašeg doba pušenja, ali malo je pušača obazrivih prema okolini, barem koje ja poznajem.
    A mislim da i ti poznaješ nekoliko, pa i u obitelji, kojima ne smeta pušiti pred djecom i trudnicama.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

neki dan slušam ženu, vlasnicu kafića u kvartu, s 01.06. ga zatvara. kaže da je prije samo kroz jutro znala na kavama imati po 1500 kn prometa, a sada cijeli dan 600-700 kn. plaćanje prostora, tri konobara i spremačice - nemoguća misija.
    tako da baš i ne bih rekla da nema pada prometa, ni otkaza.

svakako treba nekakav zakon, ali ne ovakav, slobodno se otvore pušački i nepušački kafići pa kud koji mili moji, svatko će imati izbora.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    smajlić, svaka čast, sjećam vas se iz vašeg doba pušenja, ali malo je pušača obazrivih prema okolini, barem koje ja poznajem.
    A mislim da i ti poznaješ nekoliko, pa i u obitelji, kojima ne smeta pušiti pred djecom i trudnicama.

Nažalost, tu si u pravu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa zar je dosad bilo zakonom zabranjeno otvoriti nepušački kafić?

Stranica 1 od 10 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •