danas sam bila u Vinogradskoj i na izlazu zastanem karaj žene s 4-mj. bebom, dam par kuna i iako nikada ne započinjem razgovor pitam ju od kuda je, kako živi itd.itd. Uglavnom, žena je iz Kloštar Podravskog, nema muža ( tj. navodno ima neku drugu ), od roditelja ima samo oca ( koji prima valjda socijalu ), nema škole,ne radi tj. ne čeka ju posao no smještaj ima :? ( živi u stanu ). Dala mi je broj mobitela ( tražila sam ga ) jer joj treba odjeća za malca i klokanica ( a ja jednu dala u crkvu, a drugu posudila

) . Živi od 500 Kn dječjeg doplatka i 300 Kn neznam čega. Bebi je iz unutrašnjosti svoje jakne izvadila flašicu s mlijekom ( tamo ju drži da se ne ohladi

) a mlijeko napravi u kafiću gdje moli prokuhanu vodu

, tad sam zamalo pukla

.Rekla mi je da ona nema mlijeka jer je malac završio s bronhitisom u bolnici i tada je presušila ( to mi nekak i ne leži ali ). I ona i beba su čiste i ne djeluje mi da malca zanemaruje ali :/ .... Stvarno mi je to teško palo i cijeli dan razmišljam o tom malcu koji joj je jadan na rukam od K. Podravskog pa do Zg i natrag.
Zašto sam to zapravo napisala ? Jer me zanima:
1. da li je moguće da joj država pomaže samo sa tih 800 Kn
2. gdje bi se ona mogla javiti a da joj se stvarno pomogne i makne od prosjačenja ( one jednokratne pomoći mi se ne čine nekim rješenjem u ovakvim slučajevima )
3. jel netko možda iz Kloštar Podravskog ( molim da me pp-a )