-
putovanje u 9. mjesecu
Drage moje. Evo ja sam tek sada dobila priliku za spajanje na internet i kad sam vidjela vas forum shvatila sam koliko sam toga propustila
..
Ja zivim u dubrovniku gdje i vodim trudnocu. Upravo sam zakoracila u deveti mjesec trudnoce. Moji roditelji zive u Crnoj gori cca dva ipo sata udaljeni od dubrovnika. I sada bi ja na 5-6 dana odputovala malo kod njih jer mi strasno neostaju. Trudnoca mi je do sada protekla u najboljem redu. Na putovanje bi otisla sama sa svojim autom, dakle vozila bi kroz mjesta gdje u principu ne radi moj mobitel jer nema roaming. MM mi govori kako to i nije bas naj pametnije ni za mene ni za dijete, kaze da se brine. Ima li mozda koja od vas kakvo iskustvo, koliko mi je pametno odvazit se za to putovanje.
Hvala vam puno.
Iva.
-
-
teoretski da.. ali bus mi stvara mucnine. prije mjesec dana sam isla busom i jedva sam izdrzala.
-
mogu li oni doći do tebe? (
)
-
hehe.. i ja bi voljela...
-
šalu na stranu, ako ti je trudnoća do sad bila uredna i ako misliš da si sposobna za vožnju, odi.
stajat ćeš i odmarati koliko ti odgovara, sve u svom tempu, laganini.
a da muža umiriš, potpiši ugovor za roaming.
ako ti roditelji žive di već žive, dobro će ti doći i u budućnosti.
-
ili možda da te suprug odveze i dođe po tebe
ja se sjećam da sam pred kraj trudnoće postala neoprezniji vozač jer mi je bilo teško npr. okrenuti se kad vozim unazad pa sam samo gledala u retrovizor
-
a suprug stvarno nikako ne moze.. da moze napustit grad i on bi drage volje bio samnom tamo ekoliko dana.. obicno je tako i bivalo ali sada ta opcija na zalost nikako ne dolazi u obzir...
-
Iva ja sam isto htjela krenuti ovaj vikend na put ali me par ljudi sa dosta uvjerljivim argumentima odgovorilo od toga. Zapravo ono što je kod mene prevagnulo u odluci je Šta ako rodim tamo 300 km dalje? Nemam ništa potrebno za bolnicu a i kako ću bebicu takvu malu vratiti kući?? Eto malo za razmišljanje. Ja sam danas išla sa busom na pregled i bilo mi je teško sjediti brzo su me počela boliti leđa. Kada sam došla do bolnice prikopčaju me na ctg a ono kontrakcije se javljaju. Tako da moraš razmisliti i o mogućnosti rađanja u CG. Eto ja ti tako pišem a i ja mislila sprašiti
-
Ja sam u 9. mjesecu putovala autom (doduše, nisam ja vozila) mnogo dalje nego što ti namjeravaš. Održala svoj dio predavanja na trodnevnom seminaru, obavila šoping i vratila se kući, baz ikakvih probema. Nije bilo početkom nego sredinom devetog mjeseca. Pravo da ti velim nije mi ni na pamet palo da bi mi se moglo desiti da se porodim u tuđem gradu :/
-
Ja sam početkom 9. mjeseca (prošli tjedan) išla na tjedna dana u Italiju (ca. 5-6 h vožnje).
Nisam ja vozila, jer nije bilo potrebe, ali inače normalno vozim čitavu trudnoću.
Bitno je znati da ti naše zdravstveno osiguranje, a niti ikakvo putno, ne pokriva troškove vezane uz trudnoću i porod izvan zemlje.
Dakle, da je porod počeo, mi bismo se vozili nazad i nadali da neću roditi po putu
.
Još planiram sljedeći tjedan do Graza u shopping.
Radila sam sve do prije tog puta u Italiju pa sad još nabavljam zadnje stvari.
Sve ovisi o tome koliko se ti osjećaš dobro i sigurno za taj put.
-
Ja sam kroz cijelu trudnoću putovala gdje god sam mogla - u tuzemstvu i inozemstvu, ali kad sam zakoračila u 9. mjesec, ne usuđujem se baš putovati, naročito ne sama. U biti, cijelu trudnoću, dok sam putovala, MM je bio sa mnom. Danas sam 38+1 i još uvijek sama vozim, ali na kratke staze (vožnja max. 20-30 min. u jednom smjeru). Ali 2 i pol sata u drugu državu, ja se ne bih usudila sama ipak. A da pitaš doktora? Meni je moj doktor, kad sam ga pitala da li sa 7 mjeseci trudnoće mogu putovati u Beč (iz Rijeke), rekao da mi on neće reći da mogu, ali ako ja želim, da me ne može ni spriječiti. Razmisli malo i o tome da si sada ušla u 9. mjesec, planiraš biti tamo tjedan dana, je l' tako? Znači, vraćat ćeš se natrag sa još jednim tjednom u plusu. Ne znam, ja ne bih....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma