Citiraj sarica2 prvotno napisa
koliko prije stimulacije i do kada. tnx
I to ti ovisi. Neki počinju odmah, neki od nekog dana ciklusa, neki od transfera, ja sam za sebe zaboravila točno kad sam počela, pila sam ga to kad sam ostala trudna, možda nakon transfera, zaboravila sam jesam li pila 0,5 mg ili 1 mg, ali se sjećam da je bilo do nekog otprilike 12. tjedna trudnoće, s tim se prestaje lagano, kao i s utrogestanima - tipa jedan tjedan pola tablete, drugi četvrt - tj. "izlazi" se kroz tjedan ili kroz dva, ne nikako naglo presjeć' (u slučaju trudnoće, ako trudnoće nema, onda se može naglo). Jesam li zbog njega ostala trudna ili se poklopilo, pojma nemam, čak sam sklonija mislit da se poklopilo, a bili ga pila ili ne bi drugi put, iskreno, ne znam. Ja sam taj put pokušavala u transferu smrznutog embrija, kad se ionako ne piju nikakvi lijekovi u MB-u i kad nemam viška kila (u stimulaciji dobijem i do 5, a u cijeloj trudnoći sam dobila 8), pa sam odlučila tad probat uvest dex, i nisam primijetila nikakve nuspojave, ali ih žene u većim dozama imaju kao i sa svim kortikosteriodima - takozvani "moonface" - natekne lice, porast kilaže, kod dugotrajnog korištenja može doći do osteoporoze. Eto vidiš, moj razlog uvođenja je bio možda čak i više atavistički motiviran, koliko god je to čudno napisat, ali sam se rukovodila onom da ako je placebo, onda ne može bit užasno opasan u tim dozama, ali razumiješ da dr-ovi iz takvih placebo razloga ne mogu prepisivat lijek (ovi koji u njega na vjeruju - to je većina MPO-ovaca zasad u Hrv. i Evropi).