Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: otac i njegovi

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno otac i njegovi

dragi moji, u nezavidnoj sam poziciji i nadam se da će mi netko znati odgovoriti na pitanja. trudna sam 4 i pol mjeseca, a s ocem svog djeteta (s kojim sam bila u vezi dvije godine) prekinula sam kada sam bila trudna mjesec dana. oboje smo studenti, s tim da ću ja stić diplomirat do rođenja bebe, a gospodin otac neće. ne planira zaposlenje i nema nikakve prihode. njegovi roditelji i brat nisu me niti jednom kontaktirali od prekida, ponašaju se kao da ne postojim. ti isti ljudi bi mi onda trebali uplaćivat novac za dijete kada se ono rodi, jer otac nema prihoda. ja to ne želim. ne želim njihov novac ali ne želim ni da oni vide moje dijete niti imaju išta s njim. dakle, ja ne tražim ništa od njih, ali ne želim da oni imaju ikakva prava. da li je to moguće? imaju li baka i djed i stric ikakva prava na moje dijete?
    moram napomenuti i da ocu neću braniti da vidi svoje dijete, ali mu ga ne želim davati jer znam da će završiti kod njih.
    dakle, moje je pitanje kakva su prava oca djeteta i njegove rodbine ako nitko ništa ne daje, ni financijski ni ikako drugačije?
    hvala unaprijed.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Mirka,

kao prvo, dobro nam došla na ovaj forum!

Odmah na početku ti moram reći da makneš svoju gorčinu od sebe i usmjeriš svoju brigu na dijete i na studije!

Što se tiče roditeljskih prava, ne mogu se samo tako oduzeti jednom roditelju. Već kod prijave djeteta, suočit ćeš se s tim da ćeš (kad tad morati) imenovati oca djeteta.
    Alimentacija i viđanja djeteta su obveza prema djetetu i predstavljaju pravo tog djeteta.
    Kako će se ta prava ostvariti, da li će se ostvariti i ostalo, to će pokazati vrijeme.

Ti si majka još uvijek nerođenog djeteta. I tvoja uloga je ogromna.

Toplo ti preporučujem da svratiš na naš jednoroditeljski kutak koji je upravo kreiran kao kutak podrške jednoroditeljskim obiteljima. Ne samo da ćeš tamo naći podršku, već i hrpu savjeta roditelja koji su se našli u istim ili sličnim situacijama.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izvoli i link na naš pdf Jednoroditeljske obitelji.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

draga mamma san,
    puno ti hvala na brzom odgovoru. i hvala na linku, dobro sam upoznata s njim i ostalim stranicama za potporu jendoroditeljskim obiteljima.
    moram reći da se jako jako veselim svom djetetu i da mi nikakva gorčina ne može pokvarit to veselje.
    nažalost, teško je bit bez gorčine nakon što si dvije godine proveo kod nekoga u kući, a onda su na tvoju prvu trudnoću reagirali (doslovce) riječima: "kako si se odlučila zadržat ga" i "ajmo se sad ponašat kao da se ništa nije dogodilo".
    e sad sve što tražim je da se tako ponašaju i nakon što se beba rodi, kao da se ništa nije dogodilo. ja od njih neću tražit novac niti išta drugo, nikakve nekretnine ni prava na išta, a sve što želim je da nas puste na miru. ja se iskreno nadam da će tako i biti, ali za slučaj da oni ipak progledaju i požele imat nekakav kontakt, želim znati da im imam pravo uskratiti to.
    ponovno napominjem, ocu djeteta NEĆU braniti da vidi svoje dijete i da ima kontakt s njim. to mi nikada nije ni palo na pamet i ne želim to raditi svome djetetu. samo smatram da ljudi koji su nas odbacili i koji apsolutno ne žele nikakav kontakt sa mnom sada ne bi trebali imat nikakva prava niti kad dijete dođe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mirka, samo da te upozorim da kao REDOVNI student, ili kao MAJKA KUĆANICA ostvaruješ pravo na rodiljnu naknadu.

Prvi i osnovni uvjet je zdravstveno osiguranje kod HZZO-a (po bilo kojoj osnovi) u trenutku rođenja djeteta.

Više o tvojim pravima kao studenta odnosno majke kućanice imaš ovdje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala mamma san!!! već sam se ja raspitala za sve. ma ja sam ti poduzetna, ne bojim se ja za sebe i dijete. radim i bez diplome, uspjela sam već skupit dosta novca da kupim sama svojoj bebi sve što joj treba. ne bojim se ja da će nama nešto falit. samo želim maknut iz života sve negativne ljude i sve one koji se mojoj bebi ne raduju onako kako ona zaslužuje.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

mirka i bake odnosno djedovi djeteta imaju po zakonu pravo vidjeti dijete, mislim da je to 2 sata tjedno. Nemoj se dovoditi u situaciju da se sudskim putem navlačite oko nečijih prava. Kakvi god oni bili sad ili prije, ne može se dijete zaštititi od svih negativnih utjecaja, a i ono ima pravo znati i poznavati svojeg djeda i baku. Probaj gledati malo pozitivnije na sve to, možda ljudi promijene mišljenje kad vide mišića. Sretno!

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Mali ispravak, ovo za dva sata je u jednom slučaju za koji ja znam, o samom trajanju odlučuje sud zasebno od slučaja do slučaja.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mirka prvotno napisa
    d
    e sad sve što tražim je da se tako ponašaju i nakon što se beba rodi, kao da se ništa nije dogodilo. ja od njih neću tražit novac niti išta drugo, nikakve nekretnine ni prava na išta, a sve što želim je da nas puste na miru. ja se iskreno nadam da će tako i biti, ali za slučaj da oni ipak progledaju i požele imat nekakav kontakt, želim znati da im imam pravo uskratiti to.
    p.
    Ljudski je da si bijesna (pogotovo kao trudnica)i da bi htjela da im se malo obije o glavu ponašanje prema djetetu u najteže vrime, dok mama studira itd.
    Međutim, poslušaj ove cure i zaboravi na njih.
    Šta se tiče nekretnina i sl., jednog dana, ako to budeš potraživala, -tražit ćeš za svoje dijete, a ne za sebe.

I nećeš tražiti nikakvim ulizivanjem niti ćeš apelirati na njihovu dobrotu i darežljivost-tražit ćeš ono što pripada tvom djetetu-što je njegovo.

A šta se tiče tvojih želja "ako progledaju"ne misli sada na to i sjeti se one da "ruka koja njiše kolijevku-vlada", dakle, ako polude za bebom (a ja se ipak nadam da hoće)-morat će zažaliti zbog ovoga jer će im sigurno biti barem neugodno, nećeš ih baš zivkati na kavu i kolače....
    ali taj odnos se ne može riješiti zakonski, to je iluzorno, nema smisla pucati municiju na zakon, nego ćeš vidjeti što je za tvoje dijete dobro i što napraviš, napravit ćeš za dijete-ne za njih-pa i ako ih budeš zvala na kavu-znat ćeš zašto to radiš....
    A sada je prerano za razmišljanje o tome, šta ćeš, ispali su pizde ako se tako odnose-dijete je u tebi, znači-već imaju unuka i neke dužnosti, triba ti podrška i sve to....a, najgore od svega je što se ti živciraš...ko ih šiša....njihov gubitak!
    Super šta učiš, radiš...sad budi sretna što je faks pri kraju, beba dolazi, nema smisla mislit na drugo!

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tincha prvotno napisa
    mirka o. Nemoj se dovoditi u situaciju da se sudskim putem navlačite oko nečijih prava. Ko!
    E, na ovo sam mislila da se odnos ne može urediti zakonski, nisam mislila na zakone konkretno (nemam pojma što je tu), nego da ćeš vjerojatno izgubiti puno energije, a pravdu nećeš natjerati...dobro Tinach piše, to je tako

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno otac i njegovi

Čestitam na trudnoći!

Kao prvo makni tu gorčinu iz sebe..šteti tebi i bebi.

...ako ćeš dopustiti tati da viđa dijete mislim da onda nemožeš od njega zahtjevati da on ne odvede dijete kod svojih.

Ali najbitnije os svega je da ne živciraš i da uživaš u ovom razdoblju a vrijeme će pokazati kakvi će biti prema djetetu.

Nemoj ružno govoriti o njima pred bebom jer djeca onda pate.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •