dragi moji, u nezavidnoj sam poziciji i nadam se da će mi netko znati odgovoriti na pitanja. trudna sam 4 i pol mjeseca, a s ocem svog djeteta (s kojim sam bila u vezi dvije godine) prekinula sam kada sam bila trudna mjesec dana. oboje smo studenti, s tim da ću ja stić diplomirat do rođenja bebe, a gospodin otac neće. ne planira zaposlenje i nema nikakve prihode. njegovi roditelji i brat nisu me niti jednom kontaktirali od prekida, ponašaju se kao da ne postojim. ti isti ljudi bi mi onda trebali uplaćivat novac za dijete kada se ono rodi, jer otac nema prihoda. ja to ne želim. ne želim njihov novac ali ne želim ni da oni vide moje dijete niti imaju išta s njim. dakle, ja ne tražim ništa od njih, ali ne želim da oni imaju ikakva prava. da li je to moguće? imaju li baka i djed i stric ikakva prava na moje dijete?
moram napomenuti i da ocu neću braniti da vidi svoje dijete, ali mu ga ne želim davati jer znam da će završiti kod njih.
dakle, moje je pitanje kakva su prava oca djeteta i njegove rodbine ako nitko ništa ne daje, ni financijski ni ikako drugačije?
hvala unaprijed.