Nisam našla ništa u pretražniku, a ako ima, molim premeštaj ili spajanje teme.

Imam nov šporet (godinu dana star) i svakodnevno je u upotrebi. Gornja ploča je od inoxa i tu uglavnom nemam problem sa ribanjem, ali mi je problem sa ringlom, na kojoj sam, praveći supu, pekla luk i sad mi je tu ostalo crno, što nikako ne mogu da operem.
Na drugoj ringli je krenulo kao malo rđe
Moguće da je bilo nešto vlažno pa da je od toga. Ali, mi te dve ringle ni ne koristimo, osim kad nestane plina, a to je bilo do sada 3 puta.

Kako biste vi očistili ove ringle?

A rernu?
Imala sam neko sredstvo, koje mi je doslovce progrizlo one debele gumene rukavice :shock: i sad se ne usudim ničim kupovnim čistiti. A i onda mi je rerna nakon čišćenja smrdela 5 dana po hemiji i bilo mi je gadno stavljati hranu unutra.
Sad je operem običnim deterdžentom za posuđe, ali nije to to. Ona ostane umašćena i nedovoljno čista.