Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Prenjegovana djeca

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Uf, ovo mi je trebalo.... baš sam se spremala i proučavala za neka nova "ulaganja" u budućnost mog djeteta....
    J ima 8 mj. i uopće ne brblja.... pusti glas 2x dnevno.... pa sam se spremala kupovati literaturu i cd-e "potrebne" za njegov razvoj govora-brbljanja.... uf
    Naglašavam da je već s 2 mj. počeo glasno i veselo gugutati, ali je oko 5. mj. jednostavno prestao.... pa sam ja počela mljeti ko luda samo da ga potaknem.... možda dijete ne može doći do riječi
    OK, sad ću malo ohladiti i pustiti da stvari idu svojim tokom.... počet će brbljati kad bude spreman... (ili kad ukrade malo šećera )
    Baš ste mi otvorile oči.... stvarno pretjerujem....

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj tata je bio od tih rijetkih što su znali cijeniti i uživati u onom što TRENUTNO imaju i mogu.
    Ja se cijeli život trudim da to dostignem ali imam sljedeći problem - upravo zbog toga budem nazivana neambicioznom i preskromnom i koješta drugo, i to ne u vidu komplimenta već baš suprotno, u obliku kritike :?

Vječiti nezadovoljnici ne mogu podnijeti da je nekom i malo dovoljno
    Mene male stvari vesele, najveća havarija mi je bolest, za ostalo - snaći ćemo se nekako. Pa zar nije tako???

I zašto ova tema nije ostavljena u kutku predviđenom za filozofiranje???

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ifgenija,

tvoj d(r)ugi post me jako dirnuo

jedan trenutak bio je dovoljan za preslagivanje kockica u glavi, jer sam i ja vec lagano krenula u nekom nepozeljnom smjeru....

hvala ti.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Moj tata je bio od tih rijetkih što su znali cijeniti i uživati u onom što TRENUTNO imaju i mogu.
    Ja se cijeli život trudim da to dostignem ali imam sljedeći problem - upravo zbog toga budem nazivana neambicioznom i preskromnom i koješta drugo, i to ne u vidu komplimenta već baš suprotno, u obliku kritike :?
    X

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ponekad i ja razmišljam o takvim stvarima, čega može biti previše i kako odgojiti djecu u predobrim uvjetima. Kako su živjeli naši preci i kako još žive mnogi ljudi je jedna krajnost a mi klizimo prema drugoj krajnosti i nikad zadovoljni.
    Ja sad ne znam jesam ja dobro shvatila, no često znam tu na forumu čitati kako život nije što je nekad bio, da je prije sve bilo jednostavnije...
    Ja baš ne mislim tako.

I prije je bilo roditelja koji su batinama odgajali djecu. Ima ih i danas.

Bilo je roditelja koji su se mazili s djecom, govorili im da ih vole, ima i i danas koji to rade, ima i koji to ne rade.

I koji su djecu vodili u šume, igrališta... i ima ih koji to rade danas. I koji to ne rade.

Pada mi još nešto na pamet...
    Često se tu po forumu znaju provlačiti i razmišljanja i oko crtića i časopisa i igračaka u smislu kako djevojčice vole barbike, barbie crtiće i časopise. Moje dijete, slobodno mogu reći i djeca, sve to vole. I kupim im povremeno taj časopis, prelistamo, obojaju, malo rezckaju i to je to.
    Ne mislim da će mi djeca postati površna, da će cijeniti samo prijatelje s dugom plavom kosom .... preprepojednostavljano mi je to.

Kakva bi bila naša (moja i mm-ova) uloga roditelja, sve ovo što s njima radimo, koliko im se posvećujemo, razgovaramo s njima o svemu, odgovaramo na pitanja... ako bi sve to nadglasao jedan Babie crtić ili jedna lutkica? Makar i plavušica.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Anci, mislim da se nismo baš razumjele, govorila sam o nečem skroz drugom

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma ja sam nešto razmišljala, onda pročitala ovo tvoje pa nastavila u svom ritmu
    OK, nek sam ja dušu malo istresla.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nema beda

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

uh, ifigenija, bas si me pogodila.
    moj svekar jako cesto pominje
    to odrastanje u bedi.
    njegova mama je imala kravu, pravo bogatstvo,
    al sada vise mleko i sir ne jede.
    jer je samo to imao. a dojio do cetvrte, i seca se toga.
    kaze, seca se i jedne siromasne zene
    troje dece placu od gladi, i ona s njima
    i tako placuci, zaspu od iscrpljenosti.
    i onda ona hoda po selu i trazi stogod od hrane.
    jako mi je bilo tesko to da zamislim.
    nisam preterivala u kupovini nikad,
    ali u poslednjih par godina jos vise zaobilazim
    velike trgovine, mamipare, kako ih moj svekar naziva.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala za sve vaše priče koje su na sjetile na to koliko smo sretni!
    Mislim da bismo za svaki obrok, za svako kuhanje trebale biti duboko zahvalne. Znate ono kako voda reagira na ružne i lijepe riječi - materija bilježi naše emocije i pretvara iz u fizičko stanje. Sigurno je da jelo prenosi i emociju. Gdje ćeš ljepše od zahvalnosti i radosti?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

djuma, nemoj tako teške slike.. stisnulo mi se srce...djeca koja plaču od gladi..
    kod nas u kući se nikada nije jela pura jer je moj dedo odrasto na njoj. Ni ja svom djetetu ne pravim :/

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •