Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Spremnost za dohranu?!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Spremnost za dohranu?!

Eto, moj deckic za tjedan dana puni set mjeseci, pa pomalo razmisljam o dohrani... Citajuci clanke o dohrani na portalu, kao jedan od preduvjeta spominje se i mogucnost samostalnog sjedenja, dakle bez podupiranja... Luka jos ne sjedi, a u sjedecem stavu zadrzi se par sekundi i rusi na stranu... Sudeci po tome mi nismo zreli jos za pocetak dohrane ili?... Koliko ste se obazirale na ovaj uvjet kod pocetka dohrane, ili ste kretale iako beba nije pocela sama sjediti... On je velika beba, tezak 8800 gr., 72 cm dug, pocinje gmizati, odgurujuci se rukama, ali jos ne sjedi nit ne puze... Vasa iskustva?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lillo, ne mora dijete "ispunjavati" sve nabrojane "preduvjete"...

Ti ćeš sama najbolje vidjeti je li dijete spremno. Najvidljivije je po njegovoj spremnosti da prihvati žličicu, kad je već dovoljno zreo po dobi.
    Ako ne sjedi, stavi ga u krilo, neka leđima bude oslonjen na tvoja prsa i pdlakticu i uživajte.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Unazad par tjedana primjecujem da postaje spreman prihvatiti zlicicu, jer je izgubio refleks guranja jezikom zlicice kad mu dajem vitamin D pomijesan sa izdojenim mlijekom, sad bas lijepo otvori usta i proguta sadrzaj. Nadam se da ce tako biti i sa dohranom...ako ne samo ce cicat i dalje...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

daj vremena i sebi i njemu: ako ne bude htio prvi, drugi, treći... dan, htjet će peti ili jedanaesti.
    znaš i sama da je do navršene prve godine mlijeko glavna prehrambena namirnica djeteta, a ostalo je tek DOhrana.
    sve stignete!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Gdje mogu pročitat koje sve uvjete trebamo zadovoljit da počnemo s dohranom? Molila bi link.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam citala ovdje.... http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2130

Off topic, djeca nam dijele isti dan rodjenja...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala, Honey

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lillo prvotno napisa
    Ja sam citala ovdje.... http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2130

Off topic, djeca nam dijele isti dan rodjenja...
    Pisale smo u isto vrijeme pa nisam odmah vidjela.
    Vi ste već krenuli sa dohranom ili još čekate? Mi ćemo idući tjedan.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ni moj D još ne sjedi
    ja ga na to kratko stavim u AS (fizijatrica mi je rekla da tako može sjediti, samo ne pod pravim kutem) ili u krilo
    veći mi je problem što za sad nije baš oduševljen jabukom, a ako nastavim s njom zamrzit će i žlicu i jedenje i jabuke i mene

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pisale smo u isto vrijeme pa nisam odmah vidjela.
    Vi ste već krenuli sa dohranom ili još čekate? Mi ćemo

Nismo jos, citamo i pripremamo se... cekam pregled i cijepljenje sa 6 mj. (23.02.) pa onda vjerojatno krecemo...

Stijena- ako mu ne smeka jabuka, da probate nesto neutralnijeg okusa za pocetak, mozda riza ili kukuruz?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma sutra prelazimo na palentu, pa me baš zanima kaj će bit

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dobro ti je to pitanje lillo, i ja sam nailazila na to kao preduvjet, a mislim da većina djece ne sjedi samostalno sa šest mjeseci. tako ni moj miš, a već mjesec dana fino papa, kod njega je bila zainteresiranost za hranu velika, kao da je jedva čekao da počne jesti, viče "njam" dok jede ili nešto slično (kuc, kuc, kuc, ne ureklo se!)

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Malo bih obnovila ovu temu jer počinjemo s dohranom iako imamo samo 5 mj. i 8 dana. Razlog tome je sve manja količina mog mlijeka i njegova poreba da na cici visi od jutra do sutra. Imamo bez pretjerivanja 10 obroka dnevno + 1-2 noćna.
    Probali smo prvo sa sokićem od mrkve na žličicu prema preporuci patronažne i malac je to super prihvatio, ali problem su njegove ručice koje stalno gura na žličicu tako da se sok uglavnom razlije prije dolaska do njegovih usta. Što da radimo? Je li ovo zapravo dokaz da još nije spreman za dohranu ili i vi imate takvih problema???

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Sandaaa prvotno napisa
    Razlog tome je sve manja količina mog mlijeka i njegova poreba da na cici visi od jutra do sutra. Imamo bez pretjerivanja 10 obroka dnevno + 1-2 noćna.
    Ja cu ti reci da je to sve normalno, i da je vjerovatno skok u razvoju.
    Kod nas je bilo identicno, s tim da smo mi imale puno vise nocnih budenja i podoja. I vrlo vjerovatno nikakva kasica nece promijeniti situaciju, uostalom sve ovo drugo je DOHRANA, dakle cica i dalje ostaje glavna hrana.

A ako se dijete 'brani' od zlice sa sokom (meni tako izgleda tvoj opis hranjenja) vjerovatno nije spremno.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sandaa
    Slažem se sa srećicom - vjerojatno je skok u razvoju. Ako neće žlicu, ne mora.
    Par dana će cicat stalno i čim pomisliš da više ne možeš, da je kraj - prestat će. Vratit će se u normalu.
    Bez forsiranja, doći će na svoje

T. je krutu hranu u nekim, recimo, "sita sam" količinama počela konzumirati nakon godinu dana. Do onda bi pojela par žličica i sisala.

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo samo da javim da je kod nas situacija s dohranom super. sad čeka otvorenih usta čim ugleda žličicu... srčeko mamino obožava jesti...
    cica je naravno i dalje zakon!!!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Malo sam OT ali vidim da je tvoj Bruno 1 dan mlađi od moje Lire, a ona još uvijek isključivo i samo ciki i ciki i ciki i ciki

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Prekjučer smo krenuli s jabukom. Uredno je zinula na žličicu jer je navikla na nju (tako dobiva D vitamin s malo mog mlijeka) ali kad je osjetila jabuku u ustima, nije ih htjela zatvoriti ni progutati već je napravila facu i jezikom brljala po ustima dok nije uspjela izbaciti. Ne znam radi li se o onom refleksu izbacivanja krute hrane ili joj je jednostavno fuj? Da li da pokušam za tjedan dana ili se samo radi o novom okusu pa da i dalje nudimo svaki dan?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Da te utesim,moja i nakon 2 meseca dohrane jos uvek ne zeli da otvori usta
    U pocetku sam je uspevala prevariti da zine,ali sad vise ne.
    Ja i dalje nudim,svaki dan,bez uspeha ,ali nudim.
    Tako sam razumela cure na forumu,moras i dalje nuditi,cak i ako nece.
    Jednoga dana ce hteti.
    Samo,ne znam kada ce nama doci taj dan....

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Izi ima 10 meseci, pa nece na kasicicu.
    Ali zato pojede iz ruke svasta, ugl. sam zadovoljna, iako znam da bi mnogima ovo sto on pojede bilo nista.
    Vidim da voli da isprobava, to mi najbitnije, a imace vremena da pocne ono bas da jede.
    Puno sisa.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I moja ponekad zine kada joj dajem nesto iz ruke.
    Ali,to je zalogajcic i kraj
    Davala sam joj da sama jede,ali ona to stisne u sakicu,podavi sve komadice ,nesto malo lizne i baci na pod
    Usput se namaze malo po kosi,protrlja oci....
    Mislim da su moji zivci tanki...
    Reklo bi se da je sita i zadovoljna,valjda bi pokazivala vise interesovanja da je gladna :?
    A ja bih rekla da je i sisanje zamalila :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •