Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Assisted hatching-da ili ne?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Assisted hatching-da ili ne?

Molim razmišljanja-da li se to provodi kod nas i kakva ste imale iskustva sa dr. kada ste ih pitale za to?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Assisted hatching-da ili ne?

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Molim razmišljanja-da li se to provodi kod nas i kakva ste imale iskustva sa dr. kada ste ih pitale za to?
    U mariboru se provodi, ne prezentira se kao nekakvo "čudo", tj. na smrzlićima u pravilu rade assisted hatching jer, ako sam dobro skužila, opna se malo stvrdne zbog odmrzavanja-zamrzavanja (to se ništa dodatno ne naplaćuje, koliko se sjećam), ali za svježe embrije prof. V. to nije savjetovao. Kako je u našim klinikama ne znam.

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Navodno postoje dvije varijante, kemijska i laserska. Laserska je kao bolja i skuplja, a veli dr. R da je rade samo u Postojni (naravno od klinika u našoj blizini).

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bas je jedna djevojka sa kojom sam cekala transfer pitala u prolazu prof. Vlaisavljevica za assisted (radilo se o "svjezoj" blastici) i on je rekao - ma neeee, nema potrebe, nisam za to i necemo raditi. Eto....vjerovatno stvarno primjenjuju samo na smrzlice

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj rotty prvotno napisa
    Bas je jedna djevojka sa kojom sam cekala transfer pitala u prolazu prof. Vlaisavljevica za assisted (radilo se o "svjezoj" blastici) i on je rekao - ma neeee, nema potrebe, nisam za to i necemo raditi. Eto....vjerovatno stvarno primjenjuju samo na smrzlice
    Da, to je to što je i meni rekao - da im se nije pokazalo da nosi bolje rezultate za svježe embrije, nego to rade za smrzliće.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Našla sam na nekoj stranici da jedna bolnica iz SAD primjenjuje često kod žena iznad 35,koje su imale puno ivf neuspješnih i da- Ina u pravu si-kod zamrznutih jer se pri zamrzavanju stvrdne zona pelucide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •