Nakon šest mjeseci neuspješnog pokušavanja da dođemo do bebe i ne baš sjajnih rezultata prvih pretraga, md i ja našli smo se pred neočekivanim izazovom: bez medicinske pomoći možda neće ići.![]()
Najprije smo otkrili da moji folikuli rastu jako sporo, a onda je njemu dijagnosticirana varikokela i oligozoospermija. Još se nismo ni pribrali od šoka, a pitanja samo naviru. Do jučer mi je mpo predstavljala mutno i daleko područje s kojim najradije ne bih imala posla, a sad odjednom treba naučiti plivati u tom moru i zato bi pomoć vas iskusnih dobro došla.
Što sad? Kako dalje? Moram li čekati da se moj ginić vrati s godišnjeg da bi mi rekao ono što već i sama znam, da smo slučaj za mpo? Možemo li već sada dogovoriti konzultacije s nekim mpo stručnjakom – koji će nas liječiti kao par (md-a su poslali na daljnju andrološku obradu, a ja sam još uvijek nekako po strani). Kako sve to uopće ide? Treba li nam uputnica ili su dovoljni nalazi poput naših?
Spermiogram smo radili na VV i za sada smo najskloniji ostati u toj klinici, a jedan od razloga je i dr. Lučinger. Iako ga još nisam upoznala, cure su ga toliko nahvalile i kao liječnika i kao čovjeka, da sam poželjela čuti njegovo mišljenje o našem slučaju. Može li mi koja od vas reći kako da dođem do njega bez puno lutanja i birokratskih zavrzlama? Ako je i on na godišnjem, znate li možda kad se vraća?
Sorry što sam vas izbombardirala tolikim pitanjima, no meni je ovo potpuno novi svijet, a u takvim okolnostima podrške i informacija nikad dosta.