Ja bih se izdojila nakon svakog podoja (ne uvijek nego samo u vrijeme kada sam skupljala mlijeko). To bi obično bilo kada bih išla na neku svadbu ili bih znala da neću biti kod kuće. Počela bih 15-ak dana ranije jer treba neko vrijeme da se poveća proizvodnja. Nekad bih izdojila 100 ml, a nekad jedva 20 ml. Kada bih uspjela samo malo spremila bih ga u frižider, zatim bih nakon sljedećeg podoja ohladila novo mlijeko (može i u hladnoj vodi) i dodala starom. Nikad ne dodaji toplo na hladno već toplo najprije ohladi. Na kraju dana bih zamrzla. Tako ne bih imala puuuuno posuda po 20 ml.
Kada bih upotrijebila mlijeko nakon 2-3 mjeseca znalo je imati neki neobičan miris (nije jak smrad), ali Roku nije ništa bilo. Negdje sam čak pročitala da zamrznuto mlijeko ima miris sapuna. Znači miris zamrznutog i svježeg mlijeka nije jednak, ali ne znam razliku između zamrznutog i ovog s lipidima (s tim nemam iskustva.)