Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: N97 nas više ne oslobađa

giga avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno N97 nas više ne oslobađa

Jučer sam bila na dogovoru za slijedeći postupak. Pošto mi je M stigla tjedan dana ranije od očekivanog nisam počela sa terapijom i čekamo slijedeći mjesec.
    Onda mi je docentica predložila potpuno prirodni postupak i kad smo se počele dogovarati pitala me za dopunsko jer se sad sve plača, participacija i cijeli postupak dosta košta. Malo sam se iznenadila jer već šest godina posječujem kliniku za neplodnost i ako ništa drugo u tome su nam pomogli, a sada nam je naš dragi ministar i to ukinuo.
    Morala sam ovo podijeliti sa vama suborkama. Nadam se da uz dopunsko osiguranje neće izmislit još nešto da plačamo.

Pozdrav svima

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mislim da je ovo još jedna u nizu ishitrenih odluka naše vlade i da je kao i štošta kod nas prošla poprilično tiho.
    Ako netko zna način za pokretanje nekakve peticije - idemo.
    Ne znam da li zvučim ko revolucionarka, ali stvarno mi je dosadno da im sve ovako olako prolazi.
    U boj, u boj!

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas sam čula da je participacija za inseminaciju 2000,00kn, ako nemate dopunsko. :shock:

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nažalost, cure tko je u postupcima isplati se uzeti polica dopunskog i to čim prije

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Danas sam čula da je participacija za inseminaciju 2000,00kn, ako nemate dopunsko. :shock:
    To si draga nešto krivo čula. To je možda participacija za IVF ali za inseminaciju je 200 kuna. Bila je ksena28 prije tjedan dana i toliko je platila.
    A za oslobođenje od participacije je naš dragi ministar zdravstva u novinama izjavio da od sada i potpomognuta oplodnja bez privilegija. A neš ti privilegije. A dotični gospodin je još uz sve to ginekolog :shock:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidila sam i ja tu izjavu pa sam samo čekala da se javi netko od cura je li počeo novi režim .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

giga drago mi je da si pokrenula ovu temu.

Ja sam bila zgrozena spoznajom da su u novom Zakonu o obveznom zdravstvenom osiguranju jednostavno brisali postojece pravo na "preventivnu i kurativnu zdravstvenu zastitu zena u svezi s planiranjem obitelji" (sifra osnove oslobadjanja N97).

I mislim da to ne bi smjelo proci nezapazeno. Zato sam odmah za potpisivanje peticije, prosvjednog pisma ili bilo cega cime bi skrenuli paznju i na ovo konkretno suzbijanje do sada postojecih nam prava. S naglaskom da se radi o pravima u vezi planiranja obitelji, dakako.

Zanima me da li bi mozda udruga Roda ili Beta bile zainteresirane uputiti svoju prosvjednu notu Ministarstvu, javnosti ili kome bi vec imalo smisla?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Aurora*, cure iz Bete su pisale prosvjedno pismo direktno ministru, ali kakve koristi od toga. Malo prošvrljaj po stranama bete pa ćeš naći.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam se iznenadila kad su me zatražili dopunsko na VV, a došla sam samo na razgovor, znači to je to.

BLIZU avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da i mene je pitala za dopunsko izvadila sam ga jos u 1mj...
    koja je to nepravda

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A godišnja premija dopunskog za one koji imaju plaću preko 5.108,00 kn više nije 960 kn, već 1.560,00 (tj. 130 kuna mjesečno umjesto dosadašnjih 80) - novi zakon

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ima ljudi koji su prijavljeni na male plaće, a primanja su i nekada i duplo veća i oni spadaju u kategoriju od 80 kn.
    Ima tu masu probljema.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

cure,evo da vam unesem malo optimizma, možda tako neće biti . u mojoj bolnici(zdravstvenjak sam) se priča da im je stigao nekakav dopis da se na ivf postupke neće plaćat participacija? daj Bože da si je ministar malo razmislio :? nemojte me držat za riječ al tu informaciju sam dobila od naše glavne sestre gine. nazvat ću je sutra da mi potanko objasni da li sam dobro shvatila i dal će tako stvarno biti.ja sve mislim gdje ima dima ima i vatre iovako nam je dovoljno teško,neka nam bar financijski olakšaju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo dobili dopis od HZZO-a koji se odnosi na plaćanje participacije od 15 kn po receptu. Dijagnoze po kojima je pacijent oslobođen proširene su na slijedeće (od onih koje bi vas se mogle ticati):

...

5. Žene koje koriste zdravstvenu zaštiti u svezi s praćenjem trudnoće i poroda (na receptu upisana dijagnoza prema MKB od O00 do O99, Z31.-, Z32, Z32.1, Z34.-, Z35.-, Z39.-, N46, N97.-, N98.-,).

...

Možda je isti dopis upućen i bolnicama?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

martina, moguće je. n97, 98,z31 jesu šifre neplodnosti i planiranja obitelji, e sad je pitanje o čemu se točno i konkretno radi, odnosno da li uključuje oslobađanje od participacije pri svemu što obavljamo tokom ivf-a. pokušat ću sutra saznat više

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Da, jer u početku ove nove "reforme", kad su uvedene participacije, šifre n97,98 i z31 su plaćale participaciju. Isto tako i skrb poslije poroda (npr. antibiotici nakon poroda, ergometrin i sl.).

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja na sve inseminacije idem sa šifrom z31 (Postupci u svezi s MPO) i napravila sam dopunsko i sad ništa ne moram plaćati.

MM nema dopunsko, spermiogram je platio 110kn (20% od pune cijene) prošli tjedan.

Svakako mi se isplati, jer samo po svakom hormonu na nuklearnoj je moja šogi prije 2 tjedna platila cca 15kn.

A ja sam vadila otprilike 7-8 hormona.

Plus na folikulometrijama svaki put 15kn, pa lijekovi (klomifen, utrogestan, metformin) nakupilo bi se toga meni preko 1560kn, tako da imam računa plaćati dopunsko.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    Citiraj tinaka prvotno napisa
    To si draga nešto krivo čula. To je možda participacija za IVF ali za inseminaciju je 200 kuna. Bila je ksena28 prije tjedan dana i toliko je platila.
    A za oslobođenje od participacije je naš dragi ministar zdravstva u novinama izjavio da od sada i potpomognuta oplodnja bez privilegija. A neš ti privilegije. A dotični gospodin je još uz sve to ginekolog :shock:
    Napisala sam da sam to u bolnici čula, i to od osobe koja tamo radi, a sad, ja imam dopunsko pa nisam pitala kolko košta.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A u petak sestre na VV spomenule da će opet biti oslobođenje participacije za našu šifru, čekaju navodno samo papir da službeno tako dalje postupaju... :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    A u petak sestre na VV spomenule da će opet biti oslobođenje participacije za našu šifru, čekaju navodno samo papir da službeno tako dalje postupaju... :/
    Ajde, hvala Bogu, to je vjerojatno onda ovo što spominje MartinaP.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A u petak sestre na VV spomenule da će opet biti oslobođenje participacije za našu šifru, čekaju navodno samo papir da službeno tako dalje postupaju...
    To bi bilo super.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ajde, hvala Bogu, to je vjerojatno onda ovo što spominje MartinaP.
    da bar bude tako

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zna li netko što je sa šifrom ''planiranje obitelji" N97, jesmo li i dalje po njoj oslobođeni participacije za pretrage, postupke i sl, je li se to promijenilo?? Ima netko neki noviji info?

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mislim da ti se ništa nije promijenilo.sad kad sam bila u bolnici(nisam bila primljena po šifrom trudnoće,već komplikacije IVF-a),morala bi platiti bolnicu da nisam imala dopunsko.tak da mislim da je sve ostalo isto.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da i šta sad sa svima nama koji smo uzeli dopunsko...
    Prevara godine
    Mislim, drago mi je da će opet postat aktualno oslobođenje,
    ali samo radi MPO sam ja uzela dopunsko i vjerujem da nisam jedina
    i da ne kažem da mi plaća oko 5100 ponekad više, ponekad manje, pa sam iz straha uzela policu za 130 kn mjesečno... a od 2.mj mi i plaća smanjena za 10%...
    Ishitrenim odlukama nikad kraja...

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ali dobro da si uzela policu. i dalje nas šifra N98 ne oslobađa i mislim da se to neće mijenjati u idućih godinu dana sigurno. a kaj se tiče toga da su ti smanjili plaću,pa otiđi na HZZO ili nazovi i pitaj da li se to može promijeniti da plaćaš 80kn umjesto 130. a kaj je najvažnije,i trudnice trebaju imati dopunsko,jer ako su bolesne,a to nije povezano s trudnoćom(npr.imaju upalu grla ili uha)isto sve plaćaju.totalno su nas zeznuli.a kao treba povećati natalitet?pa hvala Bogu na tako dobroj Vladi da nam tolko pomažu u otme. ma,neću više o tome jer se samo nepotrebno uzrujam.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kiara prvotno napisa
    ....i trudnice trebaju imati dopunsko,jer ako su bolesne,a to nije povezano s trudnoćom(npr.imaju upalu grla ili uha)isto sve plaćaju.totalno su nas zeznuli.a kao treba povećati natalitet?pa hvala Bogu na tako dobroj Vladi da nam tolko pomažu u otme. ma,neću više o tome jer se samo nepotrebno uzrujam.
    Je, živila naša Vlada a pogotovo ministar zdravstva!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Citiraj kiara prvotno napisa
    ....i trudnice trebaju imati dopunsko,jer ako su bolesne,a to nije povezano s trudnoćom(npr.imaju upalu grla ili uha)isto sve plaćaju.totalno su nas zeznuli.a kao treba povećati natalitet?pa hvala Bogu na tako dobroj Vladi da nam tolko pomažu u otme. ma,neću više o tome jer se samo nepotrebno uzrujam.
    Je, živila naša Vlada a pogotovo ministar zdravstva!
    ...koji je i ginekolog uza sve to, a ima razumijevanja za naše probleme ko da je mesar

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Odgovor za nečiju mamu-upravo sam danas promijenila policu na 80kn.Odeš u HZZO,doneseš potvrdu o primanju,ispuniš zahtjev za promjenu,popuniš drugi zahtjev za drugu policu i to je to.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno opet smo oslobođene

samo da vam javim, rekla mi je danas sestra na VV da od jučer u podne ponovno oslobođene, odnosno da nam više ne treba dopunsko!!!!!!!!!!!!!! samo da znate!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: opet smo oslobođene

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    samo da vam javim, rekla mi je danas sestra na VV da od jučer u podne ponovno oslobođene, odnosno da nam više ne treba dopunsko!!!!!!!!!!!!!! samo da znate!!!!!!!!!!
    Jesu dobili neki službeni dopis? Znaš možda koja je šifra oslobođenja, 69?? jer 97 više ne postoji.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne znam, pokušavam saznat! evo zovem hzzo upravo

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo zvala hzzo - oni ne znaju, zvala i resorno ministarstvo, ni oni pojma nemaju! eto sad ti vjeruj tome! ne znam cure, rekle mi tako sestre, mogu ponovno pitam u četvrtak kad budem gore

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tu stvarno ne znaš ko je lud. I kaj da ja sad radim s tim dopunskim. Mogu si , da oprostite, guzu s njim obrisat. Bolje da sam si uplatila croatia dodatno jer imam sve besplatno kod privatnog ginića s tim, a s ovim nemam niš. A croatia je 120 kn mjesečno

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    Tu stvarno ne znaš ko je lud. I kaj da ja sad radim s tim dopunskim. Mogu si , da oprostite, guzu s njim obrisat. Bolje da sam si uplatila croatia dodatno jer imam sve besplatno kod privatnog ginića s tim, a s ovim nemam niš. A croatia je 120 kn mjesečno
    prestani ga plaćat i to je to!
    Odmah ti više ne važi, mislim! :/

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa možda i budem. Kad vidim kaj je s tim i bude sigurno da mi više ne treba na VV. A možda i ostavim ovu godinu dok ne obavim sve pretrage kaj trebam :/

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da ipak treba platiti za jednu godinu, treba pročitati ugovor pažljivo. To su i sestre baš komentirale, glavno da smo s početkom godine platili, nije baš fer...
    A ja sam danas prvi put osjetila blagodat vađenja krvi prva (prozvali me prvu kao trudnicu), tako da sam i zaboravila na svoje dopunsko koje ću morat plaćat do kraja godine...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nemojte odustajat od dopunskog bez obzira na ova nagađanja, jer čak i kad zatrudnite oslobođene ste plaćanja samo onih pretraga vezanih uz trudnoću, slomljena noga, ruka i sl nebuloze (koje niti jednoj trudnici, a ni onoj koja to želi postati ne želim) se plaćaju! ali da, da nas je država usosila je!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Šifra 69

Ja si dala truda pa okrenula jedno 10-ak brojeva u HZZO-u na kraju sam došla do tete koja mi je rekla da su oni naknadno promijenili tu novu šifru 69- Zdravstvena zaštita žena u svezi s praćenjem trudnoće i poroda, tj. da ona kao i ranije šifre 97 i 98 i dalje uključuje sve vezano sa planiranjem obitelji (naravno prvo je rekla umjetnom oplodnjom pa sam je ispravljala). E sad naravno HZZO ne bi bio to što je da mi nije rekla da nema nikakav papir kojim mi to može potvrditi, nego neka dr. dam njen broj pa nek provjere, svašta. I na njihovim stranicama nema nigdje ni traga ni glasa tome, a ona mi tvrdi da je to naknadno odlučeno, pa šta onda ne ažuriraju bar dokumenet i jave svim doktorima službeno
    Naravno danas kad sam išla po uputnicu dr. mi nije htjela to upisati kada prvi put čuje za to. Sutra će zvati HZZO provjeriti da im pošalju službeno papir pa vam javim što je rekla.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Organizirani su da je to za pop... Zašto bi nešto bilo lako kad može biti komplicirano, svi nam samo otežavaju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure ni pod kojim uvjetima nemojte prestati plaćati dopunsko osiguranje a da prethodno niste otišli osobno u najbliži područni ured te otkazali policu, u protivnom stiže vam opomena, a po neplaćanju iste, ovrha na plaću.

Dakle policu treba otkazati ona ne prestaje važiti samim neplaćanjem.

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj katarina prvotno napisa
    Cure ni pod kojim uvjetima nemojte prestati plaćati dopunsko osiguranje a da prethodno niste otišli osobno u najbliži područni ured te otkazali policu, u protivnom stiže vam opomena, a po neplaćanju iste, ovrha na plaću.

Dakle policu treba otkazati ona ne prestaje važiti samim neplaćanjem.
    to potpisujem,a još dodajem-nemojte nikom vjerovati dok ne vidite papire i dok dr.ne dobe dopis o tome. to sve može biti rekla-kazala i to ko zna kak dugo. možda budu to promijenili,ali to možda stupi na snagu ko zna kad? a osim toga,trudnice su oslobođene svega što ima veze s trudnoćom,a sve ostalo (ksena je spomenula razne lomove-ne daj Bože,ili upala grla ili upala mokraćnog mjehura-koji je čest u trudnoći npr.) morate opet plaćati. tak da ja trenutno mislim do kraja plaćati dopunsko koje imam jer nikad ne znaš...a do sad sam ,nažalost puno to koristila,bez obzira na trudnoću.
    živjela naša Vlada!

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mene zanima što je sa pretragama vezanima za planiranje trudnoće.
    Da li je i to oslobođeno plaćanja participacije - naravno uz iskaznicu dopunskog osiguranja?

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pa ako imaš iskaznicu oslobođena si a ako nemaš nisi

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ok, ako imam dopunsko a na uputnici mi piše u kućici "doplata" - da, a u "šifra oslobađanja od doplate" - OO što to onda znači?

Ja sam z b u nj e n a.
    Zanima me jer pretrage koje trebam obaviti su skupe pa da nebi bilo :shock: kad dođem na šalter.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma svašta oni upišu na uputnicu, meni je na svakoj pisalo pod doplata " da ", a u sljedećoj kućici broj iskaznice oslobođenja od participacije...
    mislim da ako imaš iskaznicu da će to bit sve ok....

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da,bez obzira što ti piše u onoj kućici za oslobađanje,ako imaš dopunsko,ne plaćaš ništa. 100 % sam sigurna!!!
    a sve pretrage i postupci u vezi s planiranjem obitelji i trudnoće se isto plaćaju ako nemate dopunsko.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Cure. hvala vam na pojašnjenju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa
    Ok, ako imam dopunsko a na uputnici mi piše u kućici "doplata" - da, a u "šifra oslobađanja od doplate" - OO što to onda znači?

Ja sam z b u nj e n a.
    Zanima me jer pretrage koje trebam obaviti su skupe pa da nebi bilo :shock: kad dođem na šalter.
    Dakle, nisi oslobođena doplate, nego je plaća tvoje dopunsko osiguranje .

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa

Dakle, nisi oslobođena doplate, nego je plaća tvoje dopunsko osiguranje .
    Hvala ti. Eto konačno da riješim "misterij" mojih uputnica.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •