Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: N97 nas više ne oslobađa

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Šifra 69

Cure, evo sretna vijest i kao što sam gore i napisala: šifra 69- Zdravstvena zaštita žena u svezi s praćenjem trudnoće i poroda i dalje uključuje sve vezano sa planiranjem obitelji kao i ranije šifre 97 i 98 i može se normalno upisivati gore u kućicu šifra oslobođenja od doplate, uz šifru bolesti N97-Ženska neplodnost.
    Ja sam dobila takvu uputnicu, dakle iako nisu obavjestili sve doktore, šifra 69 nije samo za trudnice, već je kao i ranije i za nas dakle i za postupke i za pretrage, za sve na što idete zbog neplodnosti. Na webu nemaju ažurirani šifrarnik, tj. taj novi opis šifre, nego je sestra zvala tu gđu. u HZZO na koju sam je uputila i ova joj je to potvrdila nakon čega sam dobila uputnice sa 69.
    Tako da evo vam broj u HZZO u Mihanovićevoj pa ako vam dr. i sestre ne vjeruju neka zovu: 01/4577-162, kada već ne mogu ili neće sastaviti kratki dopis ili bar ažurirati šifre na webu, neka ih onda barem ugnjave telefonski.
    Natelefonirala sam se, ali sam htjela stvari istjerati na čistac, nadam se da sam pomogla.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala elena na trudu, sigurno će nam koristiti ove informacije.

Joj, već vidim natezanja kod soc. ginekologice

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

elena svaka čast!!!!!!!!!

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

elena za trud.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da li je to N 69 i da li netko zna koliko muževi mogu dobiti dana bolovanja i pod kojom šifrom jer činjenica je da moraju par dana ići s nama.Na konzultacije,pa dan prije punkcije pa punkcija?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bravo elena , hvala na informaciji

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pčelica, MM je išao na šifru Z31 - Postupci u vezi s oplodnjom (7 dana) iako se dr pritom čudila da nikome od muškaraca nije davala bolovanje za MPO?! Srećom ja sam prethodno MM uputila i odmah mu rekla što da traži doktoricu pa je tako i napisala, tko zna što bi mu stavila drugo...

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

HVALA NA INFORMACIJI.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sorry na velikim slovima,slučajno je.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I još mala dopuna, izgleda da to oslobođenje pokriva sljedeće šifre, O00-O99, Z31.-, Z32, Z32.1, Z34.-, Z35.-, Z39.-, N46, N97.-, N98. po tome i šifru bolesti za mušku neplodnosti N46.
    Probati ću idući tjedan dobiti uputnicu sa oslobođenjem za MM pa javim.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj elena prvotno napisa
    I još mala dopuna, izgleda da to oslobođenje pokriva sljedeće šifre, O00-O99, Z31.-, Z32, Z32.1, Z34.-, Z35.-, Z39.-, N46, N97.-, N98. po tome i šifru bolesti za mušku neplodnosti N46.
    Ove šifre je i meni navela jedna doktorica kada sam zvcala HZZO.
    Onda je valjda to točno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne mora vam biti upisana šifra 69, jer te dijagnoze oslobađaju same po sebi. Sad postoje 2 načina oslobađanja - po šifri i po dijagnozi. Znači, same dijagnoze povlače oslobađanje od plaćanja.

Ono što mene jako ljuti je činjenica da taj dopis postoji već 2 mjeseca, ali nije izdan u nikakvom službenom obliku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šifre jesu točne jer imam ispred sebe papir od HZZO-a sa šiframa bolesti i šiframa oslobađanja koje ih prate.

kiara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ne mora vam biti upisana šifra 69, jer te dijagnoze oslobađaju same po sebi. Sad postoje 2 načina oslobađanja - po šifri i po dijagnozi. Znači, same dijagnoze povlače oslobađanje od plaćanja.

Ono što mene jako ljuti je činjenica da taj dopis postoji već 2 mjeseca, ali nije izdan u nikakvom službenom obliku.
    samo da dodam.ako nije u kućicu upisana šifra 69,mogu vas zezati da nemate prava i dalje,budući da neki ne znaju za to-npr.idete na vađenje krvi vezano za MPO,dr.vam stavi šifru N98,a u kućicu ništa-imat ćete velikih problema sa sestrom na vađenju krvi( ja sam to doživjela još kad je bio stari zakon),a pogotovo sad kad ni ne znaju svi da je došlo do promjena šifre.a ta sestra sigurno neće zvati na HZZO da vam to provjeri-samo ćete imati neugodnosti. zato vam je ipak najbolje zamoliti sestru koja vam piše up da stavi u kućicu 69,pa ste bez brige.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se sa kiarom jer sam i sama imala problema zbog toga, a kada smo riješili upisivanje šifre oslobođenja sve je bilo ok - sad će vjerojatno opet s tim biti show

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i ja sam prije tjedan dana platila 195,00 kn za vađenje krvi u Petrovoj (pretrage na hiv, sifilis....) iako je na uputnici pisalo dijagnoza n97, ali ne i u kućici oslobođenja. Kao da sam ja trebala znati gdje to mora biti upisano?!

još uz to, na red sam došla u 10.57 oni rade do 11.00, a nisam imala novaca sa sobom, i kaže meni žena: Mi moramo završiti, mogu vas pričekati 3 min. i ništa više od toga. A ja :shock:

Pitam ju da li mogu otrčati do bankomata, i veli ona: Požurite!

I tako ja u štiklama trči po kiši koliko te noge nose, ali stigla sam na vrijeme.

Ma bila sam baš nekako jadna taj dan nakon toga svega....

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mala beba znam kako je to

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •