Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Nece flasicu!

deana

Početno Nece flasicu!

Drage moje, evo mene opet. Moj bebac ( sedam mjeseci i par dana star), jede posljednji mjesec voce, povrce, malcice mesa, zitarice, a uvece i ujutro ga dojim. On nazalost nece ni da proba flasicu, sve vrste sam isprobala ali nece- pa nece! Problem je slijedeci: on jede jako lijepo sa kasicicom ali nece da pije ni vodu, ni sokove ni mlijeko, ja ga polako hocu odviknuti od dojenja, ali kako kad ne pije nikakvu tekucinu. Probala sam da mu pred spavanje dam mlijecnu kasicu i to pojede ( jer je sa kasikom) ali ja bih htjela da on nesto i pije.....On u stvari pije samo moje mlijeko, nista drugo, a stolica mu je uvijek prilicno tvrda i suha.Ima li neko od vas slicno iskustvo i sta da radim? Mislim da dnevno ima premalo tekucine, a sika mu sluzi sad samo za gasenje zedji, sto ne mislim da je OK.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Davaj mu vodu, sokove, čajeve žlicom.
    Ako smijem pitati, zašto bi ga odvikla sa 7 mjeseci.
    Moja cura isto nije ništa drugo htjela piti osim mog mlijeka i eventualno soka iz bočice. Kada je uhvatila nekakva želučana viroza s 14 mj. dojenje je doslovno spasilo, jer ništa drugo nije htjela staviti usta osim vočnog soka koji joj naravno nisam smijela davati zbog proljeva.
    Ako imaš svoga mlijeka, zašto bi mu do 12 mj. kupovala formule, jer nadam se da mu ne misliš davati kravlje, a da ne govorim o svim prednostima majčinog mlijeka.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

deana, flasica nije jedino sredstvo za unos tekucine. Dapace, preporuca se zbog zdravlja zubiju da se u potpunosti pokusa izbjeci koristenje flasice.

Jesi li probala ponuditi tekucinu iz obicne salice ili one s kljunicem? To se opcenito preporucuje.

Probaj ga polako privikavati na salicu. Ici ce polako na pocetku, biti ce puno vise tekucine oko bebaca nego u njemu, ali s vremenom ce postati majstor.

I nastavi sa zlicom ako mu to ide, uz privikavanje na salicu (probaj u pocetku sa malim salicama, ala fildzanima ili bas malim plasticnim salicama za bebe, koju moze sam - uz tvoju pomoc - drzati).

Nemoj ga prisiljavati da pije na bocicu kad je vec tako pametan da zna da mu ne treba, sunce malo

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem ancicu i arijanu u svemu!
    pokusaj na casicu, dijete je vec dovoljno veliko da bi moglo piti iz nje.
    (a ne mogu ne napomenuti) steta je dijete odvikavati od dojke ako ono jos uvijek zeli sisati, jedino ako postoji bas neki jaki razlog onda ok. preporuca se dojiti dijete barem u prvih godinu dana jer je ono po svom sastavu prilagodjeno njemu, a da ne govorimo o antitijelima koje beba dobiva preko majcina mlijeka. bit ce zadovoljnije i zdravije :D

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

edit:
    i ne mislim da mu cika sluzi samo za gasenje zedji, djetetu je bitan kontakt s majkom, tako se lakse snalazi u ovom nasem svijetu, i puno sigurnije dozivljava svijet oko sebe :wink:

LedinaMama

Početno

Nama je uspjelo sa casom sa kljunom. Kad je malo narasla (oko 1 god) pila je iz one malene casice za rakiju.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lea od 6. mj. pije iz čaše s kljunom. U početku se više igrala s njom, ali sada joj super ide. Bočicu smo koristli samo kratko i to po ljeti kad bi bile nesnosne vrućine i kad bih joj dala ipak malo vode ili čaja jer od žličice baš i nije bilo neke koristi. Sad sam jako sretna jer zubići još nisu ni počeli izlaziti, a mi nemamo bočicu.

deana

Početno

Ja sam cula , kad beba pocne da jede kasice, da treba i dodatnu tekucinu,jer on stvarno ima suhu stolicu i prilicno se muci kad kaki. Mislim da bi ipak osim sto ga uvece i ujutro dojim, trebao jos nesto piti tokom dana, bar poslije povrtne i mesne kasice. Probala sam i iz case sa kljunicem-nece, iz case se ne moze dovoljno napiti jer jos ne zna kako ( mada ja svaki dan po nekoliko puta isprobavam sve opcije). Moje pitanje je kako ga "namamiti" na vodu, jer ne bih bas bila sretna da pije sokice....

www.visiofutura.ch

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Deana mozda ga mozes pokusati namamiti onim flasama sa sportskim cepom. Nama je upalilo :wink:
    Ako u dogledno vrijeme i dalje bude odbijao tekucinu, mozda ne bi bilo lose tijekom dana pojacati dojenje kako bi ipak unosio tekucinu u organizam.
    Ovaj problem suhih i tvrdih stolica je cesta pojava nakon sto beba zapocne s dohranom. I ovde ti u biti cesce dojenje moze pomoci. Ako bas bude imao tvrdu stolicu da preskace koji dan kakati, mozda mozes preskociti jedan dan dohranu i pojacano dojiti, pa kad se stabilizira situacija, onda krenes ponovo.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo ne Chiccov lončić s kljunom! Prodaje se umotan u plastiku tako da u dućanu ne možeš provjeriti zatvara li se dobro. Naravno- ne zatvara se nego otvara i ne možeš ga dati djetetu u ruke da pije iz njega ni sekundu ! Dobar je Tomyev.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i (kršitelj koda)ov je dobar, nema šanse da curi, ali ga isto tako moja mala nije prokužila. grize ga grize, ali ne kuži da može povući ali zato flaša sa sportskim čepom jako dobro funkcionira! cijela se smoči, ali u tome joj valjda i je fora!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj deana prvotno napisa
    J Moje pitanje je kako ga "namamiti" na vodu, jer ne bih bas bila sretna da pije sokice....
    Ja sam mojoj curici davala sokove jer nije htjela vodu ni pomirisat, kad bi provala gutljaj ponašala se kao da je otrov i kao da će povratiti. Tek s 18 mjeseci je počela piti vodu jer je došlo ljeto i velike vručine pa je valjda shvatila da voda ipak najbolje gasi žeđ.

A što se sokova tiče, savjetovala bih ti da izbjegavaš (kršitelj koda) radi dodatnog šećera. Meni je najbolji bio ****. A također bi mogla sokove razrjeđivati s vodom, svaki put sve više, pa mu tako možeš dati 400ml tekučine s tim da je 200 voda, a 200 sok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ista stvar

ali ja ne kanim odvikavati od dojenja, i ja sam sretna sto bocicu nece

premda sam, priznajem pokorno, pokusala cak i to kad ga je danima mucila tvrda stolica

no smijesno je izgledao, on uopce nema pojma cemu to sluzi. a ja zapravo sretna zbog toga.

s vremenom sam mu davala malo rjede kasice, s vise tekucine, pojacala dojenje, i stolica se normalizirala. pice jos uvijek ne ide, imam sve moguce boce s kljunom, obicne case, sportski cep. probala i vodu, i cajeve, i sokove. ne ide.

nadalje je moja odluka - cekati dok bude spreman, nuditi povremeno, i to iskljucivo vodu. nekad ce sigurno pocet.

deana

Početno

Ali drage moje cure- ja radim! Cijeli dan nisam kod kuce, tako da dojenje tokom dana ne dolazi u obzir. Sportsku flasicu takodje probala- nece! Ja cu se svaki dan ( odnosno moja mama koja ga trenutno cuva, a nece jos dugo jer ne moze ostati u CH vjecno, pa ce beba morati u jaslice) truditi da mu dajem flasicu, mozda mi "upali" da popije bar malo. U jaslicama piju samo na bocicu pa zato mora nauciti.
    www.visiofutura.ch

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram priznati da me je andrej ocarao!!! prekrasan je
    druga je stvar ako radis pa ne mozes dojiti, ali preporucam radi takvih problema sa stolicom ne prekidati barem to dojenje ujutro i navecer bar za sada dok se probava malo ne izregulira. dali ste probali onaj magic cup od (kršitelj koda)a? moja recimo voli piti vodu iz one bocice od ledenog caja koja gore ima onaj pipak slican dudi. ali to je jako rijetko, sada vec trazi samo casu. pokusaj s tim, mozda uspije :?

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ta bočica s pipkom je sportska boca, zar ne?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

valjda :? je

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam imala muke s namamit ga na vodu jer sokove nije pio opce a prvo sto je popio osim sike bila je voda, i posto nije znao za drugu ukus pica, prihvatio ju je bez problema i danas uvijek trazi vodu kad je zedan, cak i odbija sok...tu i tamo docio bi koji sokic, uglavnom kad smo bili vani i nismo imali vode u boci....
    a (kršitelj koda)ova i nukava didakticka salica su mi zakon

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebi treba neko vrijeme da nauci piti iz case, ali kad nauci, moze popiti koliko god treba. pokusavajte i dalje s casom, ako je zedan, snaci ce se

moja je beba naucila vrlo brzo piti iz obicne case i dok su druge mame setale okolo s bocicama s dudom, mi smo setali s bocicom jane :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •