Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 79

Tema: Stalno kašlje...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Stalno kašlje...

Dakle ovo više nije normalno.
    Od kada se Iva rodila stalno imamo problema s kašljem koji je dva puta zavšrio upalom uha. Zadnji put smo to uspjeli spriječiti Panatus sirupom. Kašljala je toliko da bi se noću probudila i dva sata kašljala. Niti je ona spavala niti mi. DokoTu ne pomaže ni prospan, ni fiziološka ni operil. Uglavnom, dobila je taj sirup i prošlo je super, bila je par dana doma i ponovo krenla u vtić.
    I sada nakon tjedan i pol opet šmrkava, što me ne čudi, ali to opet za sobom povlači gotovo cijelonoćno kašljanje i nespavanje.
    I kaj sada? Kaj opet taj sirup??? Malo mjis e to čini previše, pa nije to pikovit da bi joj mogla samo tako davati. Kako da joj pomogne?
    Jer znam već unaprijed ćemu to sve skupa vodi. Još je noćas bilo dobro, ali svaka sljedeća noć bit će koma. I čišćenje nosa tu ne pomaže puno, njoj se nekako sve to skuplja u grlu. Ne može ona još tako jako puhnuti, a ni neće baš svaki put. A čišćenje nosa cijevčicom ili pumpicom je kao da je koljemo a nema baš nekih rezultata od toga.
    Ima li nešto, možda prirodno, nešto što će joj pomoći da se sve to nekako rastopi i da dijete po noći može spavati a ne da pola noći kašlje.
    Pa i Janko je bio šmrkav ali nikada toliko nije kašljao? :?
    Malo mi je zbrčkan post, ali više ne znam odakle bih krenula....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Potpuno te razumijem. :/
    Na žalost nemam čarobno rješenje. L. ne pomaže ništa (dug je popis postupaka i pripravaka). Vrlo rijetko - Ventolin.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čiščenje nosom ovim

http://bamapharm.hr/project/Pages.aspx?IdPage=330
    je odlično. Samo dijete treba sudjelovati. Nama je sada doba alergije tako da čistimo nos dva puta dnevno. Impresivno je šta izlazi.

Po noći nam pomaže narezani crveni luk uz uzglavlje. Je da smrdi ali nama olakšava disanje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sljezov caj mozda? Malac ga pije po 2 salice dnevno kad je frka s kasljem, pomaze mu da se skupi sva sluz i onda ju iskaslja ili izleti kad kihne. Dajem mu i Prospan 2 puta dnevno.
    Njega ne muci toliko kasalj po noci, nego ga ujutro uhvati i onda kaslje i kaslje...imam osjecaj da nikad nece stat.

Za nos po novom koristimo Sterimar, par puta na dan mu naspricam i onda krenu potoci smrkljica van.
    Kad nije tak frka onda fizioloska na spricu u nos, svaki dan, ako nista drugo onda preventivno navecer.
    Nije da to voli ali ja to nabrzinu rijesim pa se ni ne snade.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ana.m, ista priča i kod nas! Niti ne idem kod pedice u zadnje vrijeme, jer mi baš uvijek kaže da je to prehlada/viroza; dobili smo 2 x Panatus sirup, koristimo i Trpucev sirup, Operil i Aquamaris, ali i dalje je stalno prehlađen i kašlje! :/

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

probajte sa sirupom od borovih iglica, za dva dana će prestati kašljati. ima ga kupiti u nekoj biljnoj privatnoj ljekarni u Gračanima...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure havla na savjetima.
    Ma probali smo mi prospan i sljez i sve to, ali to ne pomaže.
    Sterimar i fiziološka, kaj to nije isto??

Znam da postoje neke kapi ili kaj već, koje te šmrklje i sve to kaj se skuplja u grlu, zbog čega i kašlje, rastope. Tak nekaj...
    Znali možda netko nešto o tome.
    Ili možda o nekim prirodim lijekovima?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj amalia prvotno napisa
    probajte sa sirupom od borovih iglica, za dva dana će prestati kašljati. ima ga kupiti u nekoj biljnoj privatnoj ljekarni u Gračanima...
    jel znaš kako se zove sirup ili ljekarna?tko je proizvođač?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I kod nas ista stvar. Svake zime isto,....
    Danas slučajno srela prijatelja, pita kako smo i bla bla i požalim se na laringitise i sl., kaže on: nama pedica rekla: ujutro - u pola čaše toplog mlijeka staviti kockicu manju maslaca, kašiku meda i kašiku pravog kakaa.( čajne kašike se misli) :? u njih mali probao i nikada više nije zakašljao :?
    Haj sad budi pametan?
    Mi nju inhaliramo kamilicom, operil, prospan i bisolvon otopina.prođe tri dana pa opet :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako je svaka zima u pitanju, jeste li provjerili vlagu u stanu.... Ovlaživač ili odvlaživač čini čuda po tom pitanju....

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj megica prvotno napisa
    jel znaš kako se zove sirup ili ljekarna?tko je proizvođač?
    Još ti je bolje da ga napravite sami, ako koga zanima imam recept...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hitno nam treba, a nemam ga sad od kud raditi...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Znam da postoje neke kapi ili kaj već, koje te šmrklje i sve to kaj se skuplja u grlu, zbog čega i kašlje, rastope. Tak nekaj...
    Znali možda netko nešto o tome.
    Ili možda o nekim prirodim lijekovima?[/quote]

To su ti Tobrex kapi, ali su antibiotske pa ih ja ne bih na svoju ruku.
    Mi u takvim slučajevima koristimo Cough&Cold homeopatske kuglice.
    Trošimo i Petrovićev med za kašalj.
    A sad od kad joj dajem i med za imunitet ni jedna prehlada se nije pretvorila ni u upalu uha niti je dobila temperaturu. Slučajno ili ne?
    Prošle se godine isto tako davila od kašlja i davala sam joj čaj protiv dječijeg bronhitisa i med za kašalj i smirilo se kroz par dana.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

sa secerom i mljekom prije spavanja sigurno ne ces nastetiti, a pomoci ce za smirivanje kaslja.

rastopis zlicicu secera i kada se karamelizira prelijes sa dec mljeka i mjesasa da se secer opet istopi.. klinci to vole jer im je slatko, a nama je uvijek pomogalo za kasalj

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa
    sa secerom i mljekom prije spavanja sigurno ne ces nastetiti, a pomoci ce za smirivanje kaslja.

rastopis zlicicu secera i kada se karamelizira prelijes sa dec mljeka i mjesasa da se secer opet istopi.. klinci to vole jer im je slatko, a nama je uvijek pomogalo za kasalj
    mlijeko pojaćava šlaj i nije ga dobro piti kod kašlja. Isto tako, šlajm pojaćavaju i citrusi.

Inače cure, nitko od vas se nije zapitao zašto sirupi za kašalj tipa Prospan i slično ne idu na recept. Da djeluju, dobivali bi ih na recept.

kod kašlja treba piti puno tekućine ali ne mlijeka.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa

Inače cure, nitko od vas se nije zapitao zašto sirupi za kašalj tipa Prospan i slično ne idu na recept. Da djeluju, dobivali bi ih na recept.
    to znaci da ni panadol ne djeluje jer da djeluje bio bi na recept ?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gle, meni je to rekao doktor, a lijek za skidanje temperature ide na recept. Pitaj svog pedijatra

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koliko se ja sjećam, plicet (sirup) je išao na recept, a lupocet nije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam liječnik, ali ovo za sirupe za kašalj mi je rekao liječnik i što se tiče moje djece, istina je.

Lijek za skidanje temperature za dijete sam dobila na recept, ali stvarno više ne znam koji.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Koliko se ja sjećam, plicet (sirup) je išao na recept, a lupocet nije.
    ni plicet, ni lupocet ni panadol, ni dalsy, ni voltaren ne idu na racept.. kada bolje razmislim, cini mi se da niti jedan lijek za snizavanje temp ne ide na recept..
    za ove gore znam sigurno jer sam ih kupovala u zadnjih par mjeseci., sto za sebe, sto za djecu od sestre, sto za svoje dijete.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja nisam liječnik, ali ovo za sirupe za kašalj mi je rekao liječnik i što se tiče moje djece, istina je.

Lijek za skidanje temperature za dijete sam dobila na recept, ali stvarno više ne znam koji.
    razlika je jedino u tome sto ako odes kod ped i on ti da recept to isto neces platiti u apoteci, a ako odes bez recepta ces platiti. Ja sam pred 2 dana dobila hipermangan na recept pa ga nisam platila, a inace ga mozes normalno kupiti ali ga platis.

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

da, može se napraviti , ali treba čekati proljeće jer se beru pupi od bijelog bora, i to treba stajati 40ak dana sa šećerom.
    tako ako nekome treba odmah,a stvarno pomaže, može kupiti ,
    ljekarna se zove Čeliković, od 01.03. se sele na Ravnice, IV Maksimirsko naselje. Sirup košta 30kn, a ima i čaj isto 30kn

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zadnji plicet na recept smo uzeli prije šest-sedam mjeseci, možda se otada nešto promijenilo. Jesi li pitala pedijatricu je li može na recept?
    Tako je kod nas bilo, i stvarno se ne bih prepirala.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tko se prepire, to je konstruktivna rasprava

ja jedva cekam proljece i berbu borovih iglica Znam da je to super za kasalj, ali nisam sigurna koliko taj kupovni med stvarno ima borovih iglica, uvijek mi se cini da je ono sve kupovno razrijeđeno x 5

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Odkad koristimo taj sirup, nekih mjesec dana, uopće nije zakašljala,a ide u vrtić, i prije bi stalno kašljucala, stalno sam joj davala neki sirup za smirenje ili iskašljavanje, a odkad smo na tom sirupu, zdrava je ko dren. Dajem joj svako jutro prije vrtića po jednu malu žlicu, kad su bolesni tri puta dnevno prije jela.
    preporučila bi h ga svakome,
    koga god znam a koristio je taj sirup, svi su ozdravili

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ora ja bih recept, dobro će nam doći i druge zime

nanoibeba slažem se s tobom, nama je uvijek djelovalo samo ono što nam je doktorica dala na recept, i to na recept tek kod trećeg dolaska, ono kada je vidjela da FAKAT ništa ne pomaže.

gitulja ma ne bih ništa anitibotskog jer je to prečesto, a kaj se tiče Petrovićevog meda za kašalj, pomaže to kaj? To se spremamo kupiti, ali ne znam je li moram baš u Goricu kod njega ili ima po ljekarnama. Znam da ljekarne ne drže sve njegove pripravke.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni u apoteci nikada nisu htjeli dati ništa antibiotsko bez recepta!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana.m moje oboje djece je puno kašljalo - dosta smo isprobavali a ovo šta pišem su stvari koje su meni doktori rekli. Ja znama djeci davati sljezov čaj, pa onda med kroz crnu rotkvu i inhaliram ih bisolexom. "Komercijalni" sirupi za kašalj nam nikada nisu pomagali a kasnije mi je liječnik i rekao da nema dokaza da oni djeluju. Onda radije dam nešto prirodno tipa čaj.

Na žalost kod mog mlađeg djeteta je prošle godine dijagnosticirana alergijska astma i baš sada je u periodu kada cvate ono što ju smeta. dosta i kašlje. Pokušavam joj olakšati na razne načine. Dobra je i drenaža (lupkanje po leđima) koju su meni pokazali na Srebrnjaku ali ona ju baš ne voli. I dva puta dnevno čistimo nos slanom vodom s onim rogom, za koji sam link dala. I spavamo s lukom, i pije dosta čaja. Ne znam što bi još rekla da joj pomaže. Za borove iglice sam čula, ali nikada ih nisam davala.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I spavamo s lukom,
    jooj, sjecam se i ja toga.. soba nam je smrdila kao buregđinica hehe
    nisam znala da je luk za kasalj, mi smo ga koristili u svrhu odcepljivanja nosa kada je M bio jako mali.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samamama, imaš tražilicu lijekova.:
    http://www.hzzo-net.hr/01_04.php

Ovako na brzinu: Plicet od Plive ide na recept,
    Paracetamol od jadranskog laboratorija isto
    i treba tražiti dalje.
    To što mi sami odemo u apoteku i kupimo lijek bez recepta ne znači da ga ne možeš dobiti na recept.

A ovo za sirupe protiv kašlja mi je rekao liječnik kojem vjerujem i koji je u svom radnom vijeku raduo puno s lijekovima. I moje iskustvo je pokazalo isto.

Luk olakšava disanje kada dijete leži, a nama pomaže i da manje kašljemo i bolje spavamo iako se klinci bune jer im jako smrdi

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nani i beba a koiko se dugo ta drenaža mora raditi? I nama su to pokazali i Iva bi još i izdržala da joj to radim, ali ne znam koliko dugo ju moram tupkati da bi djelovalo!!??

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama su na Srebrnjaku radili jednom dnevno iza inhalacije ali ne lupkaljući rukama nego onom nekom spravicom. Ja to uspijem par minuta svaki prestupni dan.

Ne znam kaj bih ti rekla.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Odkad koristimo taj sirup, nekih mjesec dana, uopće nije zakašljala,a ide u vrtić, i prije bi stalno kašljucala, stalno sam joj davala neki sirup za smirenje ili iskašljavanje, a odkad smo na tom sirupu, zdrava je ko dren. Dajem joj svako jutro prije vrtića po jednu malu žlicu, kad su bolesni tri puta dnevno prije jela.
    hvala, nabavit ću ga pod hitno!
    znači vi ga koristite i preventivno?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je doktorica rekla da moramo nakapavati nos fizioloskom barem 10-tak puta na dan, bez obzira sto njoj nos nije bio zacepljen. Ali u tome i je fora, jer balice ne cure van, vec se slijevaju u grlo. I kad fizioloska namoci nosnicu, izvlaciti sve van iz nosa.
    tako smo i naucili i puhati na nos, pa je islo lakse..

I da pomogao nam je sirup od trputca, Dr. Theisa.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Ako je svaka zima u pitanju, jeste li provjerili vlagu u stanu.... Ovlaživač ili odvlaživač čini čuda po tom pitanju....
    i sa stermar (etc) sprejem vlaziti sluznice nosa.
    ne operil. kolko znam bitno je da je sluznica vlazna da prijeci ulaz bakterija. cim je ona suha (a i operil to radi) nema zapreke bakterijama jer su "trepetaljke" (ili sta vec" zaljepljene o suhu sluznicu.

ovlazivac zraka koji ima posudicu za etericno ulje, kapam eukalptus kapi.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sada ću ja opet tupiti po svom.

Gore sam stavila link za rhyno horn. U njega se stave sol i topla voda koji se onda nalijevaju prvo kroz jednu pa drugu nosnicu. Ja nos djeci tako nisam uspjela očistiti ni sa fiziološkom, niti sterimarom niti inhaliranjem. Naprosto je nevjerojatno šta može izaći iz nosa takvim čiščenjem. Jedino se bojim da će djeci dojaditi takvo ispiranje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Gore sam stavila link za rhyno horn. U njega se stave sol i topla voda koji se onda nalijevaju prvo kroz jednu pa drugu nosnicu. Ja nos djeci tako nisam uspjela očistiti ni sa fiziološkom, niti sterimarom niti inhaliranjem. Naprosto je nevjerojatno šta može izaći iz nosa takvim čiščenjem. Jedino se bojim da će djeci dojaditi takvo ispiranje.
    imamo mi to vec duuuugo, puno prije te reklame, (istina malko drukciji, no isti princip i korstimo samo fiziolosku jer sam ja probala sa obicnom i booooli) ali sta ti to vrijedi kad dijete nece, pocne plakat i to onda ne ucini svoje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja hoće ali polako pusustaje.
    Ja princip znam još iz vremana kada sam vježbala yogu.

Stvarno mi se čini efikasno. Ali stvarno se mučimo. Prvo joj je bilo zanimljivo a sada joj je teška gnjavaža. Kod nas je zdrastveno stanje malo kompliciranije pa se nadam da ćemo uspjeti ustrajati na čiščenju.

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj megica prvotno napisa
    hvala, nabavit ću ga pod hitno!
    znači vi ga koristite i preventivno?

pa da , ne škodi ništa, jer nema nikakvih konzervansa i sl, samo šećer i borove iglice i mora se potrošiti 2-3mj nakon što se napravi, tako piše na boćici.
    ja ti savjetujem da ga kupiš, pomoći će, vjeruj mi

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

amalia, koliko je velika ta bočica?

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mislim da je malo manja od onih standardnih sirupa koje se kupe u apoteci, ne znam točno koliko je ml, na poslu sam sad pa ne mogu provjeriti

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ora, i mene zanima recept. Gdje si?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa

imamo mi to vec duuuugo, puno prije te reklame, (istina malko drukciji, no isti princip i korstimo samo fiziolosku jer sam ja probala sa obicnom i booooli) ali sta ti to vrijedi kad dijete nece, pocne plakat i to onda ne ucini svoje.
    koliko ja znam ne bi se smjela koristiti jodirana sol, a to je svaka obična :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam detaljno citala pa ne znam je li rijec o suhom, nadrazajnom kaslju ili produktivnom.
    Za ovaj prvi unatoc svim prirodnim receptima uvijek zavrsimo na folkodinu, ali za ovaj drugi nam puno pomaze crna rotkva. Odrezes kapicu, izdubis zlicicom i stavis malo meda. Kad se nakupi soka, to lagano promijesas i das djetetu. Mi smo davali 3x na dan po 2 cajne zlicice, jedna rotkva (male su) bi nam trajala 2 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila...za produktivni kasalj s puuno slajma kad od toga povraca, blazeni cepici Ozopulmin.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pituljica, ozopulmin je isto od borovih iglica? jesi li ga nabavljala u HR?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

megica imam samo uputu na talijanskom koja izmedju ostalog kaze"pino essenza" sto bio neki ekstrakt bora ili borovih iglica.

Nabavljala sam u Trstu, mozda se moze naruciti preko apoteke na Dolcu ali oni uvijek traze da imas privatni recept.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne bi htjela srušiti ovu euforiju vezano za borove iglice, ali moram iznjeti jednu stvar koju je meni savjetovala jedna priv. pedica u Zg, a to je da bi trebalo izbjegavati te sirupe od borovih iglica barem do četvrte godine jer znaju biti okidači kod alergija i sl.
    Moja svekrva naime radi taj isti sirup domaći pa sam mislila dati G, ali nakon preporuke koju sam navela sam odustala...eto pametno ili ne!? Ne znam

Mi se isto borimo sa kašljem koji više je prisutan nego nije od 11. mjeseca prošle god.
    Evo upravo sam sada bila s njim jer je kašljao dobrih pola sata

Šta da kažem...i uzimamo petrovićev med za imunitet i bisolvon inhaliramo, prije smo koristili i fluimukan granule koje razređuju sluz - možda da to probaš ana.m nije loše ( mada baš i nije prirodno )...ma nema kaj nismo probali i
    A da ne nabrajam šta smo sve ukupno isprobali za imunitet i ostalo, od prirode i neprirode.

Trenutno se najviše inhaliramo i ispiremo fiziološkom i čistimo aspiratorom.

Ovu zimu sveukupno tri dana u vrtiću znače minimalno 15 dana doma, a kad doma dobro zacijeli nakon tri dana u "kolektivu" sve ispočetka.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva ima produktivni kašalj.
    Nikada nema temperaturu i zapravo stalno ide u vrtić.
    Od 01.09. kada je krenula, bila je doma svega 2,5 tjedna.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

...kavin, dijete mi je u 7 mjeseci 2 x završilo na sumamedu. ne želim više riskirati. ima 19 mjeseci i pokušat ću sa borovim iglicama... bolje to nego opet antibiotik i to sumamed

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •