Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Neurodermatitis

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Neurodermatitis

S "beštijom" se borimo od rođenja...
    s tri mjeseca je imao očajne rane po licu i rukama
    s 8mj smo radili alergo testove i tad nam je otkrivena alergija na prašinu 92%, citrusi i neki sastojak iz povrća....NEŠTO...

s dermatitistom smo se borili sve do 3,5g kad je izvadio angine...
    od tada...ko rukom odnešeno...ništa....

do prije mjesec i pol (7,5g mu je sad)....opet isto...rane po rukama i licu...

alergo testiranje ovaj put nije pokazalo ništa...nema reakcija na ništa...a on je sve više i više crven....
    sve se povuče na par dana dok koristimo kortikosteroide i onda ajmo sve ispočetka...

trenutno smo na Adermi kremi. lijepo mu vlaži kožu i koža više nije onako očajno suha i jedino ako zaboravimo namazati jedan dan stvaraju se ranice...inače...ranica nema....

e sad...

danas mi je jedna vrlo neljubazna teta u ljekarnoj rekla kako se najbolje obrtatiti Homeopatima da su Homeopatski pripravci fantasični za neurodermatitis

e sad da ja vas pitam....

Homeopatija i Split?
    koliko je to dvoje spojivo?
    gdje?
    šta?
    kako?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoj A se javi crvenilo uvijek u ove dane zatopljenja i kad pretjera s čokoladama ili nečim sličnim.

Što se homeopatije tiče, mi s tim nismo imali uspjeha (bili smo kod dva priznata homeopata), a nismo ni s bionergijom, akupunkturom ni makrobiotikom.

Probaj provjeriti dal ne jede previše hrane s konzervansima (namA je npr. čips poguban)

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne smijem ništa šta ima konzervansa radi psorijaze tako da sve što je konzervirano u minimalnim količinama je u našoj prehrani opčenito....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malo sam daleko, ali imam pozitivno vlastito iskustvo s homeopatijom (doduše, ne s kožnim problemima, ali s drugim kroničnim smetnjama sa zglobovima). Olakšanje mi je bilo trenutno, a cjelokupni tretman trajao nekoliko mjeseci. Isto, homeopatija u kombinaciji s klasičnim liječenjem spasila mi je zube (zaustavila paradontozu). Dakako, dobila sam i uputu o prehrani: NE meso ovakvo i onakvo, NE slatkiši... homeopati to kroje prema pojedinoj osobi, tako da baš moraš otići. Kako god bilo, te metode ne škode.

Našla na internetu ovo: http://www.visvitalis.hr/

Centar djeluje na adresi Matice hrvatske 100 u Splitu, tel/fax. 021 548 179, e-mail: vitalis@visvitalis.hr

Držim fige da sve bude dobro!
    Evo i malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo mi baš sad idemo na terapiju u jednu kliniku u Sloveniju koji lječe neurodermitis i sve alergije na principu elektromagneta..znači nema pikanja,kortića ni slično...nikakvih kremica!!nema nuspojava.Dobio je 9 terapija,odradili smo 2...alergičan je na puuuuno hrane i testovi su POUZDANI za razliku od klasičnih testova...čak smo nosili svoju vodu od kuće da mu maknu alergiju na klor...za sad smo prezadovoljni,ali vidjet čemo za nekih mj.i pol kad ga ponovo testiramo....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Na postavljena pitanja ne znam odgovor, ali .....
    Mom suprugu je dijagnosticiran neurodermitis prije 15 godina (imao je neke ranice po licu kao beba, tako kaže njegova mama, pa onda čitav period odrastanja i dvadesetih ništa, te onda dijagnoza neurodermitisa oko cca 25 godine).
    Alergičan je na konzervanse (ne znam da li to ulazi u klasično ispitivanje za alergije), vještačke boje ..... a od spoljnih uticaja, tu je najgori bio prašak i omekšivač. Omekšivač samo sasvim izbacili, prašak smo dugo tražili koji bi najviše odgovarao (ništa od Ariela, Persila, Faksa i sl. od tih "fenomenalnih" koji peru sve mrlje i daju miris koji ostaje tjedan dana), a i taj prašak koji nam "nazovi" odgovara ispirem po dva, tri puta.
    Neurodermitis je "nezgodan" i zbog konstantnog osjećaja da se vrtiš u krug : navodno je okidač sa psihičke strane, a od tih ranica, ukoliko su vidne, osoba se sve više zatvara i povlači u sebe .... moraju se paralelno liječiti duša i tijelo, neprestano.
    Želim vam sreću da budete uspješni u tome.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa
    Evo mi baš sad idemo na terapiju u jednu kliniku u Sloveniju koji lječe neurodermitis i sve alergije na principu elektromagneta..znači nema pikanja,kortića ni slično...nikakvih kremica!!nema nuspojava.Dobio je 9 terapija,odradili smo 2...alergičan je na puuuuno hrane i testovi su POUZDANI za razliku od klasičnih testova...čak smo nosili svoju vodu od kuće da mu maknu alergiju na klor...za sad smo prezadovoljni,ali vidjet čemo za nekih mj.i pol kad ga ponovo testiramo....
    Mi smo prije desetak godina išli na sličnu (ili istu) terapiju u Beograd. Gdje je to u Sloveniji? Molila bih kontakt, može na PP. Iskustva su nam isto odlična, ja sam bila na toj terapiji i za peludnu alergiju i regulacijom prehrane i tretmanom određenih namirnica se stvar puno popravila.
    Također smo tim putem (elektromagnetnim) ispitivali koje nam kreme za kožu odgovaraju, puno je lakše nego koristiti kremu, pa se liječiti od reakcije, pa na sljedeću ....

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nema frke)evo mi smo se vratili.danas je bila terapija na mlijeko i šečer...ma kažem,baš sam oduševljena...u sloveniji je to odobrena praksa,a u njemačkoj,čini mi se da to polako uvađaju u bolnice umjesto ovih starih metoda...ali ne držite me za riječ,nisam sigurna.jedva čkam da prođu sve terapije pa da polako može sve papati...ja m nisam ni dala tu testirati kad sam čula da su testovi nepouzdani i da če mi ispast sve i svašta a da ne mora biti ništa.i je ispalo sve i svašta s elektromagnetskom metodom,ali bez iglica i na svoje oči sam vidjela na šta je alergičan(skače nekakva antenica i to je sve)pusek svima)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brane, homeopati u Splitu su puuuno (cak i duplo) skuplji od onih u drugim dijelovima Hrvatske. A s obzirom da cifra nije zanemariva, mozda mozes i negdje drugdje probati.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Homeopatija,svakako...moje iskustvo-ne pomaže ako dijete i dalje jede određeni alergen koji mu smeta...nema te kreme koja mu može pomoći

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Brane, homeopati u Splitu su puuuno (cak i duplo) skuplji od onih u drugim dijelovima Hrvatske. A s obzirom da cifra nije zanemariva, mozda mozes i negdje drugdje probati.
    U kojim okvirima se kreću cijene?U splitu i ostalim krajevima?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni se nakon prvog poroda pojavio neurodermitis samo na prstima obje ruke i to jako, jako gadno, znala sam imati sve prste zamotane u ranama i krvave.
    Sada je situacija puno bolja, nekih godinu dana, no prije par dana sam primjetila poznate znakove svrbeža, pečenja, crvenila, naoticanja (mada je to daleko od onih prvih rana), a sada ne smijem ni blizu kostikosteroidima pošto sam trudna 6.mj.
    Do sada me nitko nije ni slao na ispitivanja na alergene na hranu?
    Bila sam kod tri dermatologa, samo su mi davali kremice i kao nema lijeka, probala sam sa homeopatijom, pa ništa, samo su se simptomi pogoršavali 3.mj. i nisam više mogla izdržati pa sam prestala.
    Da li to može stvarno biti povezano sa alergijom na hranu ili je uzrok psihički?
    Sve perem u rukavicama, a kad ih slučajno nemam a čistim rajčicu, kiwi, naranđu - hoću si izguliti kožu nakon toga sljedečih 2h od svraba i pečenja, ima li netko išta slično?

Da li se i to može liječiti u ovoj spomenutoj klinici u Sloveniji?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Naravno da može!!jedino ne znam kak ide sa trudnicama...mi idemo u utorak ili srijedu,te ih mogu pitati...isto tako,uzrok može biti i na psihičkoj bazi(zar nije svaka bolest manje više na psih.bazi?)...recimo,ja imam od 13te god.reumatski artritis...tek sam nedavno saznala da je to zapravo potisnuti bijes koji mi izbija na zglobove...i sad kad malo pratim,istina...čim sam nervozna drugo jutro se probudim sa nateklim zglobovima(u 13 sam prolazila razvod roditelja,kašljala sam mjesecima i nisu mogli nači pravi razlog itd...)za mog su sina rekli da nije na psih.bazi da je još premali za tak nešto(ima od rođenja)a ja sam u trudnoči bila jaaako nervozna i imala sam puuuuno problema s ljudima koji su me okruživali u to vrijeme...ostavila sam na dr.topicu(atopijski dermatitis) link sa foruma.hr gdje ima još ljudi koji idu u slo. na bicom terapije i svi su zadovoljni!(opčenito nitko koga znam nije se požalio,nego su svi našli točan uzrok koji im smeta,ne treba biti hrana,i izlječili se,bez nuspojava....)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Iz razloga alergija te kožnih i problema sa disanjem (astma), potražila sam savjet kod homeopatice u Visvitalisu. Jako sam zadovoljna pristupom u cjelini. Naš najveći problem je udaljenost i neke smo stvari rješavali putem pošte i telefonom, te mailom. Ukratko mogu sam ponoviti da sam jaaako zadovoljna.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj romi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se nakon prvog poroda pojavio neurodermitis samo na prstima obje ruke i to jako, jako gadno, znala sam imati sve prste zamotane u ranama i krvave.
    Sada je situacija puno bolja, nekih godinu dana, no prije par dana sam primjetila poznate znakove svrbeža, pečenja, crvenila, naoticanja (mada je to daleko od onih prvih rana), a sada ne smijem ni blizu kostikosteroidima pošto sam trudna 6.mj.
    Do sada me nitko nije ni slao na ispitivanja na alergene na hranu?
    Bila sam kod tri dermatologa, samo su mi davali kremice i kao nema lijeka, probala sam sa homeopatijom, pa ništa, samo su se simptomi pogoršavali 3.mj. i nisam više mogla izdržati pa sam prestala.
    Da li to može stvarno biti povezano sa alergijom na hranu ili je uzrok psihički?
    Sve perem u rukavicama, a kad ih slučajno nemam a čistim rajčicu, kiwi, naranđu - hoću si izguliti kožu nakon toga sljedečih 2h od svraba i pečenja, ima li netko išta slično?

Da li se i to može liječiti u ovoj spomenutoj klinici u Sloveniji?
    Ovakav slučaj je bio i kod mene. Identično. Kortikosteroidi mi nisu pomogli. Doktorica je rekla nema lijeka. Ali ima! Ja sam ga slučajno pronašla. Moja teta je imala taj problem i prijateljičin muž joj je preporučio Ulje crnog kumina. Nestalo joj je za tri mjeseca. Na internetu sam pronašla puno toga o ulju crnog kumina i odlično je za alergije.
    Ja sam ga pila ( i još uvijek pijem) i gotovo da sam u potpunosti izliječena. Dakle, od dlanova koji su bili u tako groznom stanju (prištići koji užasno svrbe, pucaju, curi iz njih nekakva vodica, ranice koje ne zarastaju danima, suhe i ispucane) sada su kao nove. Mekane i glatke. Koža se u potpunosti regenerirala. Još uvijek perem u rukavicama i mažem ih, ali sad su stvarno super. I ja sam sretna do neba. Koristim samo Baleine proizvode za extra sensitive kožu, bez boja, konzervansa itd. Preporučujem ovo ulje svima koji imaju taj problem. Smiju ga piti i dijeca. Ako imate još nekakvih pitanja, slobodno mi pišite.
    Htjela bih napisati i ime proizvođača od kojeg naručujem, ali ne znam smijem li reklamirati. Stoga ako vas zanima pišite mi na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa Vidi poruku
    Nema frke)evo mi smo se vratili.danas je bila terapija na mlijeko i šečer...ma kažem,baš sam oduševljena...u sloveniji je to odobrena praksa,a u njemačkoj,čini mi se da to polako uvađaju u bolnice umjesto ovih starih metoda...ali ne držite me za riječ,nisam sigurna.jedva čkam da prođu sve terapije pa da polako može sve papati...ja m nisam ni dala tu testirati kad sam čula da su testovi nepouzdani i da če mi ispast sve i svašta a da ne mora biti ništa.i je ispalo sve i svašta s elektromagnetskom metodom,ali bez iglica i na svoje oči sam vidjela na šta je alergičan(skače nekakva antenica i to je sve)pusek svima)
    ja sam nova ovdje i nisam sigurna da li ce te procitati ovu poruku.
    Zanima me mozete li mi reci kako se zove ta klinika u Sloveniji i gdje se nalazi,koliko kosta tretman.
    Naime moj bebac ima 4 mjeseca, sa 2 mj mu je dijagnosticiran neurodermatitis,pedijatrica mi je rekla da nije potrebno raditi alergo test,,ali kod njega je najvise izrazeno na licu i ide prema vratu,ima ponegdje i na tijelu koristili smo Advantan kremu i svakodnevno koristimo Eucerin,,ali sve je to skroz slabo povuce se na 2-3 dana i opet isto a to je prestrasno mi za gledati.
    zato bi vas molila kao mi mozete dati vise informacija pa da ia ja probam s tim,vidim da ste vi ovaj post pisali davno da li je pomoglo vasem djetetu?

Unaprijed zahvaljujem!

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sve ovo kaj ste napisali stoji i pomaže, ali glavni uzrok je kompleksan.

Dio je definitivno psihički. Svom sinu s te strane možete pomoći na dva načina: pokušavajući naći problem (što se dogodilo kada je opet počelo, možda problemi u školi, obitelji, nešto ga u svakom slučaju muči) i pomažući mu da osvjesti i izrazi svoje osjećaje (ono što ne iskomunicira iskazuje se kroz kožu). Ideja da je dijete premalo da iskusi stres je neutemeljena, i jako mala djeca doživljavaju stresne situacije samo ih ne znaju verbalizirati. Kod njih je također često da kanaliziraju stres osoba oko njih. Recimo, beba u utrobi i dok doji je i fizički povezana s majkom preko hormona stresa, ali i emotivno djeca proživljavaju svađe, depresiju, strahove svojih roditelja. Oni su kao mala ogledala.
    Drugi dio je sve ovo što ste nabrojali - fizički. To su faktori koji mogu pojačati stresno stanje i dovesti tijelo do stanja u kojem će se javiti simptomi dermatitisa. Npr. upale u tijelu poput krajnika, sinusa, crijeva...preopterećenost tijela toksinima...bilo kakvi iritansi koji, na neki način budu kap koja je prelila čašu, pa izgleda kao da je to uzrok, a zapravo je samo povod. Uklanjanje tih faktora smanjiti će ili ukloniti simptome na neko vrijeme (dok opet ne dođe do kombinacije stresa i popratnih faktora kasnije u životu). Dakle, treba uklanjati te faktore, ali i raditi na psihi u smislu učenja osvještavanja i izražavanje emocija.
    Dobra vijest je da, kada dođe do poboljšanja u psihi, svi ovi faktori puno slabije ili nikako ne utječu na osobu s dermatitisom. Npr. u "akutnoj fazi" ruke će se zacrveniti od diranja paradajza ili će dermatitis buknuti od smokića ili kravljeg mlijeka. No, izvan nje, osoba će moći brati paradajze rukama i pojesti na rođendanu smokić ili povremeno popiti mlijeko bez da dobije ikakve simptome.
    Još nešto - svi konzervansi i slične kemikalije koje se dodaju hrani su najjači pokretači simptoma. Npr. puno će slabija reakcija biti na domaću naranču nego na uvoznu špricanu (et. ulja kore naranče su iritansi, ali puno jači iritansi su kemikalije s kojima je špricana). Puno će slabija reakcija biti na biljni sapun nego na detrđent...
    Još jedna dobra vijest je da velikoj većini klinaca simptomi do puberteta nestanu, što vjerojatno ima veze s odrastanjem i boljim suočavanjem i nošenjem sa stresom. Želim vam svima i vašim klincima što brži oporavak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •