Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Neurodermatitis

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nema frke)evo mi smo se vratili.danas je bila terapija na mlijeko i šečer...ma kažem,baš sam oduševljena...u sloveniji je to odobrena praksa,a u njemačkoj,čini mi se da to polako uvađaju u bolnice umjesto ovih starih metoda...ali ne držite me za riječ,nisam sigurna.jedva čkam da prođu sve terapije pa da polako može sve papati...ja m nisam ni dala tu testirati kad sam čula da su testovi nepouzdani i da če mi ispast sve i svašta a da ne mora biti ništa.i je ispalo sve i svašta s elektromagnetskom metodom,ali bez iglica i na svoje oči sam vidjela na šta je alergičan(skače nekakva antenica i to je sve)pusek svima)

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj DianaMaximus prvotno napisa Vidi poruku
    Nema frke)evo mi smo se vratili.danas je bila terapija na mlijeko i šečer...ma kažem,baš sam oduševljena...u sloveniji je to odobrena praksa,a u njemačkoj,čini mi se da to polako uvađaju u bolnice umjesto ovih starih metoda...ali ne držite me za riječ,nisam sigurna.jedva čkam da prođu sve terapije pa da polako može sve papati...ja m nisam ni dala tu testirati kad sam čula da su testovi nepouzdani i da če mi ispast sve i svašta a da ne mora biti ništa.i je ispalo sve i svašta s elektromagnetskom metodom,ali bez iglica i na svoje oči sam vidjela na šta je alergičan(skače nekakva antenica i to je sve)pusek svima)
    ja sam nova ovdje i nisam sigurna da li ce te procitati ovu poruku.
    Zanima me mozete li mi reci kako se zove ta klinika u Sloveniji i gdje se nalazi,koliko kosta tretman.
    Naime moj bebac ima 4 mjeseca, sa 2 mj mu je dijagnosticiran neurodermatitis,pedijatrica mi je rekla da nije potrebno raditi alergo test,,ali kod njega je najvise izrazeno na licu i ide prema vratu,ima ponegdje i na tijelu koristili smo Advantan kremu i svakodnevno koristimo Eucerin,,ali sve je to skroz slabo povuce se na 2-3 dana i opet isto a to je prestrasno mi za gledati.
    zato bi vas molila kao mi mozete dati vise informacija pa da ia ja probam s tim,vidim da ste vi ovaj post pisali davno da li je pomoglo vasem djetetu?

Unaprijed zahvaljujem!

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sve ovo kaj ste napisali stoji i pomaže, ali glavni uzrok je kompleksan.

Dio je definitivno psihički. Svom sinu s te strane možete pomoći na dva načina: pokušavajući naći problem (što se dogodilo kada je opet počelo, možda problemi u školi, obitelji, nešto ga u svakom slučaju muči) i pomažući mu da osvjesti i izrazi svoje osjećaje (ono što ne iskomunicira iskazuje se kroz kožu). Ideja da je dijete premalo da iskusi stres je neutemeljena, i jako mala djeca doživljavaju stresne situacije samo ih ne znaju verbalizirati. Kod njih je također često da kanaliziraju stres osoba oko njih. Recimo, beba u utrobi i dok doji je i fizički povezana s majkom preko hormona stresa, ali i emotivno djeca proživljavaju svađe, depresiju, strahove svojih roditelja. Oni su kao mala ogledala.
    Drugi dio je sve ovo što ste nabrojali - fizički. To su faktori koji mogu pojačati stresno stanje i dovesti tijelo do stanja u kojem će se javiti simptomi dermatitisa. Npr. upale u tijelu poput krajnika, sinusa, crijeva...preopterećenost tijela toksinima...bilo kakvi iritansi koji, na neki način budu kap koja je prelila čašu, pa izgleda kao da je to uzrok, a zapravo je samo povod. Uklanjanje tih faktora smanjiti će ili ukloniti simptome na neko vrijeme (dok opet ne dođe do kombinacije stresa i popratnih faktora kasnije u životu). Dakle, treba uklanjati te faktore, ali i raditi na psihi u smislu učenja osvještavanja i izražavanje emocija.
    Dobra vijest je da, kada dođe do poboljšanja u psihi, svi ovi faktori puno slabije ili nikako ne utječu na osobu s dermatitisom. Npr. u "akutnoj fazi" ruke će se zacrveniti od diranja paradajza ili će dermatitis buknuti od smokića ili kravljeg mlijeka. No, izvan nje, osoba će moći brati paradajze rukama i pojesti na rođendanu smokić ili povremeno popiti mlijeko bez da dobije ikakve simptome.
    Još nešto - svi konzervansi i slične kemikalije koje se dodaju hrani su najjači pokretači simptoma. Npr. puno će slabija reakcija biti na domaću naranču nego na uvoznu špricanu (et. ulja kore naranče su iritansi, ali puno jači iritansi su kemikalije s kojima je špricana). Puno će slabija reakcija biti na biljni sapun nego na detrđent...
    Još jedna dobra vijest je da velikoj većini klinaca simptomi do puberteta nestanu, što vjerojatno ima veze s odrastanjem i boljim suočavanjem i nošenjem sa stresom. Želim vam svima i vašim klincima što brži oporavak

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •