Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: prve papučice

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno prve papučice

imam dvoje klinaca od deset mjeseci koji se polako dižu na noge uz namještaj i sad me zanima, da li bi im trebala kupit prve prave papučice s uloškom jer oni su doma još uvijek u platnenim i skliže im se po parketu.

E sad, kako su oni ranije rođeni i dosta su sitni, trebala bi papučice br 17, a gdje to naći??? većinom idu od br. 18 ili više.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nikakve papučice s uloškom, niti neke tvrde papučice i sl. što se zna u hr ponekad savjetovati roditeljima. dijete treba što više boso hodati, naravno s čarapicama kad je hladno (imaju one čarapice s gumenim točkicama na stopalima da se ne kliže).

nikakvi ulošci (ni kasnije u cipelicama za van) - mišici noge se moraju sami trenirati i očvrsnuti, a to ne mogu ako su ukalupljeni od početka.

Jolly avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    nikakve papučice s uloškom, niti neke tvrde papučice i sl. što se zna u hr ponekad savjetovati roditeljima. dijete treba što više boso hodati, naravno s čarapicama kad je hladno (imaju one čarapice s gumenim točkicama na stopalima da se ne kliže).

nikakvi ulošci (ni kasnije u cipelicama za van) - mišici noge se moraju sami trenirati i očvrsnuti, a to ne mogu ako su ukalupljeni od početka.
    e sad si me totalno zbunila. :?
    A trebat ćemo uskoro i prve cipelice. Što da kupim. Znam za ciciban, bambi..,ali imaju uložak. Kakve cipelice da im kupim i gdje ima br. 17? (moram ići ciljano ,jer nije baš praktično s dvoje male djece hodat po zg)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hmmm... njene cipelice uglavnom kupujem u inozemstvu. tako da ne znam koje se cipelice kupuju u hr. raspitam se, a nadam se da će se još netko javiti.

znam samo da ti sigurno ne trebaju papuče (a kamo li s uloškom) po kući. tu su dovoljne čarapice (s gumom radi klizanja).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

Potpisujem, baš sam prošli put na Goljaku pitala koja je preporuka za zdravu djecu (znači ne-vježbače, one koji nisu neurorizični) - odgovoreno je ne u papučice i cipelice za prva dizanja i prve korake po kući, najbolje u onim čarapicama s gumicama ili boso, ako je ljeto, iz istih ovih razloga kao što je navela mama courage - da se stopalo razvija, da senzorika na stopalu radi i da se mišići treniraju, znači niti u Hrvatskoj stručnjaci (znači ne možda oni stariji pedijatri, nego baš stručnjaci za to područje - fizijatri i fizioterapeuti) ne preporučaju odmah u cipelice ili papučice, nego prvo neka nogica sama istražuje u vertikalnom položaju,a cipela je za vani (uz pretpostavku da je stan normalno grijan - tipa ono 20-23, sad ako si negdje gdje se stan drži na tipa 15-16 (u ST-u neki znaju tako) onda možda deblje čarapice ili tako nešto ako je baš po pločicama.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jolly, vidi ovaj topic prve cipele- prvi dio, kao i prve cipele- drugi dio
    takodjer cipelice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •