Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: ogroman račun za adsl

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

uh i mi muku mučimo sa raznim paketima, uglavnom prešli smo na optimu koja mi je povoljnija ali opet prešibala sam paket. Mozgam i mozgam gdje i kao sam to uspjela natući, forumiram, provjerim mail(gotovo nikad ne otvaram mailove s kojekakvim glupostima), kojekakvim filmići su skroz zabranjeni itd.
    I sada se ja štedljiva pitam jesam li možda natukla 16 GB gledajući kojekakve albume na publicfotki?! Svako malo nekakve slike gledam, to mi jedini odgovor. Da, mm gotovo i ne koristi net doma, eventualno pročita vijesti imam žičani ruter tako da sam sigurna da sam ja jedini potrošač.
    Od idučeg mjeseca sam na flat-u.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj kljucic prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    AMIS Ruleeeeees!!!
    X
    roza je navela problem s računom. da li ovaj komentar znači da će joj amis platiti račun? :?

dosta ljudi se žalilo, a nitko nije napisao kakav modem ima.
    Ispričavam se Imaš pravo.
    Mi nikada nismo imali sličnih problema (kuc kuc), a da to spriječimo, smo prešli na flat. I sad nemam brige.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pih, vaši računi su mačji kašalj naspram moga. Šlag me strefil!
    Inače uvijek 250 kn.
    Došao račun na 3000 kn. Jest da je MM bio doma i radio od kuće (jer nije bilo grijanja u uredu), ali, ali, ali ...!!! :shock:
    I sad ne znamo što ćemo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro - zar nitko ne kontrolira potrošnju na stranici na kojoj se to pokazuje? (crko mi komp :? , pa ne znam kak se točno zove)

ja svako malo virnem, zlu ne trebalo...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam virkala dok sam bila na t-comu, na optimi mi to nefrcera...jednostavno mi skroz izbacuje da sam krive parametre unjela, zvala sam ih i lik mi kaže da potrošnju mogu vidjet na t-com :? ...sad skupljam živce da ih ponovo nazovem,prvo 150 puta moram nazvat da mi se netko javi a onda dobijem lika koji zna manje od mene.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo bez brige, imamo flat i sve 5.

A nevolim se prisjećati kaj nas je dočekalo prije 3 godine kad smo došli s godišnjeg.
    Dial up = 3600 kn

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Frend uzme 10GB i peri/deri za 60kn, a sve kod monopolista. Zna li netko za kakav flat rate da je slična tarifa, a da ne ograničavaju brzinu po vrstama prometa (torrent) i da normalno radi IPsec?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Matilda i Kahna :shock:
    Matilda... žali se! I to da ti ne istekne rok za žalbu...napiši da nije nitko toliko koristio i da se pregledaju prijašnji računi, da je možda potrošnja bila veća nego inače, ali ne tolika...
    I pošalji... šta imaš izgubiti?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Frend uzme 10GB i peri/deri za 60kn, a sve kod monopolista. Zna li netko za kakav flat rate da je slična tarifa, a da ne ograničavaju brzinu po vrstama prometa (torrent) i da normalno radi IPsec?
    A bi li ti i muzičku želju

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne, samo pošteni pristup internetu bez ograničenja. Osim ograničenja budžeta, naravno.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da zaključim ovu raspravu prije nego što skrene totalno u druge teme: nađen je uzrok mom visokom računu. izgleda da imam modem koji podržava bežični i žičani način rada. to što ja koristim žicu ne smeta nekog drugog da koristi WLAN. i očito ga je koristio...
    kad sam pogledala modem, stvarno, svijetlila mi je i lampica koja kaže da je uključen wlan.
    zvala sam help desk, deaktivirali smo wlan. nadam se da je tu kraj problemima.
    evo možda ovaj topic posluži za provjeru ostalima koji koriste modeme da provjere sigurnosne postavke.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    da zaključim ovu raspravu prije nego što skrene totalno u druge teme: nađen je uzrok mom visokom računu. izgleda da imam modem koji podržava bežični i žičani način rada. to što ja koristim žicu ne smeta nekog drugog da koristi WLAN. i očito ga je koristio...
    kad sam pogledala modem, stvarno, svijetlila mi je i lampica koja kaže da je uključen wlan.
    zvala sam help desk, deaktivirali smo wlan. nadam se da je tu kraj problemima.
    evo možda ovaj topic posluži za provjeru ostalima koji koriste modeme da provjere sigurnosne postavke.
    možda je ovo slučaj i kod mene. Tnx Roza

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pitate se od kuda veliki račini za adsl ?

ja jućer upalim komp...spojim se na internet ,za 2 min pogledam i vidim 30 mb u 2 min..kad ja vidim da to ne staje,mb samo šibaju...promjenim lozinku,ipet ponovno spojim opet megabajti rastu i tak 2 dana....NIKAJ ne skidam jer imam max adsl 1 gb i nikad nisam prešla tih 1 gb .win update mi je iskljućen..znači kaj se događa?? Neko krade mb i zato vam dođe velik račun vama koji nemate flat!
    Treba pazit i svakih par min pogledat u desni čošak u monitoru potrošnju i ak mb neprestano rastu odma prekinut vezu...nekaj se događa,a neznam kaj! :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Staviš si lijepo pošteni firewall i onda se phone home karakondžule ne mogu javljati doma. Ako ni to ne pomogne, instaliraš wireshark i lijepo vidiš kamo promet ide.

Ima i potpuno blesavih razloga generiranja suludih količina prometa, recimo nekidan mi je Office communicator (nešto kao skype, samo lošije i skupo) krenuo štancati suludi promet prema Exchange serveru (to se sve lijepo vidi u wiresharku). Wireshark je pakete identificirao kao oštećene, a očito glupa kanta nije prestala štancati nove pakete dok ne pristigne ispravan paket. U međuvremenu fijuuuu ode promet.

Ako ti se nešto takvo dogodi, odeš u task manager (ctrl+alt+delete -> Task manager) i gasiš programe jedan po jedan dok ne prestane poplava paketa. Potom na netu pogledaš zašto ti se to događa s tim programom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Podižem. Ima odlična stranica s ocjenama "vatrozida" obzirom na hrpu kojekakvih mogućih napada: http://www.matousec.com/projects/pro...ge/results.php

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •