Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Da li nedostaje mlijeka?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Da li nedostaje mlijeka?

Drage moje, stvarno hitno trebam pomoć!
    Mama sam 2 mjeseca stare bebe (dječak) kojeg isključivo dojim. Dobio je od rođenja 2200 g i pedijetrica je jako zadovoljna te me potaknula da samo tako nastavim. Ja sam primjetila u zadnja dva dana da su mi dojke jako mekane i da beba nemirno siše jer mu već nako 5-6 min ponestane mlijeka. reedovito po podoju oplače i plače uvijek prije spavanja. Pelene su stalno pune, redovito ima stolicu i mokri ali sam tužna kad ga vidim tako uplakanog. Negdje sam pročitala da je bebe dovoljno pojela tek kad mirno zaspe nakon dojenja. On od prvog dana plače prije nego zaspe i skoro nikad (osim po noći) ne zaspe na prsima.
    Prije su mi dojke bile dosta nabrekle i pucale od mlijeka a sad sam sretna ako mi se preko noći napune bar do pola? Ima li netko slična iskustva?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pošto vidim da ti je frka, samo ću ti kratko dati uputu da si malo prolistaš po postovima i tekstovima o skoku u razvoju koji se javlja u to doba. Uskoro će ti se javiti i neka savjetnica, ali dok čekaš pogledaj te teme- dakle "skokovi u razvoju"!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bella11,

bez panike, ovo što ti se događa sa prsima je sasvim normalna pojava, tamo negdje nakon 6 tjedana otprilike doje više nisu onako nabrekle i prepunjene kao u početku. To ne znači da mlijeka nema, da se ne stvara dovoljno brzo i u dovoljnoj količini, već sasvim suprotno, znak je da se uspostavila neka ravnoteža u ponudi.
    Prirast na težini je prvi pokazatelj da sve štima
    pokakane i popišane pelene su drugi pokazatelj da sve štima (koliko je popišanih tijekom dana?)
    beba može bit nemirna iz cijelog niza razloga.

Dojenje na zahtjev osigurava da i dalje tvoje tijelo proizvodi onoliko mlijeka koliko je tvojoj bebi potrebno.

Koristi li beba dudu?
    daješ li joj još što osim sise?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

draga, moj je rijetko kad (ili nikad...) ono zadovoljno "opijen" nakon podoja, kao što sam to viđala kod drugih beba, pa bi mogla misliti da se nije najeo, a dobro napreduje i sve je ok. nemoj pomišljati da je gladan, nek doji kako hoće, a nervozan je zbog nečeg drugoga. muka je sad saznati zašto... sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo, pokušat ću odgovoriti....beba popiški svaku pelenu, u prosjeku ga mjenjam 4 puta na dan. Nekad i 6, ovisi...isključivo ga dojim, ništa više. Ovaj problem je nastao prije par dana, nije to nešto od prije....što se tiće njegovom nemira za vrijeme dojenja, to je zato što nema mlijeka, u to sam sigurna jer kad ga prebacim na drugu dojku, odmah se umiri....doduše, i prije je mogao posisati koliko god mu daš, nikad se nije dogodilo da bi pustio dojku jer se najeo...Znao je poblčjucati ogromne količine mlijeka, sad se to više ne događa.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajde mi još reci koliko podoja dnevno imate otprilike i kako točno izgleda podoj - mijenjaš li dojke tijekom jednog podoja oduvijek ili tek odnedavno, nakon koliko vremena ju promjeniš.

Moguće da je sad u pitanju tzv skok u razvoju: period od nekoliko dana koji je pomalo naporan, ali sasvim normalan i prolazan. Događa se da beba u tom skoku odjednom ima potrebu z većeom količinom mlijeka (jer je porasla) nego do tada. Čestim sisanjem beba si navlači odnosno daje signale tvome tijelu da mora proizvoditi više mlijeka. Tu nema nikakvog recepta osim da bebi pustiš da siše čim više, da se opustiš i što više odmaraš, a što manje se opterećuješ bilo čime. Na taj način, čak i sisanjem "u prazno" tvoj organizam putem podražaja tvoje bebe dobiva informaciju da mora proizvesti više mlijeka i tada se u roku od par dana ponovno uspostavlja ravnoteža izeđu potražnje i ponude i ponovno se sve vraća u normalu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Do sada sam ga dojila 5-6 puta, otprilike svako tri sata. To je bilo stvarno dobro. Hranila sam ga na jednoj dojki tijekom podoja i uvijek je bilo dovoljno. Ovih par dana odkada je nastupilo ludilo, dajem mu nekad obe pa ga čak moram vratiti na prvu....Problem je u tome što on neće da siše u prazno nego luduje, jako zjeva, hvata bradavicu uz snažno treskanje glavom...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Do sada sam ga dojila 5-6 puta, otprilike svako tri sata. To je bilo stvarno dobro. Hranila sam ga na jednoj dojki tijekom podoja i uvijek je bilo dovoljno. Ovih par dana odkada je nastupilo ludilo, dajem mu nekad obe pa ga čak moram vratiti na prvu....Problem je u tome što on neće da siše u prazno nego luduje, jako zjeva, hvata bradavicu uz snažno treskanje glavom...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako imaš vremena, pročitaj tekst
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2714

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imaš tu na RODI sve od A do Ž. Samo pročitaj i nema šanse da se više nećeš snaći

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bella11

vjerujem da je to skok u razvoju i kao što sam ti već gore napisala, nema tu neke mudrolije. Zamoli nekog da preuzme brigu oko kućnih poslova a ti odmaraj čim više i nudi dojku što češće. Nakon par dana trebalo bi se sve vratiti u normalu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    bella11

vjerujem da je to skok u razvoju i kao što sam ti već gore napisala, nema tu neke mudrolije. Zamoli nekog da preuzme brigu oko kućnih poslova a ti odmaraj čim više i nudi dojku što češće. Nakon par dana trebalo bi se sve vratiti u normalu.

Potpisujem!!!
    Iza nas je drugi skok u razvoju i sada smo se vratili u normalu :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na pomoći i savjetima!
    Mislim da je problem malo ublažen. Nemirno sisanje i dalje je na snazi ali je produkcija mlijeka znatno bolja! Niusam prekidala s dojenjem kad bi počeo ludovati nego bi mjenjla položaje, dizala ga uh,uh, znalo je prilično potrajati.....i po sat vremena a i duže ali je na kraju ipak urodilo plodom! U igru sam uključila i izdajalicu pa bi se izdojila kad bi zaspao do zadnje kapi....nakon toga je malo bolje. Desna dojka radi ko velika ali lijeva još malo šteka...valjda će i to doći na svoje! Još jednom VELIKO HVALA!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drago mi je da ide na bolje, samo naprijed

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Baš mi je drago zbog vas :D

Samo tako nastavite!

Sun avatar