Citiraj larmama prvotno napisa
Citiraj mama sanja prvotno napisa
Citiraj larmama prvotno napisa
opis dobro zvuči, no mene je zasmetala ova rečenica na uvodnoj stranici
vrtića
Iskreno mislim da djeci nije mjesto u instituciji već u obiteljskom okruženju, gdje se nastavlja obiteljski odgoj i gdje roditelji imaju veliku ulogu u vrtićkom odgoju svoje djece.
meni je ta rečenica totalno kontradiktorna :?
Zašto kontradiktorna? Ja sam shvatila da budući da žena smatra da djeci nije mjesto u instituciji, u svom vrtiću nastoji napraviti okruženje što sličnije obiteljskom - za razliku od državnih vrtića koji su totalno institucionalni.
je dobro si shvatila, no rečenica nije dobro strukturirana, treba ju malo drugačije oblikovati

samo odvajanje djeteta iz obitelji prelazi iz obiteljskog odgoja u NEKI DRUGI OBLIK ODGOJA

Svaki vrtić nastoji (ako radi prema Humanističkim načelima odgoja i obrazovanja) stvoriti obiteljsko okruženje i od vrtića kao institucije stvoriti Dječji vrtić kao Dječju kuću

U svakom vrtiću se nastoji pružiti djetetu što veću slobodu te napraviti centre za igru prema dječjim zamislima i željama

u vrtićima se NASTOJI uvijek imati švedski stol jer se time potiče dječja samostalnost i pozitivna slika djeteta o samome sebi (ti to možeš sam/a, ti to znaš sam/a, pomozi mi da naučim....pusti me da probam pa ako ne znam tražit ću te pomoć)
e sad...koliko je dobro da se djeci pusti sloboda da jedu kad žele i koliko žele....e to je već druga diskusija o kojoj bi se dala napraviti dobra radionica jer s HRANOM SE NE IGRA, Hrana služi za zadovoljenje naših fizičkih potreba za hranom i zadovljenje osjećaja gladi a ne za igru....

Bila sam na stranici, sve to super izgleda i sve je ot za čistu peticu...ali ja sam vječni skeptik....a šta se dešava kad se zatvore vrata...da li je zaista tako sve idilično kako se piše....
na žalost radila sam u privatnom vrtiću i znam kako i što se radi u tim vrtićima....