-
Očni mišići
Bok cure
Imam bebača od 7 tjedana i patronažna mi je rekla (što sam i sama primjetila) da u prvih mjesec dana bebi oči znaju malo "bježati u križ".
Sada, kada ima 7 tjedana to je prestalo, ali još mu ponekad desno oko zna malo pobjeći, pa me zanima do kada se očni mišići formiraju, i imam li razloga za brigu što mu se to dešava?
-
mislim da većini djece oči u prvih par mjeseci bježe u križ. Ne moraš se brinuti, i mojoj su bježale. A ne sjećam se točno kada je prestalo. Pa i po riječima tvoje patronažne to je normalno, ako sam dobro shvatila?
-
Patronažna je rekla "sada u početku, prvih mjesec dana...", ali normalno da se takvom nečemu ne može odrediti trajanje točno u dan pa nije zabrinjavajuće što mu to oko i dalje malo bježi.
Samo sam zapravo htjela znati koje je otprilike krajnje vrijeme razvoja očnih mišića.
-
evo mog iskustva, nama su bjezale, i jedno je oko izraženije bježalo, pedijatar je rekao do 6.mjeseci je ok, ako se i kasnije nastavi onda treba ici k oftalmologu, kod mojeg djeteta se nije popravilo, ima strabizam, nosi naočale i pokrivamo oko da se to ispravi
-
ja cu te malo utjesiti. mom malom je jedno oko bjezalo prvih cca 2mj. a od frendice malom se to tek sa 6 mj popravilo. nama pedica rekla da se to popravi između 6 i 8 mj.
pozz!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma