Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: HITNO! Kako blokirati pojas auta?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno HITNO! Kako blokirati pojas auta?

Dakle, mi se spremili da danas idemo na more. Montirali novu sjedalicu, ali problem je u pojasu od auta. Ako se otpušta pomalo ne blokira se nego samo naglim trzajem... I tako da nikako ne možemo sjedalicu fiksirati... Koliko god mi nju stegnemo pojas se pomalo otpušta... jer velim, samo ga nagli trzaj blokira... Netko nam reče da napravimo čvor od pojasa :? Ako ima nekog na forumu, javite nam hitno jer mi bi na more... Rezerviran nam smještaj, stvari spakirane ali sjedalica nefiksirana

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koju autosjedalicu imaš?
    Kakav joj je sistem učvršćivanja?
    Da li ima kakvu kopču za pojas?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste probali izvuci pojas do kraja?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvar je rijesena, nije bio problem u pojasu vec u jako losoj sjedalici (Cam) koja se uz najbolju volju ne da dobro fiksirati :O(

Ljudi su kupili novi sjedalicu, pomogla sam im fiksirati i ova stoji ko da si je Supergluom zaljepio za auto

Jel tak, Mina :O)

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kloklo strikes again. :D
    Bravo ženo!

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D klo klo!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sve je riješeno zahvaljujući kloklo. Puno zahvala i pusa od mame, tate i Stelle 1000x .
    Ja mislila nešto ne valja sa našim pojasevima koji su sasvim OK, samo što smo dobili sjedalicu (cam) koja je iako nova novcata iz dućana katastrofalno loša... Vidjela sam ja da je to jeftina ali eto rekoh, možda će poslužiti. Kad sam vidjela koliko je to nefiksirano i u išćekivanju da se topic uopće pojavi zbog generalne greške na forumu kontaktirala sam kloklo, otišla u TL po maxi cosi priori xp koju je kloklo odmah profesionalno montirala i sad je beba sigurna u vožnji, a mami i tati srce na mjestu... I možemo mirne duše na more... Je da će neki u familiji biti malo povrijeđeni što smo odbacili novu novcatu sjedalicu koju je Stella dobila za Uskrs i što smo je proglasili nevaljalom i izmišljamo "bijesne gliste", ali mi kao roditelji si nismo mogli dopustili da vozimo dijete u onoj pa ljutio se ostatak familije idućih 100 god, nismo htjeli riskirati i kupili smo novu
    Još jednom hvala i javimo se kad se vratimo, a možda i negdje odemo u internet caffe jer ne znam kako ću bez vas toliko dugo

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mina, super da se malena na kraju ipak sigurno vozi!

Kloklo rules! :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    ... ali mi kao roditelji si nismo mogli dopustili da vozimo dijete u onoj pa ljutio se ostatak familije idućih 100 god, nismo htjeli riskirati i kupili smo novu...
    That's the spirit :D

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Sve je riješeno zahvaljujući kloklo. Puno zahvala i pusa od mame, tate i Stelle 1000x .
    Ja mislila nešto ne valja sa našim pojasevima koji su sasvim OK, samo što smo dobili sjedalicu (cam) koja je iako nova novcata iz dućana katastrofalno loša... Vidjela sam ja da je to jeftina ali eto rekoh, možda će poslužiti. Kad sam vidjela koliko je to nefiksirano i u išćekivanju da se topic uopće pojavi zbog generalne greške na forumu kontaktirala sam kloklo, otišla u TL po maxi cosi priori xp koju je kloklo odmah profesionalno montirala i sad je beba sigurna u vožnji, a mami i tati srce na mjestu... I možemo mirne duše na more... Je da će neki u familiji biti malo povrijeđeni što smo odbacili novu novcatu sjedalicu koju je Stella dobila za Uskrs i što smo je proglasili nevaljalom i izmišljamo "bijesne gliste", ali mi kao roditelji si nismo mogli dopustili da vozimo dijete u onoj pa ljutio se ostatak familije idućih 100 god, nismo htjeli riskirati i kupili smo novu
    Još jednom hvala i javimo se kad se vratimo, a možda i negdje odemo u internet caffe jer ne znam kako ću bez vas toliko dugo
    Evo i ja pisala o poklonjenoj sjedalici i mi kupujemo novu.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi smo dobili auto sjedalicu na poklon.Nisam baš zadovoljna jer sam si ja naravno htjela bolju,skuplju,ljepšu...Nije ni ova loša iako mi se čini plastična.Nismo je još probali umontirati u auto,pa budemo vidjeli,Ne znam kaj je tim ljudima...Još sam im rekla nek ne kupuju bez mene i da ne kupuju uopče...Mogli su ako su već htjeli dati lovu mi bi dodali ak fali i svi sretni...A tak mi je žao da se ne ljute na nas ali sigurnost djeteta mi je ipak najvažnija pa makar sebi ne kupila ništa i mjesecima...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apriori nema nist lose u "plasticnosti" austosjedalice. Dapace, sve su plasticne. Pa bas ne kuzim zamjerku.

Ono sto trebate napraviti, posto vec imate sjedalicu, je vec sada pokusati montirati kak se spada, da ne bi to radili u zadnji cas. Ovako imate vremena i prilike rijestiti probleme ako na koje naidete i dobiti info i savjete.

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

"Apriori nema nist lose u "plasticnosti" austosjedalice. Dapace, sve su plasticne. Pa bas ne kuzim zamjerku. "

Ono sto trebate napraviti, posto vec imate sjedalicu, je vec sada pokusati montirati kak se spada, da ne bi to radili u zadnji cas. Ovako imate vremena i prilike rijestiti probleme ako na koje naidete i dobiti info i savjete.

Ancica,hvala na savjetima.Za sada imamo onu malu-nosilicu,sjedalicu i ovu smo dobili jučer navečer tako da ćemo je montirati kada tata dođe sa posla.Ma znam da su sve plastične ,mislila sam na to da mi se čini kao da je krhka(barem u usporedbi sa onom koju sam si ja htjela)i stvarno,nije ona tako loša.V. mi se čini zaštičen u njoj i čak mi se čini i sigurnija od one stare male nosiljke-sjedalice samo sam se nadovezala na poklanjanje sjedalica i sličnih stvari suprutno od želja roditelja.Mislim da čemo znati pravilno montirati i ovu novu a ako ne pitam vas iskusne za savjet!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kopiram tekst s " mog" topica jer mi ga tamo neće prihvatiti, po ne znam koji put. Probat ću ovdje.http://www.concord.de/deutsch/produk..._02_02_01.html
    Napisala sam već dva puta ali nije mi prošlo. Evo to je ta sjedalica, stvarno mi je fenomenalna. A kaj se tiče prelaza preko granice tak smo se i dogovorili. Janka smo prvo mislili voditi sa sobom ali voziti dvije sjedalice baš i nije pametno pa smo ga odlučili ostaviti domeka. Kaj se tiče cijene dvostruko manje nego kod nas, a i kod nas ima samo na dva mjesta i to onak, imaju jedan primjerak da vidiš kak to izgleda i onda u katalogu naručiš kaj ti se sviđa. Ja sam jednom vidjela reklamu u Bebama i odmah mi se svidjela. I da, to je baš proizvođač. Mislim da malo ljudi zna za njih. U Sloveniji ih ima na puno mjesta za kupiti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

http://www.concord.de/deutsch/produk..._02_02_01.html
    Joj, valjda je sad dobro...Baš me ljuti

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Točnije, zadnja u drugom redu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana, to je sjedalica od 9 do 36 kg, bar mi se po slici cini.
    moras paziti! da ga ne stavite u takvu sjedalicu prije nego skupi punih 9 kila i moze samostalno ustajati.

lidac2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ana, to je sjedalica od 9 do 36 kg, bar mi se po slici cini.
    moras paziti! da ga ne stavite u takvu sjedalicu prije nego skupi punih 9 kila i moze samostalno ustajati.
    mislis,stajati samostalno ili sjediti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ustajati

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporuka je obavezno 9 kg i da se dijete moze samostalno ustati.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preciznije, povuci u uspravni polozaj (pridrzavajuci za za kauc, stolicu, nogu od stola i sl.)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Je, je, to je ta, i znam za ovo da se može ustajati i to i radi, a i ima 9 kg. Ako ne i više. I isprobali smo ga u njoj (jedna od trgovina je imala primjerak). Ne znam, meni se čini super. Ima na njihovoj internet stranici crashtest video.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas dobro da si nam obratila paznju, sad sam i otkrila da imaju i konvertibilnu sjedalicu (ultimax), za montiranje u oba smjera, sto nam dobro dode za popis kad dobijemo upite za takve sjedalice.

Za ovaj trimax, neznam da li si skuzila, mozes kad dijete dogura do 18 kg naruciti naslon za booster pa zamijenis s ovim naslonom i onda imas booster do 12 g.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha, ali onda 12 godina koristis istu sjedalicu, a to je malo previse?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo dobili novu na poklon brevi-ben, željeznih nogara i stvarno izgleda kvalitetno. u renultu cliu kojeg smo prije imali stala je tako-tako, ali sad u renaultu scenicu kojeg smo kupili nedavno nikako ne stoji. kako god da je pričvrstimo ona šeta i naginje se prema naprijed. mislim da je razlog tome što u ovom autu sicevi imaju utore tj.udubljenja s obiju strana, čak i onaj u sredini sic. što sad uraditi? trebam li kuiti novu sjedalicu ili mijenjati auto help please jer se strašno bojim voziti bemba u ovakvoj autosjedalici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još nešto: znate li gdje bih se mogla javiti ili kome se obratiti da mi pomogne oko postavljanja autosjedalice? u dubrovniku naravno.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja idem u Dubrovnik na GO drugom polovicom kolovoza, pa ti je pogledam i nadam se da cemo je uhvatit za rogove i fiksirati nekako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kloklo, onda u dubrovniku mozda mozemo napraviti pravi pravcati pregled

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vish, vish ideje

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ha, ali onda 12 godina koristis istu sjedalicu, a to je malo previse?
    Tocno, dobro si primjetila :D To smo i mi skuzili na nasoj sjedalici i bas se zivcirali zbog toga - pisalo moze se koristiti dok dijete treba sjedalicu a u uputama pise da je rok trajanja 6 godina

Osim ako proizvodac veli da se ona i moze dulje koristiti, odnosno da joj je rok trajanja tako dug (u sto cisto sumnjam). Ali barem je mozes koristiti dok dijete ne dogura do visine kada mu je dovoljno voziti se na boosteru bez naslona pa onda imas opciju nabavke tog boostera, koji je jeftiniji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Ja idem u Dubrovnik na GO drugom polovicom kolovoza, pa ti je pogledam i nadam se da cemo je uhvatit za rogove i fiksirati nekako
    divno! ako ti to nije tlaka to bi bio super jer je stvarno divna a.sjedalica. što misliš da do tad kupimo neku jeftinu, ali koja može sjesti u sic...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ta sjedalica se kasnije može rastaviti, tak da ostane samo naj doljni dio, kad je dijete veće da ne mora baš biti u cijeloj sjedalici. Ak ste na to mislile?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ta sjedalica se kasnije može rastaviti, tak da ostane samo naj doljni dio, kad je dijete veće da ne mora baš biti u cijeloj sjedalici. Ak ste na to mislile?
    Aa to nisam sigurna. Moze biti. Al ono sto pise na sajtu na kojeg si gore linkala je da se moze zamijeniti naslon za naslon boostera.

Vecina djece kada dostigne max tezinu za autosjedalicu za malo dijete (18 kg) nisu jos dovoljno visoka da bi se mogla voziti u boosteru bez naslona (booster s naslonom ima dodatni utor koji spusta gornji dio pojasa da ne ide djetetu preko vrata nego preko sredine ramena).

josipa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Bas dobro da si nam obratila paznju, sad sam i otkrila da imaju i konvertibilnu sjedalicu (ultimax), za montiranje u oba smjera, sto nam dobro dode za popis kad dobijemo upite za takve sjedalice.
    Nama je danas stigla bas ta sjedalica. Dosta je teska, djeluje cvrsto i sto je najvaznije to je sjedalica u kojoj se dijete moze u obrnutom smjeru vozit do 18 mj. ili 13 kg.

Isporucena je sa "knjizurinom uputa" i zao mi je sto smo propustili pregled u zagrebu, ali mozda naiđemo na kojeg strucnjaka na moru ili se vidimo na sljedecem pregledu u zagrebu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ne podižem novi topic jer ionako ne mogu zbog "debug mode" pitam drage savjetnice i instruktorice da li je loše ako dijete sjedi u sjedalici na sicu u sredini? ja sam danas poludjela na moju autosjedalicu i rekla sebi: puros, fakultet si završila i rodila, a ne znaš postavit autosjedalicu!!! i uhvatila se ja i koštac sa sjedalicom. i skužila nakon silnog prevrtanja i sve ispočetka stila da bi možda ova sjedalica mogla bolje uleći na srednjem sicu. i mic po mic uz puuuuuno znoja izgleda da sam uspjela. naravno da to nije onako kako bi trebalo biti, ali je super u odnosu kako je bilo. i sad me malo strah da li je dijete manje zaštićeno ako sjedi u sredini budući nema sica ispred sebe i nekako mi se čini manje zaštićeno u slučaju nezgode. možda lupetam gluposti, dajte prosvijetlite me. pusa

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najbolje mjesto u autu i je u sredini na straznjem sicu Naravno, ako sjedalica odgovara vozilu na tom mjestu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ancice, mm je uzeo auto sjedalicu u svoje ruke i on se naljutio na nju još i više nego ja neki dan i krenuo sve ispočetka. ja ga pustila da radi što god hoće. kadli ono dođem, a sjedalica montirana tako da se ne mrda s mjesta, ni makac, ni milimetar. kako to? MM je montirao sjedalicu kao i ja prije njega, ali je vrh sjedalice koja je jaaako visoka (puno viša nego one iz getroa sjedalice) stavio ispod naslona za glavu i dobro ga pritisnuo istim. tako je to dobro zaglavio da sad ništa ne može ni makac- ni sjedalica ni naslon. znam da nije po propisu, ali izgleda mi najsigurnije do sad. što kažeš?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo mi kupili sjedalicu i pre, prezadovoljni smo. A Janko da i ne govorim. Dijete uživam, vidi se na njemu, tako se lijepo uvali, i samo se smješka i sjedalica je stvarno zakon. Ančica, onaj gornji dio sjedalice se skida i onda se na njega namontira veći dio za stariju dijecu. Kupili smo mu i ljetnu navlaku i to mi se baš sviđa, ugodno je i ne zadržava toplinu.
    P.S.Staru smo prodali prije dva dana. Kupili je neki ljudi radi policije ??????????

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puros, ja sam zbog bitke sa udubljenim sicem, losom sjedalicom u konacnici kupila renaultovu sjedalicu (zapravo je romer, ali je romer prodaje pod svojim logom). i to isofix. ma sta superglue, zacementirana je 8)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    ancice, mm je uzeo auto sjedalicu u svoje ruke i on se naljutio na nju još i više nego ja neki dan i krenuo sve ispočetka. ja ga pustila da radi što god hoće. kadli ono dođem, a sjedalica montirana tako da se ne mrda s mjesta, ni makac, ni milimetar. kako to? MM je montirao sjedalicu kao i ja prije njega, ali je vrh sjedalice koja je jaaako visoka (puno viša nego one iz getroa sjedalice) stavio ispod naslona za glavu i dobro ga pritisnuo istim. tako je to dobro zaglavio da sad ništa ne može ni makac- ni sjedalica ni naslon. znam da nije po propisu, ali izgleda mi najsigurnije do sad. što kažeš?
    puros, sorry, tek sam sad skuzila tvoj post :sram:

Ovo moze pomoci, medutim, ako sjedalica svejedno nije dobro uglavljena za sjediste samim pojasom (i to dole, kod donjeg dijela pojasa) neznam da li ce pomoci uglavljivanje sa naslonom za glavu. Naime, kod sudara ce se cijelo prednje sjediste i naslon skupa s njim pomaknuti prema naprijedi po svoj prilici odmaknuti od sjedalice. Beba i sjedalica ce postati dvadeset puta tezi i tom silom krenuti prema naprijed (kod sudara sprijeda) i poletiti iznad naslona ili u naslon.

Naravno, sve ovisi o tome koliko je sjedalica cvrsto vezana za sjediste na kojem je.

Dok se ne vidite sa ivaricom ili kloklo, ostavite kako je, kako ste najbolje ucvrstili. Kad se nadete, vidite da li moze bolje. Tko zna, mozda ste i ucvrstili najbolje sto se moze. A mozda cete uspjeti jos malo zategnuti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ančice.

happy mammy, daj mi direktivu gdje se takva sjedalica može nabaviti. je li se može naručiti preko renault prodajnog salona?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puros, tvoja beba je jos premala za tu sjedalicu (koju ima happy mummy), pretpostavljam po razlici u dobi vase djece.

Happy mummy, jel to sjedalica koja ima pojas s pet tocaka (interni pojas sjedalice) ili se dijete veze direktno pojasom vozila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila sam u renault centru i tamo su mi pokazali prekrasne autosjedalice za isofix sistem. baš original renault. gledala sam što imaju za scenica i zaljubila se u njih. ALI, isofix sustav košta oko 1000 kn, a sjedalica najjeftinija za ovaj bembov uzrast košta 2.600 kn. znači da bi meni trebalo:3.600 kn što mi se čini strašno skupo......baš sam tužna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •